29 / 04 / 2024

Gayrimenkulde Yoğunluk Arayışı etkinliği

Gayrimenkulde Yoğunluk Arayışı etkinliği

ULI, Türkiye’de eğitim ve etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. 2016’nın ilk etkinliği “Gayrimenkulde Yoğunluk Arayışı: Büyüyen Şehirler için Çözümler” başlığıyla, Ak Portföy sponsorluğunda Sabancı Center’da düzenleniyor.

Havalimanı ve otogarlarda bayram ve 'karne tatili' yoğunluğu!

2022-2023 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesinden sonra memleketlerine ve tatile gitmek isteyenler hem havalimanında hem de otogarda yoğunluk oluşturdu. 9 günlük bayram tatiline sayılı günler kala firmalar ek sefer koydu. Biletler ise 300-800 TL bandında değişti.

Otogarlarda '14 Mayıs' yoğunluğu! Tüm seferler doldu, ek seferler düzenlendi!

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere son 3 gün kala otogarlarda yoğunluk başladı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, normal seferlerin dolduğunu ifade ederek ilave seferler konulmaya başlandığını belirtti.

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Banka ve tapu işlemlerinde düşük faiz yoğunluğu!

Koronavirüs salgını sürecindan sonra yeni normale geçiş süreciyle birlikte konut kredilerindeki indirim konuta olan talebi artırdı. Konut satışında yaşanan yoğunluk sebebiyle, banka ve tapu işlemleri uzuyor...

Deprem sonrası kentsel dönüşüm şirketlerinin yoğunlukları yüzde 50 arttı!

İstanbul’da gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm şirketleri ile daha önce anlaşma sağlayamayan ev sahipleri anlaşma yoluna gitti. Deprem öncesi de süren kentsel dönüşüm çalışmalarında deprem sonrası yoğunluk arttı…

Kocasinan Belediyesi'nde yapı ruhsatı yoğunluğu yaşandı!

Kocasinan Belediyesi, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Yapı Denetim Mevzuatındaki değişiklikler ve Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği dolayısıyla yoğunluk yaşadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde imar barışı yoğunluğu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "imar barışı" düzenlemesinden yararlanmak için adreslerini kayıt altına almak isteyen Ankaralılar, yoğunluk yaşatıyor. 

Vergi dairelerinde son gün yoğunluğu!

Kamuya ait olan borçların yapılandırılmasına yönelik başvuru süresinin bugün itibariyle sona ermesi sebebiyle vergi dairelerinde yoğunluk yaşanıyor.

İmar barışına yoğun ilgi!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Veli Böke, imar barışı ilk gün olması nedeniyle müthiş bir yoğunluk ve ilgi olduğunu söyledi.

Vergi dairelerinde yapılandırma yoğunluğu!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırma kapsamındaki ödemeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ağbal, "Vergi dairelerimizde büyük bir yoğunluk var'' diye konuştu.

Gayrimenkul borsası kurulacak!

Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkulde önemli değişikliklere gidiliyor. 2017’de kentsel dönüşümde yeni adımlar atacak olan hükümet gayrimenkul borsası kuracak, düşük fiyata ev kiralayacak ve parsel bazında yoğunluk artışını yasaklayacak...

Vergi dairelerinde yoğunluk!

Vergi borcu yapılandırılmasında ilk taksidin son günü olması nedeniyle vergi daireleri veznelerinde yoğunluk yaşandı.

Beytepe'deki yüksek yoğunluklu yapılaşmaya yargı dur dedi!

Kamu yararına aykırılığı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Beytepe Mahallesi’nde yüksek yoğunluk yapılaşma için 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nda değişiklik öngören meclis kararını iptal etti.

Gayrimenkulde Yoğunluk Arayışı etkinliği Haberi

Gayrimenkulde Yoğunluk Arayışı etkinliği

ULI Avrupa, Ekim 2015 ve Şubat 2016’da, “yoğunluk” konusunda 2 ayrı rapor yayınlamıştır. “İyi planlanmış” yoğunluk kapsamında, kent planlarının yeniden ele alınıp yoğunluğun toplu ulaşım noktalarında artırılması; kalan alanlarda bilinçli olarak düşük yoğunluk ve yeşil alan bırakılması ele alınıyor. Böylece hem karbon salımı azaltılıyor hem de yoğunluğun sağladığı kültürel ve bilimsel etkileşimle kentliler arasında yaratıcılık ve yenilikçilik teşvik ediliyor.

Tarih: 15.04.2016

Yer: Sabancı Center Konferans Salonu

Ayrıntılı bilgi için:

Tel: +90 212 266 70 70                

Ücret: 

150 TL + KDV

*ULI üyelerine ücretsiz.

PROGRAM


9.00-9.30 Kayıt 

9.30-9.50 Açılış konuşmaları

Ayşe Hasol Erktin, ULI Türkiye Başkanı

Dr. Alp Keler, Ak Portföy CEO’su


9.50-10.10 ULI Yoğunluk Raporu Sunumu 

Sunum: Dr. Emre Çamlıbel 

Soyak Holding, CEO ve ULI Danışma Kurulu Üyesi


10.10-10.30 Kahve arası


10.30-12.00 Gayrimenkulde Yoğunluk Arayışı: Büyüyen Şehirler İçin...