02 / 05 / 2024

Gaziantep Ekolojik yaşam kenti

Gaziantep Ekolojik yaşam kenti

Türkiye'de ilk pasif ev olma özelliğine sahip "ekolojik ev'den sonra, şimdi de bu evi model alarak "ekolojik kent" kurulacak. Proje müstakil konutlar, siteler, okuldan hastaneye kamu binalarıyla dünyanın sayılı projelerinden biri olacak...

Gaziantep Ekolojik yaşam kenti Antep fıstığıyla ısınacak!

Gaziantep Ekolojik yaşam kenti Antep fıstığıyla ısınacak. Büyükşehir Belediyesi Enerji Yöneticisi Ayşegül Tekerekoğlu, projelerini AA muhabirine değerlendirdi. Türkiye'nin " ilk ekolojik yaşam kenti " nin ısınmasında fıstık kabuğundan yararlanılacak.

Nizip Fıstık Kent'te yaşam 3 aya kadar başlayacak: 25 bin aile ve 100 bin kişiye yeni yaşam alanı!

Gaziantep Nizip Fıstık Kent'te yaşamın 2-3 ay içinde başlayacağı belirtildi. İşte proje çalışmalarındaki son durum...

Gaziantep'te 26 kişinin yaşamını yitirdiği binaya sahte belgelerle yapı ruhsatı düzenlenmiş!

Gaziantep'te, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde yıkılan ve 26 kişinin yaşamını yitirdiği apartmana ilişkin aralarında Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın da yer aldığı 6 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edilen iddianame kabul edildi.

Nefes Assos'ta yaşam 2022'de başlayacak!

21. yüzyılın örnek insan yerleşkesi olarak nitelendirilen Nefes Assos, merakla beklenen lansman etkinliğini, tarihi Fişekhane’deki toplantı ile gerçekleştirdi. Ekolojik yaşam arayışı içinde olanların referans noktası olan Nefes Assos, 21. yüzyıl insan yerleşkesi olarak bir ilke imza atıyor.

Gaziantep'te duvarın altında kalan inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Gaziantep'te Şahinbey ilçesi Yavuzlar Mahallesi Bademli Sokak'ta bir evde tadilat yaparken yıkılan duvarın altında kalan işçi, yaşamını yitirdi.

Şanlıurfa'da otomobilin çarptığı inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Şanlıurfa-Gaziantep kara yolunun Birecik Tüneli çıkışında yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı inşaat işçisi yaşamını yitirdi.

İzmir Kozak Yaylası'nda Doğal Yaşam Parkı kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Kozak Yaylası Doğal Yaşam Parkı’nı kurmak için çalışmalara başladı. Park kırsal kalkınma ve ekolojik turizmle bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine fayda sağlayacak...

Gaziantep Kuzeyşehir'de yaşam başlıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ iş birliği ile 50 bin konutluk Kuzeyşehir’de yaşam başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yoğun çabası ile proje kısa sürede tamamlandı. Yapılan kuralar ile 5 bin 154 konutun hak sahipleri belirlendi....

Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'nde yaşam başlıyor!

Sosyal konut alanında uygulaması tek seferde geliştirilen ve "Türkiye'nin en büyük konut projesi" olma özelliğine sahip olan Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'nde yaşam başlıyor.

Ekolojik yaşamın yeni trendi: Saman evler!

Saman evler ekolojik yaşamın en yeni gözdesi. Metrekaresi 800 TL ile 1.800 TL arasında olan saman evlerin yapımı 15-20 gün sürüyor. İşte Türkiye'de bu işi yapan firmalar ve uygulamaları...

TOKİ, Gaziantep'te konforlu yaşam sunuyor!

Güçlü sanayi altyapısıyla yoğun göç alan ve konut ihtiyacı yüksek şehirler arasında bulunan Gaziantep'te TOKİ'nin yaptığı sosyal konutlar kentin konut açığını giderirken sakinlerine konforlu bir yaşam sunuyor.

Kızılkent Konakları'nda yaşam başlıyor!

Gaziantep'te faaliyet gösteren Kervan Life İnşaat yeni bir projeye başlıyor. Küçükkızılhisar’da hayata geçirilen Kızılkent Konakları'nda yaşam başlıyor.

Gaziantep Ekolojik Bina'ya ödül!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi “Gaziantep Ekolojik Bina” projesiyle birincilik ödülü aldı.

Gaziantep Engelsiz Yaşam Merkezi Ekim'de açılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 Ekim ayında hizmete açılacak olan Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki işitme, konuşma ve zihinsel engellilere yönelik özel eğitim bölümleri farkındalık oluşturacak. 

Gaziantep Ekolojik yaşam kenti Haberi

Gaziantep Ekolojik yaşam kenti

Gaziantep'te kurulacak Türkiye'nin "ilk ekolojik yaşam kenti"nin ısınmasında, fıstık kabuğundan yararlanılacak. 


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Enerji Yöneticisi Ayşegül Tekerekoğlu, ekolojik kent ve ev projelerini AA muhabirine değerlendirdi.

Türkiye'de ilk pasif ev olma özelliğine sahip "ekolojik ev'den sonra, şimdi de bu evi model alarak "ekolojik kent" kurulacağını anlatan Tekerekoğlu, projenin, müstakil konutlar, siteler, okuldan hastaneye kamu binalanyla dünyanın sayılı projelerinden olduğunu belirtti. 


Tekerekoğlu, "ekolojik kentin", Kilis-Gaziantep yolu üzerinde 3 bin 200 hektarlık alanda kurulacağı ifade ederek, raylı sistemli ulaşımı, yeşil çatıları, fotovoltaikleri, kendi atığını kendi yönetme, kendi yağmur suyunu toplama, gri suyunu arıtma, mahalle bazında merkezi ısıtma ve soğutma sistemleri, yenilenebilir enerji kaynaklan müzesiyle örnek kent olarak tasarlandığını anlattı. 

"Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, arsanın 1/1000'lik planını bu şekilde çıkardı. İhaleleri alacak firmalar kurallara uymak zorunda" diyen...