28 / 04 / 2024

gayrimenkuldeki değendirme

gayrimenkuldeki değendirme

İnşaat Sektörü Zirvesi’ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, devletin ev almak için hesap açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşa yüzde 15 katkı sağlayacağına ilişkin bir açıklama yaptı.

Aziz Torun: Evler pahalı değil gelir yetersiz!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun gayrimenkuldeki talep yetersizliği olduğunu açıkladı. Torun “İnsanların eve ihtiyacı var ama satın alma gücü yeterli değil. Gelir artmıyor” dedi.

Türkiye'de gayrimenkuldeki varlık balonu iyi yönetilmeli!

Yatırım bankacısı Ozan Özkural,"Türkiye'de özellikle gayrimenkuldeki varlık balonu iyi yönetilmeli" diyor. Türkiye, Meksika, Mozambik, Tanzanya, Endonezya, Malezya gibi ülkelerin değer yaratmada önemli pazarlar olduğunu da söylüyor.

Gayrimenkuldeki hareketlilik mobilya sektörünü de etkiliyor!

Kentleşme ve konutlaşma mobilya ihtiyacına olan talebin de artmasına sebep oluyor. Son yıllarda Türkiye’de gayrimenkul sektöründe yaşanan hareketlilik mobilya alımlarına yansıdığı gibi, iç pazar hacminin de büyümesini sağlıyor.

Gayrimenkuldeki hareketlilik seçimden sonra da devam ediyor!

Türkiye'de önceki pazar gerçekleşen seçimlerde 4 partili bir parlamento şekillendi. Era'nın Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan: “Gayrimenkuldeki seçim öncesi hareketlilik şimdi de devam ediyor.” dedi.

Babacan: Gayrimenkuldeki ölçüsüz işlemleri önlemeliyiz

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Sadece sanayiyi daha cazip hale getirmek değil gayrimenkuldeki bu ölçüsüz işlemleri de önleyici adımlar atmak lazım. Biz bunları söyledikçe de bazı tepkiler oluştu, bundan sonra da tepkiler olacaktır." dedi.

200 bin euroya İstinye Hillpark Suites`de

İstinye'de Bay İnşaat tarafından inşa edilen Hillpark Suites'te 76 metrekare konutlar 200 bin eurodan satılıyor. Projede fiyatlar 900 bin euroya kadar yükseliyor.

Ataşehir`de yükselecek finans merkezine onay

Ataşehir'de yükselecek finans merkezi için TOKİ'nin yaptığı planlar Belediye Meclisi'nde dün CHP'nin şerh koymasına karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

Ataşehir'de boş arazi kalmayınca, primi komşu bölgeler kaptı!

Ataşehir'in finans merkezi olacağı tartışmalarıyla prim yapacak her gayrimenkul satıldı. Bu nedenle de Ataşehir'e komşu bölgeler Kayışdağı, Ferhatpaşa ve Şerifali prim yaptı. Şerifali'de arsaların metrekaresi bin 500 dolara kadar çıktı.

2008`de 27 bin kişi yeni evine taşınacak!

Sabah Emlak & Mortgage'den Ebru Erdoğan araştırdı! 2008'de 27 bin kişi yeni evine taşınacak!

Parkcity‘de 97 metrekare 97 bin YTL

383 konuttan oluşan Parkcity'de brüt 97 ile 177 metrekare büyüklüğündeki 1+1, 2+1 ve 3+1 tipindeki daireler 97 bin 500 ile 247 bin 500 YTL arasında değişen fiyatlardan satılıyor.

Yabancılara mülk satışına sınırın gerekçesi Resmi Gazete`de

Anayasa Mahkemesi'nin, yabancılara bazı koşullarda taşınmaz satışını öngören kanunun bazı hükümlerinin iptaline ilişkin kararının gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

My World`de yüzde 12.5 peşinata 240 taksit!

Konut kralı Ali Ağaoğlu, Ataşehir'deki My World projesindeki yeni finansman modelini açıkladı. Peşinatı yüzde 12.5'e düşüren Ağaoğlu, ilk taksiti de 6, 10 ve 13 ay sonra başlatıyor!

Veliefendi'de tekstil bitti, fabrika arazileri değerlendi

Ekonomist Dergisi bu hafta piyasaya çıkan sayısında büyük değişime hazırlanan Zeytinburnu'nu mercek altına aldı. Zeytinburnu'nda hangi arsaya? Ne inşa edilecek? İlçeyi nasıl bir değişim bekliyor?

gayrimenkuldeki değendirme Haberi

gayrimenkuldeki değendirme

İnşaat Sektörü Zirvesi’ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, devletin ev almak için hesap açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşa yüzde 15 katkı sağlayacağına ilişkin bir açıklama yaptı. Gerçekleştirilmesi planlanan yeni düzenleme ile konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba devlet de biriktirilen peşinatın yüzde 15’i oranında katkıda bulunacak.


Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya şunları söyledi: “İlk kez ev alacaklara devlet katkısı yapılması gibi çalışmaların hayata geçirilmesi noktasında tüketici nezdinde bir hareketlenme mutlaka oluyor. Hatta zaman zaman hâlihazırda konut almaya karar vermiş tüketiciler dahi planlarını devletin yapacağı düzenleme sonrasına erteleyebiliyor. Bu yüzden düzenlemenin hayata geçme sürecinde, kısa vadede konut satışlarında bir duraksama görebiliriz. Bu noktada kamuoyu ile paylaşılan...