21 / 05 / 2024

gayrimenkullerin iktisap tarihi

gayrimenkullerin iktisap tarihi

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde ödenen değer artış kazancı vergisinde gayrimenkul iktisap tarihi nedir? Gayrimenkul iktisap tarihi nasıl belirlenir?

2022 yılında gayrimenkul satanlar dikkat! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak 5 sene içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançların, değer artış kazancı kapsamında olduğunu dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı önemli açıklamalar yaptı.

Değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendiriliyor. Peki, değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

3 ildeki gayrimenkullerin ihale tarihi 9 Ağustos'a uzadı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 3 ilde bulunan taşınmazların özelleştirme ihalesinin tarihi 1 Ağustos'tan 9 Ağustos'a uzatıldı.

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2018!

Gayrimenkullerin satılması durumunda elde edilen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2018 ne kadar?

Pendik'te 22.6 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Mülkiyeti  Pendik Belediyesi'ne ait olan 4 arsa vasıflı gayrimenkul toplamda 22 milyon 692 bin 882 TL bedel ile satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkullerin ihale tarihi 7 Haziran 2018 olarak belirlendi.

ÖİB İstanbul ve Tekirdağ'daki gayrimenkullerin süresini uzattı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Tekirdağ Şarköy ve İstanbul Kartal'daki gayrimenkullerin  özelleştirme ihaleleri için son teklif verme tarihi uzattı..

Değer artış kazancı vergisinde 5 yıl sınırı ne zaman kalkıyor?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içinde elden çıkarılması halinde vergi ödemesi yapılıyor. Peki, değer artış kazancı vergisinde 5 yıl sınırı ne zaman kalkıyor?

Ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Ev ve işyeri gibi gayrimenkullerin satışında doğan gelir vergisi, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde ödeniyor. Peki, son düzenlemelere göre ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için öncelikle beyan veriliyor. Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün..

Kat irtifaklı tapuda evin kullanım tarihi?

Çok sayıda evin iskanı alınmadan kat irtifaklı tapuyla alındığı ve bu şekilde kullanıldığı görülmektedir. Bu durumda, evin fiilen kullanıldığı tarih, edinme (iktisap) tarihi olarak belirlenir.

Değer artış kazancı iktisap tarihi nedir?

Değer artış kazancı, taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Peki, değer artış kazancı iktisap tarihi nedir? Bu tarih nasıl tespit edilir?

Değer artış kazancı süresi nasıl hesaplanır?

Gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılması halinde değer artışı kazancı ödeniyor. Peki, değer artış kazancı süresi nasıl hesaplanır?

Değer artışı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi doğuyor. Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca "safi değer artışı" deniliyor. Peki, değer artışı nasıl hesaplanır?

gayrimenkullerin iktisap tarihi Haberi

gayrimenkullerin iktisap tarihi

Gayrimenkul iktisap tarihi nedir?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde değer artış kazancı için vergi ödeniyor.


Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında iktisap bedeli, elden çıkarılan gayrimenkullerin, elden çıkarıldığı ay hariç olmak üzere Türkiye İstatistik Kurumu’nca belirlenen toptan eşya fiyat endeksindeki artış oranında artırılarak tespit ediliyor.


Peki, değer artış kazancı vergisinde gayrimenkul iktisap tarihi nedir? Gayrimenkul iktisap tarihi nasıl belirlenir?


Gayrimenkul iktisap tarihi nasıl belirlenir?

Gayrimenkullerde iktisap, Türk Medeni Kanununun 705 inci maddesi uyarınca, tapuya tescille olmaktadır. Buna göre, kat karşılığı müteahhide veya kooperatiflere verilen arsa karşılığında alınan gayrimenkuller dahil, iktisap edilen gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde, değer artışı kazancının tespiti yönünden iktisap tarihi olarak, gayrimenkulün tapuya tescil edildiği tarih esas alınacaktır.


Ancak, gayrimenkulün tapuya tescil tarihinden önce sahibinin...