27 / 04 / 2024

Ev alıp, kiralamak isteyenler dikkat! Tuzağa düşmeyin! Emlakçılara mutlaka bu belgeyi sorun!

Ev alıp, kiralamak isteyenler dikkat! Tuzağa düşmeyin! Emlakçılara mutlaka bu belgeyi sorun!

Son dönemlerde kayıtsız iş yapan ayakçı emlakçıların sayısı artmaya başladı. Özellikle ev alıp kiralamak isteyenleri uzmanlar emlakçılara karşı uyarıyor. Emlakçılardan bu belgeyi mutlaka isteyin...



Uzmanlar, ev alıp, satmak ve kiralamak isteyen vatandaşlara 'belge' çağrısında bulundu. Özellikle emlakçılarla işi olan vatandaşlar bu belgeyi sormadan görüşmeye gitmesinler. 

AYAKÇI EMLAKÇILARA DİKKAT!

Anadolu Gazetesi'nde yer alan habere göre; Eskişehirli emlakçı esnafı son dönemlerde artan ayakçı emlakçılardan oldukça şikayetçi. Gerekli belgelere sahip olmadığı ve vergi kaçırdığı öne sürülen ayakçı emlakçıların haksız kazanç elde ettiğini dile getiren emlakçılar, günümüzde normal şartlarda usule uygun bir şekilde emlakçı olmanın eskisine göre zor bir süreç olduğunu söyledi.

İsteyen her kişinin eğitim almadan emlak ofisi açamayacağına vurgu yapan esnaf yaşanan haksızlık sebebiyle konuyla ilgili yetkililere çağrıda bulundu.

Esnanf,‘Taşınmaz ticareti yetki belgesi’ne sahip kayıtlı emlakçıya danışmadan ayakçı emlakçıya giden vatandaşların bazı risk faktörlerini göze alması gerektiği hakkında uyarıda uyarılarda bulundular.

Ev alıp, kiralamak isteyenler dikkat! Tuzağa düşmeyin! Emlakçılara mutlaka bu belgeyi sorun!

TAŞINMAZ BELGESİNİ SORUN!

Özgül Parlak, kayıtlı emlakçı kadar, kayıtlı olmayan ayakçı emlakçı bulunduğunu söyleyerek vatandaşları uyardı. 

Parlak, Taşınmaz ticareti yetki belgesi olmayan emlakçılarla çalışmamak gerekiyor. Biz bunların hepsine ayakçı emlakçı diyoruz. Ofisleri, vergileri, belgeleri, hiçbir şeyleri yok.

Bu insanlar el altından çok fazla para kazanıyorlar. Biz ise ofis açıyoruz, yetki belgemiz var, eğitim alıyoruz, sınava giriyoruz ve o belgeyi hak ediyoruz. Staj görmemiz gerekiyor. Artık bu işler de bayağı bir zorlaştırıldı. İsteyen her kişi belli bir eğitim almadan emlak ofisi açamıyor” dedi.

Ev alıp, kiralamak isteyenler dikkat! Tuzağa düşmeyin! Emlakçılara mutlaka bu belgeyi sorun!

Yeni kanuna göre taşınmaz ticareti yetki belgesi olmayanların ilan sitelerine ilan veremeyeceğini ve bu kanunu desteklediklerini aktaran Parlak, çalışmaların daha da kapsamlandırılması gerektiğini belirtti.

 Eskişehir’de bir sürü emlakçı olduğuna dikkat çeken Parlak: ''Emlakçıya danışmadan ayakta gezen çantacı bir arkadaşa giden vatandaşların bazı riskleri göze alması gerekiyor. Benim vatandaşlara tavsiyem, kayıtlı olan emlakçı arkadaşlardan alışveriş yapsınlar." dedi.

Milletvekilinden çarpıcı açıklama: Komşu ülke vatandaşları market alışverişini emlak alışverişine çevirdi!

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Yarısı bizden kampanyasına özel müteahhitler de dahil edilmeli

Geri Dön