03 / 05 / 2024

gaziantep araban riskli alan

gaziantep araban riskli alan

Gaziantep 6306 sayılı “ Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun ” kapsamında riskli alan inceleme çalışmaları devam ediyor. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü tarafından Araban ilçesinde incelemeler yapıldı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

TOKi’den Gaziantep Araban’da 2 bin 280 TL taksitle!

TOKİ'nin Gaziantep projelerinin detayları da yavaş yavaş belli olmaya başladı. Peki TOKİ Gaziantep Araban projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Gaziantep Araban 2022 sosyal konut projesi...

Gaziantep Araban ve Yavuzeli için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili, Araban ve Yavuzeli ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Gaziantep Araban için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili Araban ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Gaziantep Göllüce Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Gaziantep’te olası depremde riskli bölgeler arasında bulunan merkez Şehitkamil ilçesindeki Göllüce Mahallesi sakinleri, yıllardır kentsel dönüşümü bekliyor.

Gaziantep'teki 65 konut acil tahliye edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te bulunan 65 riskli konut kentsel dönüşüme dahil edilerek acil olarak evlerin tahliye edilecek.

Gaziantep Şehitkâmil'de riskli alan kararı!

Gaziantep'te Şehitkâmil İlçesi'ne bağlı Çakmak ve Yaprak Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar riskli olarak ilan edildi..

Gaziantep'te 11 mahallede riskli alan kararı!

Gaziantep'te 11 mahallede belirlenen alanlar riskli alan olarak ilan edildi. Riskli alan kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Gaziantep'teki Tarihi Yavuz Sultan Selim Cami hizmete açıldı!

Gaziantep'in Araban ilçesindeki restorasyon çalışması tamamlanan 500 yıllık tarihi Yavuz Sultan Selim Camisinin ve Minaresinin açılışını gerçekleştirildi.

Gaziantep'te riskli alanlarda acele kamulaştırma!

Gaziantep'in Şehitkamil İlçesinde kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ile riskli alan sınırlarında bulunan bazı gayrimenkuller kamulaştırılıyor. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep Şahinbey'de riskli alanlar imara açılıyor!

18 mahallede revizyon nazım imar planı değişikliğine CHP'liler ret oyu kullandı. CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, "Buralar daha önce riskli alan ilan edildi. Şimdi tekrar imara açılmak isteniyor. Ya o karar yanlıştı, ya bugün alınan karar" dedi.

Araban Yavuz Sultan Selim Camisi'nde son durum ne?

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesindeki tarihi Yavuz Sultan Selim Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldığını bildirdi. Erdoğan, Araban ilçesindeki tarihi Yavuz Sultan Selim Camisi'ndeki çalışmaları inceledı

Gaziantep Ardıl Barajı'nın yüzde 70'i tamam!

Gaziantep'in Araban ilçesinde yapımı devam eden Ardıl Barajı'nın yüzde 70'i tamamlandığı bildirildi. Barajın yüklenici firma yetkilisi Salih Bilen inşaat hakkında bilgi verdi.

gaziantep araban riskli alan Haberi

gaziantep araban riskli alan


Gaziantep 6306 sayılı “Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun” kapsamında riskli alan inceleme çalışmaları devam ediyor. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü tarafından, Araban Belediye Başkanlığı'nın daveti üzerine, dün Belediye Başkanı Mehmet Özdemir makamında ziyaret edildi. Ziyaretin akabinde müdürlüğün Kentsel Dönüşüm Şubesi personeli ve belediye yetkilileri arasında toplantı düzenlendi.


Yapılan toplantıda; Araban ilçesinin deprem kuşağı ve aktif fay hattı üzerinde olduğundan özellikle yıpranmış, mühendislik hizmeti almamış üst yapı ve niteliksiz konutların yoğunluğu itibariyle çarpık yapılaşma ve afet riski ile karşı karşıya olduğu, ayrıca arazinin tarım niteliği nedeniyle gelişme alanının kısıtlı olduğu, altyapının  işlevini kaybettiği, imar ve çevre sorunlarının çözümünün zorlaştığı, kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğu görüşleri ifade edildi. Ayrıca sahada yapılan incelemelerde bu tespitler ayrıntılı olarak  yerinde gözlemlendi. Araban Belediyesi...