19 / 05 / 2024

Gayrimenkulde yatırım imkanı

Gayrimenkulde yatırım imkanı

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, Türkiye'deki gayrimenkul ürünlerine Avrupa'nın birçok ülkesine göre uygun fiyatlarla yatırım yapma imkânı sunulduğunu söyledi.

İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu!

2024 yılı için gayrimenkul sektörünün nabzını tutan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2024” raporunda Paris, Londra, ve Madrid’in başını çektiği listede İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu oldu.

Yatırım tavsiyesinde bulunan uzmanlar, gayrimenkulde arsa ve tarlayı işaret etti!

Belli bir birikimi olan vatandaşlar yatırımlarını değerlendirmek için uzman isimlerin görüşlerine başvuruyor. Peki, gayrimenkulde en mantıklı yatırım hangisi? İşte detaylar...

Erkanlı Holding'ten yeni yatırım imkanı! UNİVA markasıyla öğrenci evleri geliyor!

Türkiye’de yükseköğretim öğrencilerinin yurt sorunundan yola çıkan Erkanlı Holding bünyesindeki UNİVA markası, öğrenci evlerini, Türkiye’ye alternatif bir yatırım imkanı olarak sunmak için çalışmalara başladı.  

2022 yılında hangi sektörlere yatırım yapıldı? En fazla yatırım teşviğini hangi sektör aldı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı geçen yıla ilişkin yatırım teşvik belgelerini açıkladı. Buna göre, geçen yıl desteklenen yatırımların tutarı yüzde 43 oranında artış gösterirken, 357 binden fazla kişiye ise iş imkanı sağlandı.

Martı GYO’nun yatırım amaçlı gayrimenkulleri yüzde 129 arttı! Aktif toplam 2.1 milyar TL oldu!

Martı GYO’nun Genel Kurul’da paylaşılan bilançosunda, yatırım amaçlı gayrimenkulde gerçekleşen yüzde 129'luk yükseliş ile şirketin aktif toplamının yüzde 91 büyüdüğü ve 2 milyar 133 milyon 314 bin 947 liraya ulaştığı belirlendi. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulde kur korumalı yatırım dönemi başladı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe kur korumalı yatırım dönemi başladı. 

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinde yatırımı olanlar dikkat!

Faizsiz finansman modeliyle konut ve taşıt sahibi olmaya imkan sunan tasarruf finansman şirketlerinin 21'i hakkında tasfiye kararı alındı. Peki, söz konusu şirketlerde yatırımı bulunanlar ne yapacak?

Gayrimenkul Yatırım Zirvesi'nde gayrimenkulde dijital çağ konuşulacak!

Gayrimenkul Yatırım Zirvesi 2021’de tema, Dijital Çağ olarak belirlendi. Gayrimenkul Yatırım Zirvesi 24-25 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Gayrimenkul yatırımına düşük faiz dopingi!

Haziran ayında Türkiye'de 190 bin konut satıldı. Bu rakamın 230 bin seviyesinde gerçekleşmesi öngörülüyordu. TÜGEM İzmir Şubesi Başkanı Onur Karademir, "Kredi imkanından faydalanan vatandaşlar gayrimenkul sektörüne yatırım yapıyor" dedi.

TCMB'den yatırım taahhütlü avans kredisi açıklaması!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası cinsi reeskont kredileri için tahsis edilen imkanın 20 milyar lirasının yatırım taahhütlü avans kredisi olarak kullandırılacağını, söz konusu kredilerin azami 10 yıl vadeli ve sabit faizli olacağını duyurdu.

Gayrimenkul yatırımı her zaman kazandırır mı?

Türkiye'de yatırım tercihleri arasında gayrimenkul de önemli bir yer tutuyor. Her yatırım aracında olduğu gibi doğru zamanda yapılan gayrimenkul yatırımı ciddi bir kazanç imkanı sunuyor...

2020 gayrimenkulde yatırım yılı olacak!

2. Ekonomi ve Yatırım Zirvesi'nde konuşan GYODER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören, "Gayrimenkul sektöründe de son 6 aydır pek çok yabancı kurumsal yatırımcıyla görüşüyoruz. Bu yabancı yatırımcıyı mutlaka çekmek zorundayız'' dedi.

Gayrimenkul, Avrupa'da hala en iyi yatırım aracı!

PwC ile ULI tarafından hazırlanan Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2020 raporunun sonuçları açıklandı. PwC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Bayraktaroğlu, "Avrupa'da sektör liderleri, gayrimenkulün cazip ve talep gören bir yatırım alanı olmaya devam edeceği görüşünde" dedi...

Gayrimenkulde yatırım imkanı Haberi

Gayrimenkulde yatırım imkanı

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, Türkiye'de kaliteli, modern, yüksek teknoloji ile geliştirilmiş ve inşa edilmiş gayrimenkul ürünlerine Avrupa'nın birçok ülkesine göre uygun fiyatlarla yatırım yapma imkânı sunulduğunu söyledi. Türkiye'nin başta stratejik konumu, tarihi ve doğal zenginlikleri olmak üzere hem iş dünyası için hem turizm açısından birçok avantajı uyumla bir arada barındıran, önemi her geçen gün daha da atan bir ülke olduğunu belirten Torun, "Ülkemizden dünyanın farklı 109 ülkesine 230'ya yakın şehre direkt uçuş imkânı bulunuyor. Yeni alt yapı projeleri ve havaalanları ile bu sayı hızla artıyor "dedi. Türk gayrimenkul sektörünün son yıllarda dünya çapında projeler üretme ve pazarlama konusunda önemli başarılara imza attığını belirten Torun, "Yabancı yatırımcıların ihtiyaçlarını ve beklentilerini doğru okuyarak, bu beklentileri...