07 / 05 / 2024

Gaziantep 34 mahalle kentsel dönüşüm

Gaziantep 34 mahalle kentsel dönüşüm

Gaziantep'te ilan edilen riskli alanlarda toplam 34 mahalle ve 414,27 hektar alan içerisinde 18 bin 707 adet bina bulunuyor. Bu binalarda yaşayan nüfus sayısı ise 115 bin kişi civarında.

Gaziantep'te 25.1 milyon TL'ye satılık 2 adet gayrimenkul!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep'te yer alan 2 adet gayrimenkulü 25 milyon 34 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Gaziantep'e imar düzenlemesi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mahalle ziyaretleri kapsamında Şehitkamil'e bağlı Seyrantepe Mahallesi’ne gitti. Mahallede yer alan taş ocağı olarak kullanılan mağaraların yıkılarak imar düzenlemesi yapılacağını da müjdeledi.

Gaziantep'e 12 yüzme havuzu ve 10 spor salonu inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen  “Mahalle Tipi Havuz Projesi” kapsamında 13 yüzme havuzu 2020 Mayıs ayının sonunda hizmete alınacak.

Gaziantep'te 8.2 milyon TL'ye satılık 17 gayrimenkul!

Gaziantep Şehitkâmil İlçe Belediye Başkanlığı, Şehitkamil Aşağıda Mahalle'de yer alan 17 adet gayrimenkulü 8 milyon 246 bin TL muhammen bedelle satışa çıkardı.

Gaziantep Büyükşehir'den 34 sosyal tesis!

Sosyal belediyeciliğin gerekliliğin yerine getirmek adına şehir merkezlerinin yanı sıra taşra ilçeleri ve bunlara bağlı yeni mahallelerin (köylere) hizmetlerini eksik etmeyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 34 sosyal tesis inşa etti.

Gaziantep'in yolları genişletiliyor!

Yeni mahalle olan bölgelerde dar olan yolları genişletip vatandaşın hizmetine sunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey (Mülk), Yeşilköy, Burçkarakuyu, Kızılhisar, Onkoloji Hastanesi’nde yol genişletme ve asfalt çalışması yaptı.

TOKİ’den Gaziantep Şehitkamil’e mahalle konseptinde 694 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Gaziantep’in Şehitkâmil İlçesi’ne 694 konutluk 3. etabın ihalesi yapıldı.

Gaziantep Şehitkamil'de kat karşılığı inşaat yaptırılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil'de kat karşılığı inşaat yaptıracak. 28.768,34 metrekare yüzölçümlü arsa üzerinde yaptırılacak inşaatın toplam bedeli 171 milyon 125 bin TL olarak belirlendi.

Gaziantep Bekirbey'deki kentsel dönüşümde son durum!

Gaziantep'in eski yerleşim yerlerinden biri olan Bekirbey Mahallesinin Kentsel Dönüşüm alanı ilan edildiğini ifade eden mahalle muhtarı Bülent Balaoğlu, Kentsel Dönüşüm nedeniyle hizmette aksamalar meydana geldiğini söyledi.

TOKİ'den mahalle konseptine uygun 60 bin konut!

TOKİ, proje kapsamında 2016 yılında Gaziantep, Manisa, Şanlıurfa, İstanbul Başakşehir, Çankırı, Hatay, Konya ve Adana illerinde "mahalle" konseptine uygun 60 bin konut üretecek.

Gaziantep'te 34 mahalle kentsel dönüşüm bekliyor!

Gaziantep'te ilan edilen riskli alanlarda toplam 34 mahalle ve 414,27 hektar alan içerisinde 18 bin 707 adet bina bulunuyor. Bu binalarda yaşayan nüfus sayısı ise 115 bin kişi civarında.

Şahinbey'de 2 mahalle kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Gaziantep İli, Şahinbey İlçesinde 2 mahalle riskli alan ilan edildi. Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren karar kapsamında Mavikent ve Bağlarbaşı mahalleleri yeniden dönüşecek.

TOKİ'nin yeni projeleri ile mahalle kültürü yaşayacak!

Mahalle konseptli projeler İstanbul ve Gaziantep'te başlıyor. Projelerde caddeler büyük bir meydanda buluşacak. İkili ilişkilerin artması sağlanacak.TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ'nin projelerinde “mahalle kültürünü” yaşatacağını açıkladı.

Gaziantep 34 mahalle kentsel dönüşüm Haberi

Gaziantep 34 mahalle kentsel dönüşüm

Gaziantep'te ilan edilen riskli alanlarda toplam 34 mahalle ve 414,27 hektar alan içerisinde 18 bin 707 adet bina bulunuyor. Bu binalarda yaşayan nüfus sayısı ise 115 bin kişi civarında.


Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan, Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve Yapı Denetim Kanunu'yla ilgili bilgi verirken, 6306 sayılı yasanın detaylarını anlattı. Hasan Alan, Bakanlığın bir çok desteklerinin bulunduğunu belirterek, 2 yıl geri ödemesiz, 10 yıla kadar vade imkanı bulunduğunu da açıkladı. 


ROPORTAJ HÜSEYİN KÜPELİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK IL MÜDÜRLÜGÜ'NÜN GÖREV ALANLARI HAKKINDA BİZİ BİLGİLENDİRİR MİSİNİZ? 


İl Müdürlüğümüz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının taşra teşkilatı olarak faaliyet gösteren bir kurumdur. 

Gaziantep'te ise Valiliğimiz bünyesinde faaliyet göstermektedir. Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz bir yanı ile ülkemizin en deneyimli bakanlığı, bir yanı ile ülkemizin en genç Bakanlığıdır. Bakanlığımızın...