28 / 04 / 2024

Havalimanı ve otogarlarda bayram ve 'karne tatili' yoğunluğu!

Havalimanı ve otogarlarda bayram ve 'karne tatili' yoğunluğu!

2022-2023 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesinden sonra memleketlerine ve tatile gitmek isteyenler hem havalimanında hem de otogarda yoğunluk oluşturdu. 9 günlük bayram tatiline sayılı günler kala firmalar ek sefer koydu. Biletler ise 300-800 TL bandında değişti.



Okullar kapandı, bayram tatili yaklaştı ve tatil planları yapıldı. İstanbul Havalimanı'nda günün ilk saatlerinden itibaren özellikle iç hatlar terminalinde hareketlilik arttı. Şimdiden bazı güzergahlarda otobüs seferleri de tamamen doldu.

Çocukları ile beraber memleketlerine veya tatile gitmek için gelen kişiler ve öğretmenler İstanbul Havalimanı'nda yoğunluk oluşturdu. Okulların kapanması ile beraber hem yaz hem de Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler check-in kontuarları ve güvenlik noktalarında zaman zaman kuyruk oluştu.

 Havalimanı ve otogarlarda bayram ve karne tatili yoğunluğu!

YOLCULAR YÖNLENDİRİLDİ

Yoğunluk sebebiyle önlem alan İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA ekipleri havalimanı girişinde ve terminalde yolcuları yönlendirerek yoğunluğun oluşmasına engel oldu. Güvenlik kontrolünden sonra terminale gelen yolcular, bilet ve valiz işlemleri için iç ve dış hat kontuarlarında sıraya girdi.

Peki, otogarlarda durum ne? İşte detaylar...


Geri Dön