02 / 05 / 2024

Gayrimenkulde temiz tapu uygulaması

Gayrimenkulde temiz tapu uygulaması

Hürriyet Emlak ile Sağlam Tapu iş birliğiyle Temiz Tapu dönemi başlıyor. Temiz Tapu ev almak isteyenlerin işlemleri konusunda kullanıcılara büyük kolaylık sağlarken yaşanacak riskleri ise ortadan kaldırıyor.

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapu, birden çok kişinin gayrimenkulde hakkı olduğunu belirten bir tapu türüdür. Bu tür tapuda, herkesin hissesi bellidir. Hisseli tapuya sahip olan bazı kişiler başka birine satışının olup olmadığını merak ediyor. Peki hisseli tapu dışarıdan birine satılabilir mi?

Gayrimenkulde tapu harcı yüzde 1’in altına indirilsin önerisi! 

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, gayrimenkul sektörü için arsa üretilmesi gerektiğine dikkat çekerek, tapu harcının yüzde 1’inin altına düşürülmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte ayrıntılar... 

Tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır?

Gayrimenkul alım satım işleminde temkinli davranmak isteyenler tapu ile ilgili araştırmaları nasıl ve nereden yapacaklarını merak ediyor. Peki, tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır?

Temiz Tapu hizmeti nasıl alınır?

Hürriyet Emlak ile Sağlam Tapu iş birliğiyle Temiz Tapu dönemi başlıyor. Hürriyet Emlak kullanıcıları için hayata geçirilen hizmet, ev almak isteyenlerin işlemleri konusunda kullanıcılara büyük kolaylık sağlarken yaşanacak riskleri ise ortadan kaldırıyor.

Gayrimenkulde temiz tapu dönemi!

Hürriyet Emlak ile Sağlam Tapu iş birliğiyle Temiz Tapu dönemi başlıyor. Temiz Tapu ev almak isteyenlerin işlemleri konusunda kullanıcılara büyük kolaylık sağlarken yaşanacak riskleri ise ortadan kaldırıyor.

Gayrimenkulde sahteciliğe Tapu Aracılık Lisansı ayarı!

REsearch Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Deveci, gayrimenkul sektörünün hızlı gelişmesi ve tapulardaki işlem yükünün her geçen gün artmasından dolayı tapu aracılık hizmetlerinin gerekliliğine değindi.

Gayrimenkulde tapu devir işlemi yapacaklar dikkat!

Yenigün İzmir Gazetesi'nin yazarlarından Engin Malay bugünkü yazısında gayrimenkulde tapu devir işlemi yapacak vatandaşları uyardı. İşte Engin Malay'ın o yazısı...

Tapu maliki ne demektir?

Gayrimenkul hukukunda sıkça karşılaşılan malik nedir? Tapu maliki ne demektir? Medeni Kanun'a göre gayrimenkulde maliklik sıfatı hangi hallerde kazanılır? Tapu malikinin hak ve sorumlulukları nelerdir?

Gayrimenkul hukuku tapu tahsis belgesi!

Tapu senedi bir gayrimenkulde kişinin mutlak - kesin nitelikte olan hak sahipliğini gösteren belge olarak tanımlanıyor. Peki, tapu tahsis belgesi nedir? İşte gayrimenkul hukuku tapu tahsis belgesi esasları...

Tapu tahsis belgesi sahibi tapu sahibi mi hak sahibi?

Bir gayrimenkulde kişinin mutlak/kesin nitelikte olan hak sahipliğini gösteren senede tapu senedi deniyor. Tapu tahsis belgesi sahibi tapu sahibi mi hak sahibi oluyor? İşte sorularınızın yanıtı...

Tapu temiz belgesi nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu dairesinde işlemlerin yapılabilmesi için satıcıdan istenen belgeler arasında tapu temiz belgesi bulunuyor. Peki tapu temiz belgesi nedir? Tapu için temiz belgesi nereden alınır?

Tapu temiz kağıdı nereden alınır?

Tapu müdürlüğünde yapılacak alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için, alıcıdan ve satıcıdan bazı belgeler isteniyor. Peki, satıcıdan istenen tapu temiz kağıdı nereden alınır? İşte temiz kağıdı...

Tapuda temiz kağıdı!

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında tapu müdürlüğünde işlemlerin tamamlanabilmesi için satıcıdan istenen belgeler arasında temiz kağıdı da bulunuyor. Peki tapuda temiz kağıdı nedir? Nereden alınır?

Gayrimenkulde temiz tapu uygulaması Haberi

Gayrimenkulde temiz tapu uygulaması

Hürriyet Emlak ile Sağlam Tapu yeni bir projeye imza attı ve Temiz Tapu dönemini başlattı. Sağlam Tapu tarafından sunulan ‘Temiz Tapu’ uygulamasıyla Hürriyet Emlak üyelerinin içi artık rahat edecek. Temiz Tapu hizmeti sayesinde satılacak gayrimenkulün tapusu baştan aşağı incelenecek ve Hürriyet Emlak üyeleri eksiksiz bilgilendirilecek. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Hürriyet Emlak Genel Müdürü Cenk Angın, “Sağlam Tapu tarafından sunulan sertifika ile uygulayacağımız ‘Temiz Tapu’ hizmeti, Hürriyet Emlak’ta ilanı verilen gayrimenkullerin üzerinde gayrimenkulün değerini düşürebilecek, ileride satılmak istendiğinde satışını zorlaştırabilecek, gayrimenkulün kullanımı sırasında bir takım sorunlara yol açabilecek kayıtlar içerip içermediği konularında kullanıcıları bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış bir hizmet. Bu ürünle beraber seçilen bir ilanda yer alacak sertifika ile ilana konu olan gayrimenkulün kaydında takyidat veya şerh varsa bunlar ortaya çıkıyor...