27 / 04 / 2024

Kocaelili müteahhitler 'Yarısı Bizden Kampanyası'ndan yararlanmak istiyor!

Kocaelili müteahhitler 'Yarısı Bizden Kampanyası'ndan yararlanmak istiyor!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş yaptığı açıklamada devlet destekli konut projesi olan 'Yarısı Bizden' kampanyasının Kocaeli'yi de kapsaması gerektiğini vurguladı



Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve mega kent İstanbul'da hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesini gündeme getirdi. Çağdaş Kocaeli'de yer alan habere göre Oğuzhan Keleş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada devlet destekli konut projesi olan 'Yarısı Bizden' kampanyasının Kocaeli'yi de kapsaması gerektiğini söyledi. Deprem gerçeğine değinen Oğuzhan Keleş, Kocaeli'deki siyasi partilerin bir araya gelerek girişimde bulunmaları gerektiğini söyledi.

Kocaelili müteahhitler Yarısı Bizden Kampanyası ndan yararlanmak istiyor!

KENTİN ACİL İHTİYACI

Oğuzhan Keleş'in açıklaması şu şekilde: "Geçtiğimiz cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından mega kent İstanbul genelinde hayata geçen Yüzyılın Projesi kapsamında Kentsel Dönüşüm çalışmaları için 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla toplamda 350 bin konutun dönüşü planlanıyor. Bu kampanya ile her bağımsız bölüm için toplamda 1,5 milyon Türk Lirası destek, bunun 700 bin lirası hibe, 100 bin lirası tahliye, kira yardımı ve 700 bin lirası da düşük faizli kredi desteği olarak sağlanacak. Kocaeli olarak İstanbul ile aynı deprem riski taşıyan kentimiz de yaklaşık olarak 315 bin yapı stoğumuz bulunuyor. Söz konusu bu yapı stoğunun yarısının 150 bin ’in 1999 yılı öncesi yapılar ve bu yapılarımızın bir sefer deprem geçirmiş olması gerçeğiyle kentimizin en öncelikli acil ihtiyacı olan kentsel dönüşüm çalışmaları olmalıdır. Bu noktada yaklaşık olarak 5 ay önce Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın öncülüğünde başlatılmış olan 1999 depremini yaşamış yapı stoğumuzun taraması ve performans değerlendirmesi yapılıyor. Deprem görmüş yüzde 90 binanın tarandığı, sahadan edinmiş olduğumuz bilgiler doğrultusunda yaklaşık olarak 20-25 bin yapının, yani 80-100 bin arasındaki dairenin bağımsız bölümün öncelikli yenilenmesi gerektiği öngörülüyor. 

'SİYASET ÜSTÜ BİR KONU'

Büyükşehir Belediye Başkanı önümüzdeki günlerde tarama tamamlandıktan sonra kentimizdeki 1999 öncesi yapı stoğumuzla ilgili sonuçları kamuoyuna paylaşacak. Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulan riskli yapılarımızda kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanması öngörülüyor, ancak son senelerde yaşanan küresel ekonomik krizler tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yüksek enflasyon ortaya çıkardı. İnşaat maliyetleri son 5 senede 10 kat arttı. Maalesef vatandaşların satın alma gücü, özellikle ücretli kesim için bu oranda yükselmedi. Kentsel dönüşüm ile konutunu yenilemek isteyen orta ve dar gelirli vatandaşlar için bu nedenden dolayı, ciddi bir finansman ihtiyacı doğdu. İstanbul’DAa hayatta geçen, evini yenilemek isteyen vatandaşlar için 'Yarısı Bizden' kampanyasının özellikle Kocaeli'yi de kapsaması gerektiğini, depremin siyaset üstü bir konu olduğu gerçeğinden yola çıkarak, tüm kentimizdeki siyasi partilerimiz bir araya gelerek bu kampanyaya Kocaeli ilimizi de dahil olmasına yönelik çalışmaları önem arz etmektedir." 


Gaziantep'te Vakıflar'ın kiracısına yüzde 200 zam yapıldı! Fahiş kiraların suçlusu sadece 'vicdansız ev sahipleri' mi?

Memurlar kira bedellerini karşılayamıyorlar! Milletvekilinden lojman satışına tepki!

Borsadaki GYO halka arzlarındaki tehlike!


Geri Dön