27 / 04 / 2024

Nizip Fıstık Kent'te yaşam 3 aya kadar başlayacak: 25 bin aile ve 100 bin kişiye yeni yaşam alanı!

Nizip Fıstık Kent'te yaşam 3 aya kadar başlayacak: 25 bin aile ve 100 bin kişiye yeni yaşam alanı!

Gaziantep Nizip Fıstık Kent'te yaşamın 2-3 ay içinde başlayacağı belirtildi. İşte proje çalışmalarındaki son durum...



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip'te yeni kentleşme modeli ile inşa edilen yerleşim alanlarında incelemeler yaptı. Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’nun da eşlik ettiği incelemelerden sonra açıklamalar yapıldı. 

Gaziantep Nizip’te yeni yaşam alanı şeklinde inşa edilen projeyle 2 bin 500 konuttan 100 bin kişinin yararlanması öngörülüyor. 'Yeni Nizip' olarak isimlendirilen alanın Fırat Nehri’ni yukarıdan gören manzarası ve oto yollara yakınlığı ise bölgeye olan ilginin artmasını sağlıyor.

Nizip Fıstık Kent te yaşam 3 aya kadar başlayacak: 25 bin aile ve 100 bin kişiye yeni yaşam alanı!

Gaziantep Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’nun ziyaret ettiği 2. Etap  TOKİ  konutlarının da içerisinde bulunduğu Fıstık Kent’te yaşamın başlayacağı tarih de açıklandı. 

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan ve  Fıstık Kent ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Fıstık Kent arasında yapılan BÜSEM’de 50 bin kişinin çalışacağına dikkat çekti. 

"Fıstık Kent Fırat’ı görebilen yeni bir Nizip. 100 bin insanın yaşayacağı Fırat’ı gören yeni Nizip. Hakikaten Nizip çok sıkışmıştı. Nizip kabına sığmıyordu. Çapın genişlemesini sağladık. Biz bunu merkezde de Kuzey Şehir ve Güney Şehir olarak çap genişletmiştik. Şu anda yeni Nizip hızlı bir şekilde hayata geçiriliyor" ifadelerine yer veren Fatma Şahin, "BÜSEM ile Fıstık Kent arasındaki bağlantının da güçlendirilmesi gerekiyor. Biri yaşam alanı, biri çalışma alanı şeklinde, bu bölgede parlayan bir yıldız olacak" şeklinde konuştu. 

Nizip Fıstık Kent te yaşam 3 aya kadar başlayacak: 25 bin aile ve 100 bin kişiye yeni yaşam alanı!

Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı da Fıstık Kent çalışmalarında sona yaklaştıklarının altını çizdi ve 2, 3 ay içerisinde burada yaşamın başlayacağını belirtti. 

"İlk başladığımızda 2 milyon 250 bin metrekarelik bir alanla başlamıştık fakat daha sonra 6 Şubat depreminin ardından TOKİ’nin deprem konutlarını devreye almasıyla beraber 50 bin metrekarelik ilave bir alan daha burada imara açıldı. Ve toplam şu anda 3 milyon metrekare üzerinde bir alan üzerinde çalışma sürdürüyoruz" ifadelerini kullanan Mehmet Sarı, TOKİ tarafından inşası devam eden 2 bin 500 konutun da Mart ayına kadar teslimlerinin başlayacağını söyledi. 

Sarı, "Burası tamamıyla bir yaşam alanı şeklinde planlandı. Müstakil arsaların yanında. Zemin artı 7 kat şeklinde planlanan arsalarımızda, altında ticari alan olanlar bulunuyor. Sadece ticari olarak planlanmış olduğumuz yerler mevcut. Yİne sadece konut olarak planlanmış olan yerler var. Dolayısıyla gelecek süreçte ilçemizin en az 50, 60 yıllık konut ihtiyacını karşılayacak şekilde planlandı bu bölge" bilgilerini verdi ve tamamlandığında 25 bin ailenin yaşayabileceği ve 100 bin insanlık bir yaşam alanının oluşacağını dile getirdi.

Sarı, açıklamasını "İnşallah dediğim gibi 2, 3 aylık bir zaman içerisinde burada yaşam başlayacak. Ben özellikle sizlere sizin çalışma arkadaşlarınıza böyle bir proje ilçemize kazandırdığı için teşekkürlerimi iletiyorum" diyerek tamamladı. 

Nizip İlçe Kaymakamı Osman Uğurlu da projenin ilçeye olan katkılarından dolayı memnuniyetini dile getirdi ve "Buradaki önümüzdeki projeksiyon 100 bin kişiye yakan bir insanın burada yaşaması söz konusu. Bu anlamda buranın altyapısı, üst yapısı, yeşil alanlar vesaireyle ilgili burada birlikte beraber değerlendireceğiz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.  

Ev alıp, kiralamak isteyenler dikkat! Tuzağa düşmeyin! Emlakçılara mutlaka bu belgeyi sorun!

Kira uyarlama davası açarken nelere dikkat edilmeli?

Ev alıp satacaklar dikkat! Kimlik doğrulaması olmayanlara ceza!


Geri Dön