30 / 04 / 2024

gayrimenkulün veraset ve intikal vergisi

gayrimenkulün veraset ve intikal vergisi

Ülkemizde bir kişiye miras kalması veya çekiliş neticesinde ikramiye çıkması halinde elde edilen kazanç üzerinden Veraset ve İntikal Vergisi alınıyor. Buna göre Veraset ve İntikal Vergisi nasıl ödeniyor?...

Projeskop Proje Pazarlama Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Projeskop Proje Pazarlama Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Bakırköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Nurullah Saçlı, Ebru Hazar Saçlı, Murat Kadri Padar ve DPP Gayrimenkul Yatırım Tic. ortaklığında kuruldu.

Petrikor Gayrimenkul İnşaat Ve Reklam Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Petrikor Gayrimenkul İnşaat Ve Reklam Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Şahin tarafından kuruldu.

Bykara Gayrimenkul İnşaat Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Bykara Gayrimenkul İnşaat Ve Sanayi Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Şahintaş tarafından kuruldu.

Prime Harita Gayrimenkul İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prime Harita Gayrimenkul İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Anıl Menteşe tarafından kuruldu.

Menta Gayrimenkul İnşaat Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Menta Gayrimenkul İnşaat Ve Turizm Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de  100 bin TL sermaye bedeli ile Murat İnal tarafından kuruldu.

Naranji Gayrimenkul İnşaat Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Naranji Gayrimenkul İnşaat Ve Danışmanlık Limited Şirketi Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Dereci tarafından kuruldu.

Heses Gayrimenkul İnşaat Ve Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Heses Gayrimenkul İnşaat Ve Otomotiv Limited Şirketi Başakşehir'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Uğurcan Güney tarafından kuruldu.

Eç Gayrimenkul İnşaat Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eç Gayrimenkul İnşaat Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Engin Çelik tarafından kuruldu.

Gkb Gayrimenkul İnşaat Ve Danışmanlık Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Gkb Gayrimenkul İnşaat Ve Danışmanlık Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Gkb Gayrimenkul İnşaat Ve Danışmanlık Anonim Şirketi'nin merkezi Eyüpsultan'da yapıldı.

Four Seas Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Four Seas Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de 350 bin TL sermaye bedeli ile Nına Yunosheva ve Anna Kunına ortaklığında kuruldu.

Fuar Yapı Gayrimenkul İnşaat Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Fuar Yapı Gayrimenkul İnşaat Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Fuar Yapı Gayrimenkul İnşaat Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Esenyurt'ta yapıldı.

Taştan Yapı Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taştan Yapı Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şükrü Taştan tarafından kuruldu.

Bellini Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bellini Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de  Levent Lezgin Kılınç tarafından kuruldu.

gayrimenkulün veraset ve intikal vergisi Haberi

gayrimenkulün veraset ve intikal vergisi


Ülkemizde bir kişiye miras kalması veya çekiliş neticesinde ikramiye çıkması halinde elde edilen kazanç üzerinden Veraset ve İntikal Vergisi alınıyor. Kanuna göre TC tabiiyetinde bulunan şahıslara ait mallar ile Türkiye'de bulunan malların veraset yoluyla veya herhangi bir şekilde ivazsız (karşılıksız) olarak bir kişiye intikali Veraset ve İntikal Vergisi'ne tâbi. Yani Türk vatandaşlarına ait dünyanın her yerindeki mallar ile sahibinin tabiiyeti neresi olursa olsun Türkiye sınırları içerisindeki malların ivazsız intikallerinden bu vergi alınıyor. İvazsız intikalden kasıt, hibe yoluyla veya herhangi bir tarzda olan karşılıksız kazançlardır. Buna göre ölenlerden yakınlarına kalan miras ile çeşitli kuruluşlar tarafından tertiplenen çekiliş ve yarışmalarda kazananlara dağıtılan para, menkul ve gayrimenkul mallar ivazsız iktisap olup verginin konusuna giriyor. Veraset ve İntikal Vergisi'nin mükellefi veraset yoluyla veya...