28 / 04 / 2024

Milletvekilinden çarpıcı açıklama: Komşu ülke vatandaşları market alışverişini emlak alışverişine çevirdi!

Milletvekilinden çarpıcı açıklama: Komşu ülke vatandaşları market alışverişini emlak alışverişine çevirdi!

Yabancıya konut satışları ile ilgili tartışmalar devam ediyor. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, konuyu Meclis gündemine taşıdı. İşte Kocamaz'ın o açıklamaları...



İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Meclis'te önemli açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamasına "2022 yılı ekonominin kötü yönetilmesi sebebiyle çok zor geçti. Aziz milletimiz 2023 yılı için umutlanmış fakat her alanda devam eden kötü gidişat nedeniyle bu yıl daha da zor geçmektedir. 2023 yılı da 2022 yılı gibi arkasında çok sayıda kepenk kapatan esnaf, iflas eden işletme, ürettiği ürünü değerinde satamayan çiftçi, geçinemeyen, kirasını ve kredi kartı borcunu ödeyemeyen vatandaş bıraktı" ifadelerini kullanarak başlayan Kocamaz,  2024 yılı bütçesinde işçi, memur, emekli, asgari ücretli ve esnaf kesiminin unutulduğuna dikkat çekti. 

Türkye ekonomisinin 20 yılda , gelişmekte olan ülkeler arasında en çok gerileyen ülke olduğunu dile getiren İYİ Parti'li Kocamaz, "2023 yılında hedeflenen millî gelir 2 milyar 383 milyon dolardan 1 milyar 67 milyon dolara, kişi
başı millî gelirdeki 28.918 dolar hedefi 12.415 dolara, 500 milyar dolar olan ihracat hedefi 255 milyar dolara, yüzde 4,6 olan işsizlik hedefi 10,1'e ve yüzde 5 olarak hedeflenen enflasyon da yüzde 5’ten yüzde 65’e revize edildi" ifadelerine yer verdi. 

Milletvekilinden çarpıcı açıklama: Komşu ülke vatandaşları market alışverişini emlak alışverişine çevirdi! 

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, enflasyon ve kur artışlarının ardından her gün piyasada iğneden ipliği her şeye zam yapılmaya başlandığının altını çizdi ve "Akaryakıt fiyatları üreticiler için en büyük girdilerden birisi hâline gelmiştir. Daha altı ay önce seçim öncesi 18,63 TL olan motorinin litre fiyatı 37,78 liraya, 19,1 TL olan benzinin fiyatı da 35,18 liraya çıkardı. Akaryakıt zamları bütün ürünlerin ve hizmetlerin fiyatını da yükseltti" açıklamasında bulundu. 

Kasım ayı enflasyon oranının TÜİK’e göre yüzde 61,98; İTO’ya göre 73,09 ve ENAG’a göre de 126,8 olarak gerçekleştiğini dile getiren Burhanettin Kocamaz, "14-28 Mayıs 2023 seçimleri öncesi 19,60 TL olan dolar 29,15 liraya çıktı. Maalesef, Türk lirası da büyük bir değer kaybına uğramış, 200 TL’lik banknotların tedavüle girdiği 2009'da 200 lira ile 125 dolar alınabilirken bugün yalnızca 6,8 dolar alınabiliyor" diye konuştu. 

Milletvekilinden çarpıcı açıklama: Komşu ülke vatandaşları market alışverişini emlak alışverişine çevirdi!

"1 Bulgar levası 16,25 TL, 1 Gürcistan larisi 10,85 TL oldu" diyerek açıklamasını sürdüren Kocamaz, TL'nin Bulgaristan levası ve Gürcistan larisi karşısında değer kaybetmesinin ardından Bulgarların Edirne’ye, Gürcülerin Artvin’e alışveriş için akın ettiğine, Türk mallarının komşu ülke vatandaşları için kelepir hale geldiğine vurgu yaptı.

Burhanettin Kocamaz, bu gelişmelerin ardından komşu ülke vatandaşlarının son senelerde Türkiye’de market alışverişinin yanı sıra emlak almaya da başladığının altını çizdi ve "Türk lirasındaki değer kaybı ve yüksek enflasyon sonrası Türkiye yabancılar için cennete dönüştü" ifadelerini kullandı. 

Yargıtay'dan emsal niteliğinde karar! Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

İzmir'in yüzde 70'inin dönüşüme ihtiyacı var! Uzmanlardan korkutan açıklama geldi!

Kocaelili müteahhitler 'Yarısı Bizden Kampanyası'ndan yararlanmak istiyor!


 


Geri Dön