06 / 05 / 2024

gayrimenkulün el değiştirmesi satış mı

gayrimenkulün el değiştirmesi satış mı

100 bin liralık bir gayrimenkul satılırken, alıcı ve satıcı 2'şer bin lira ödüyor, aynı mülkün bağışından ise 6 bin 831 lira harç alınıyor Son yıllarda gayrimenkulün el değiştirmesi sırasında "Satış mı, bağış mı?" karmaşası yaşanıyor...

Tapu devri için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

Gayrimenkulün el değiştirmesi için resmi olarak tamamlanması gereken işleme tapu devir işlemi deniyor. Yeni satın alınan bir ev ya da miras yolu ile intikal eden bir arsa için tapu devir işlemlerinde bazı evrakların temin edilmesi gerekiyor.

AND Gayrimenkul'ün adı değişti!

Maher Holding, nisan ayında bünyesine kattığı AND Anadolu Gayrimenkul Yatırımları AŞ’nin adını MHR Gayrimenkul Yatırımları AŞ olarak değiştirdi. Yeni hamle sonrası AND Kozyatağı binasının yeni adı da Quick Tower oldu.

Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede 26.7 milyon metrekare arsa el değiştirdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) rakamlarına göre, Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede toplamda 26.7 milyon metrekareye ulaşan arsanın el değiştirdiği belirtiliyor. 

Gayrimenkul yatırımcısının planları değişti!

Koronavirüs salgının artmasıyla beraber gayrimenkul yatırımcısının tercihi değişti. Vatandaşlar artık arsaları yatırım için değil yaşamak için alıyor...

AVM'lerde el değiştirmeler başlayacak!

Salgın döneminde markalara destek için AVM yatırımcısının elini taşın altına koyduğunu belirten Hüseyin Altaş, AVM’lerde el değiştirmelerin yaşanacağını aktardı. 

Yüzlerce satılık otel var, el değiştirme yok!

BDO Danışmanlık'tan Mehmet Önkal, turizm sektöründeki Kovid-19 etkisine ilişkin, "Piyasada yüzlerce satılık otel var. Bu otelleri almak isteyenler de oluyor. Ancak oteller el değiştirmiyor. Otel sahipleri mallarının çok kıymetli olduğunu düşünüyor" dedi.

Oteller banka takibinde! El değiştirmeler başlayabilir!

Salgının vurduğu sektörlerden olan turizmde kredi borçları artıyor. Bankalar, geçen yıl kredi borcu yüzde 17 artarak 6,7 milyar dolara ulaşan Antalya’daki otelleri takibe aldı. Sektör ise kredilerde yeniden yapılandırma istiyor. Yoksa otellerin el değiştirebileceği ifade ediliyor.

Gayrimenkul el değiştirme hızı en yüksek şehir İstanbul oldu!

GABORAS’ın öncülüğünde yapılan ve Türkiye’de ticarete konu olan gayrimenkullerin el değiştirme hızını ölçen ‘Gayrimenkul Döngü Hızı’ çalışmasının sonuçları yayınlandı. Bu çalışmada gayrimenkul el değiştirme hızı en yüksek şehir olarak karşımıza 18 yıl ile İstanbul oldu.

Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul'ün ünvanı değişti!

Avrasya GYO'nun kurulu bağlı ortaklarından Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım Şirketi'nin unvanı Joy Hotel Batumi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı JSC olarak değiştirildi. 

Galata Kulesi'nin el değiştirme hikayesi!

Galata Kulesi’nin işletmesinin İBB'den alınıp ihaleye açılacak olması tartışılıyor. Peki ya olayın arka planı, iç yüzü ne? İşte Galata Kulesi'nin el değiştirme hikayesi... 

Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın sınırları değişti!

Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın sınırları değişti. Köprülü Kanyon Milli Parkı Sınırlarının Değiştirilmesine Dair Karar bugünkü 31050 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti.

Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değiştirilecek!

Antalya ili sınırları içerisinde bulunan Belek Özel Çevre Koruma Bölgesinin sınırları değiştirilecek.

gayrimenkulün el değiştirmesi satış mı Haberi

gayrimenkulün el değiştirmesi satış mı

100 bin liralık bir gayrimenkul satılırken, alıcı ve satıcı 2'şer bin lira ödüyor, aynı mülkün bağışından ise 6 bin 831 lira harç almıyor Son yıllarda gayrimenkulün el değiştirmesi sırasında "Satış mı, bağış mı?" karmaşası yaşanıyor. Yüksek tapu harcından kaçınmak veya hayattayken gayrimenkulünü bağışlamak isteyenlerin bu satış ya da bağış yolunu tercihte çelişki yaşadığını söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, "Satış ve bağış işlemlerinde taraflar bilinçli hareket etmeli. Satış işleminde taşınmazı alan ve satan binde 20 oranında tapu harcı öder. 100 bin liralık bir gayrimenkul el değiştirirken, 2 bin lira alıcı, 2 bin lira da satıcı olmak üzere 4 bin lira tapu harcı ödenir. Bağış işleminde ise gayrimenkulün emlak vergisi değeri üzerinden binde 68.31 TL tapu harcı ödenir. Yine...