09 / 05 / 2024

Gazete bayileri yenileme

Gazete bayileri yenileme

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kiralarına yüzde 560 oranlarına ulaşan oranlarda zam yaptığı gazete bayileri, büfelerin yenilenmesi amacıyla 300 bin TL'ye ulaşan maliyetlerin ön ödemeyle tahsil edileceği haberine isyan etti.

Gaziantep Şahinbey için son dakika kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Gaziantep Şahinbey ilçesi Bey ve Eyüpoğlu mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bölge yenileme alanı ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 31856 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kur korumalı mevduat sisteminde flaş değişiklik! Resmî Gazete’de yayımlandı

Kur korumalı mevduat sisteminde yapılan değişikliklerin ardından bundan sonra şirketlerine de 3 ay vadeli hesap açabilmesinin önü açıldı. Söz konusu karar, Resmî Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Yeni tebliğde sistemdeki hesaplara vade sonunda yenileme imkânı tanındı.

İBB ile büfe işletmecileri arasındaki zam tartışmasında taraflar masada!

İBB'nin gazete ve ürün satış büfelerine yaptığı yüzde 500 oranındaki zam ile ilgili taraflar uzlaşmak amacıyla masaya oturdu. İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Karasu, görüşmelere ilişkin "Uzlaşmadan yanayım, bekleyip göreceğiz" dedi. 

Gazete bayilerinin büfe yenileme isyanı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kiralarına yüzde 560 oranlarına ulaşan oranlarda zam yaptığı gazete bayileri, büfelerin yenilenmesi amacıyla 300 bin TL'ye ulaşan maliyetlerin ön ödemeyle tahsil edileceği haberine isyan etti.

Gazete büfelerinden İBB'ye: 300 bin TL neye göre belirlendi?

İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, İBB'nin büfe kiraları zammına ilişkin, “İBB büfeler için ‘Bir yandan ihaleye çıkılacak’ diyor bir yandan 300 bin TL’ye kadar para istiyor. İhale olmadan bu bedel nasıl belirlendi?” diye konuştu.

Gazete bayilerinin yüzde 560 kira zammı tepkisi!

İBB, gazete satış büfelerinin kiralarına yüzde 560'a varan zam yaptı ve yenileme için büfelere 300 bin TL'ye kadar maliyet çıkacağını duyurdu. İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, "Bu paraları ödememizin imkânı yok. İmamoğlu'ndan 1 aydır randevu talebim var. Onu yanılttıkl

Büfecilerden İBB önünde yüksek zam protestosu!

İstanbul Tekel-Gazete Bayileri Esnaf Odası üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin büfe kiralarına yaptığı yüksek zammı protesto etti.

Konya'da yenileme alanı kararı!

Konya İli, Selçuklu ilçesi Şile Mahallesi'ni kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Kayseri'de yenileme alanı kararı!

Kayseri Melikgazi ilçesini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Nevşehir'de yenileme alanı kararı!

Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Konya Karatay'da yenileme alanı kararı!

Konya Karatay'da Aziziye Mahallesi'ndeki bazı gayrimenkuller Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Afyonkarahisar Bolvadin'de yenileme alanı kararı!

Afyonkarahisar Bolvadin İlçesi'ndeki bazı alanlar yenileme alanı olarak kabul edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Mersin Akdeniz'de 5 mahalle yenileme alanı ilan edildi!

Mersin Akdeniz ilçesine bağlı Camişerif, Mahmudiye, Mesudiye, Nusratiye ve Nüzhetiye mahalleleri sınırları içerisinde belirlenen alanlar yenileme alanı olarak Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazete'de yayımlandı...

Gazete bayileri yenileme Haberi

Gazete bayileri yenileme

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, kira bedeliyle birlikte istediği 300 bin TL’yi 12 ay taksit halinde 1 yıl içinde tahsil edip, ürün skalası genişletilmiş yeni tasarım büfeleri 1 senenin sonunda teslim edeceğini, daha sonra kiradan düşeceğini belirten Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, bu uygulamaya tepki verdi.

Taleplerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki protesto eyleminde dile getirdiklerini anlatan Karasu, orta yol bulmak amacıyla, İBB’den, “Pandemi sürecinde kararlarını geri çekmeleri” talebinde bulundu.

YÖNTEM DEĞİŞTİ

Karasu, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, kendilerinden tasarım bedeli olarak istenen ödeme şeklini şu şekilde aktardı:

“İBB, bir yıl önceden, istediği 300 bin lirayı taksitle 12 ayda tahsil edip, 12 ay sonra yeni büfe kuracak. Ürün skalamız o zaman değişecek. Diyelim ki 15 bin lira kira bedeli olan bir...