27 / 04 / 2024

Memurlar kira bedellerini karşılayamıyorlar! Milletvekilinden lojman satışına tepki!

Memurlar kira bedellerini karşılayamıyorlar! Milletvekilinden lojman satışına tepki!

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, memurların geçinemediğine değindiği açıklamasında kira bedelleri ve satılan lojmanlar ile ilgili de konuştu. İşte o açıklama... 



CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Meclis'te yaptığı açıklamasında memurların geçinemediğine değindi. 

Söz konusu açıklamasına "Bugün, burada 2024 bütçesini ve ülkemize neler getireceğini konuşuyoruz fakat bu bütçede büyük ekonomik sıkıntılar yaşayan milletimizin sorunlarına çare olacak reçeteler ne yazık ki göremiyoruz" ifadelerini kullanarak başlayan Elvan Işık Gezmiş, Türkiye'nin yüzde 29'a varan genç işsizliğiyle OECD ülkeleri arasında olduğunu belirtti. 

Memurlar kira bedellerini karşılayamıyorlar! Milletvekilinden lojman satışına tepki!

Elvan Işık Gezmiş, memurların geçinemediğinin altını çizdiği açıklamasında "Kira bedellerini karşılayamıyorlar, karşılayamazlar da. Önceden lojmanlar vardı, en zor dönemlerde yapılmış lojmanlar. Nedense alelacele satıldılar, birer birer satıldılar, babalarının malı gibi sattılar" ifadelerine yer verdi. 

Kendisinin de memur çocuğu olduğuna ve lojmanda oturduklarına, kendisinin de kurumun öğrenci yurdunda kaldığına dikkat çeken Gezmiş, "Bugün üniversite öğrencilerinin yurt sorunu aldı başını gitti. Benim kaldığım öğrenci yurdu Orman Genel Müdürlüğünündü. Ağaçların içindeki o mütevazı binalarda binlerce çocuk okudu, meslek sahibi oldu. Atatürk Orman Çiftliğinin içindeki o binaların yerinde şimdi ne var biliyor musunuz? “İtibardan tasarruf olmaz.” denilen, günlük gideri 33 milyon şeklinde açıklanan 10 katı bir saray var" dedi. 

"Bir şey yapılacaksa neden Atatürk Orman Çiftliğine yapıldı?" sorusunu yönelten Gezmiş, bu bütçe gençlerin eğitimine, yurduna, işsizliğe, çocukların sağlıklı beslenmesine, uyuşturucuyla mücadeleye, memurun, işçinin, emekçinin geçimine yetecek kadar olsaydık evet diyeceklerini söyledi. 

Gezmiş, söz konusu açıklamasını "Biz bu bütçeye “evet” derdik... Fındığımız değerini bulsaydı, fındıktan katma değer üreten çikolata fabrikaları için ekstra teşvikler verilseydi, yollarımız yapılsaydı, güzel şehrimin yüzü gülseydi, hastalarımız ilacına ulaşsaydı, emeklimizin fiyat farkından boynu bükülmeseydi; bu bütçe emekçinin, emeklinin, gencin, çocukların bütçesi olsaydı, sarayın bütçesi olmasaydı biz de “Evet.” derdik. Merak etmeyin, zaman çabuk geçer. Halkın bütçesini biz yapacağız" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Yarısı bizden kampanyasına özel müteahhitler de dahil edilmeli

Borsadaki GYO halka arzlarındaki tehlike!

KONUTDER Başkanı Kumova, konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek formülü açıkladı!


Geri Dön