29 / 04 / 2024

gayrimenkule yatırım yapılmalı mı

gayrimenkule yatırım yapılmalı mı

Gayrimebkul sektörü Türkiye ekonomisinde lokomotif işlevi görüyor. Bölgelerde, demografisi değişiyor, yeni yerleşim alanları, mahalleler, semtler inşa ediliyor.

Sinpaş GYO cirosunu yüzde 37 arttırdı!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, piyasalardaki belirsizliğin konut sektörü için bir fırsat olacağını belirterek, "Dolar riskli, borsa riskli. Geriye güvenli liman olarak gayrimenkul kalıyor” dedi.

Gayrimenkul en güvenli yatırım!

En güvenli liman görülen altın, tahtını gayrimenkule kaptırdı. Bir yandan satışlar artarken, diğer yandan konutun getirisinde artış gözlendi. Haziranda konuta yatırılan her 100 lira 1,33 lira getiri sağladı.

Mehmet Canıtatlı: En gözde yatırım aracı gayrimenkul!

Yeni Akit Gazetesi yazarı Mehmet Canıtatlı: "İşte size bir soru: Son 5 yıl içinde yeni bir konut satın aldınız mı? Ya da paranız olsa en başta neye yatırım yapardınız?"

JPMorgan'dan gayrimenkule yatırım yapın tavsiyesi!

Hedge fonlarının, Fed’in varlık alımlarını azaltmasının piyasadaki oynaklığın armasına neden olması ve tahvil fiyatlarını baskılaması sonucunda fırsat sunacağını tahmin eden JPMorgan stratejistleri, gayrimenkule yatırım yapın tavsiyesinde bulundu.

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

Marc Faber gayrimenkule yatırım yapıyor!

Yatırımı Marc Faber, gayrimenkule yatırım yaptığını ifade etti. Faber, gayrimenkul, hisse senedi, tahvil ve kıymetli metaller alanlarında yatırım yaptığını belirtti...

Ünlüler gayrimenkule yatırım yapıyor!

Eylül ayında gayrimenkule yatırım yapanların sayısı oldukça arttı. Ünlüler kazandıkları paraları gayrimenkul sektöründe değerlendiriyor. İşte Eylül ayında ev alan ünlüler...

Kamu-özel iş birliğiyle 60 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Türkiye'de bugüne kadar kamu-özel iş birliğiyle imzalanan 221 uygulama projesine 60 milyar dolarlık yatırım yapıldı.

Türkler yurt dışında gayrimenkule yatırım yapıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerinden derlenen bilgilere göre, yurt dışındaki doğrudan yatırım miktarında en fazla artış gayrimenkul sektöründe kaydedildi..

Mesyap Yatırım Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Mesyap Yatırım Yapı Anonim Şirketi Mehmet Emin Soysal tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Ulaşıma 10 yılda 100 milyar dolarlık yatırım yapılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, sağlık teknolojileri, ulaştırma altyapısı ile teknoloji, iletişim ve sanal gerçeklik alanlarında 10 yılda 300 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ifade etti.

KKTC, yatırım yapılmayan turizm arazilerini geri alacak!

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yatırım yapılmayan turizm arazilerin geri alınacağını açıkladı.

Gayrimenkulde neye yatırım yapılmalı?

RE/MAX Yön Bursa'nın kurucularından olan Göksel Birsen, konut, işyeri ve arsa-arazi yatırımı arasında kararsız kalanlara ipuçları verdi. Birsen, konut almak yerine işyeri yatırımı yapmanın daha kazançlı olduğunu açıkladı.

Fitch, İzmir'in 'yatırım yapılabilir' notunu yükseltti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Fitch Ratings'in mayıs ayı raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesinin "AA+" olan kredi notunu, yatırım yapılabilir seviyesinin en üst basamağı olan "AAA"ya yükselttiği belirtildi.

Asem Yatırım Yapı Gayrimenkul Turizm Sanayi Ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Asem Yatırım Yapı Gayrimenkul Turizm Sanayi Ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi Mustafa Sabbagh ve Bahrettin Bitkay ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Türkiye'ye 2030'a kadar yılda 70 milyar dolar yatırım yapılacak!

Türkiye'de 2030 yılına kadar gayrimenkul sektörüne yüzde 40 oranında yatırım yapılması planlanıyor. Gayrimenkul sektörünün dışında en büyük desteği ise kamu hizmetleri görecek. İşte detaylar...

gayrimenkule yatırım yapılmalı mı Haberi

gayrimenkule yatırım yapılmalı mı

Gayrimenkul, son 15 yıldır, Türkiye ekonomisinde lokomotif işlevi görüyor. Kentlerin demografisi değişiyor, yeni yerleşim alanları, mahalleler, semtler inşa ediliyor. Bazı semtler neredeyse ayrı bir kente dönüşüyor. Bu dönüşüme sadece İstanbul, Ankara ve İzmir gibi kentlerde değil, diğer Anadolu kentlerinde de tanık olmak mümkün.

Ekonomist Dergisi'ndeki habere göre; Gayrimenkul geliştirme, inşaatla ilgili çok sayıda sektörü de harekete geçiriyor. Kimilerine göre bu sayı 80 civarında, bazılarına göre de 100’ü aşkın sektörü dolaylı veya dolaysız etkiliyor. Dolayısıyla, son 15 yıllık süreçte gayrimenkul sektöründeki gelişmeler, sokaktaki vatandaş tarafından birebir izleniyor.

Gazeteler sürekli özel bölümler, sayfalar hazırlıyor. Değerleme şirketlerinin analizleri, endeksler yakından izleniyor. Buna Ekonomist olarak biz de dahiliz. Ne de olsa, milyonlarca kişinin yakından izlediği bir sektör. Kimileri için en güvenli yatırım aracı, kimileri için...