28 / 04 / 2024

Gaziantep'te Vakıflar'ın kiracısına yüzde 200 zam yapıldı! Fahiş kiraların suçlusu sadece 'vicdansız ev sahipleri' mi?

Gaziantep'te Vakıflar'ın kiracısına yüzde 200 zam yapıldı! Fahiş kiraların suçlusu sadece 'vicdansız ev sahipleri' mi?

Fahiş oranlarda artan kiralık ev fiyatları gündemden düşmüyor. CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, kira fiyatlarını Meclis gündeminde konuştu. İşte o açıklamalar...



Ev sahipleri ile kiracılar arasında büyük anlaşmazlıklara neden olan fahiş kira bedelleri, her gün gündeme geliyor. 

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Meclis'te yaptığı açıklamasında bireysel krediler ve kredi kartları dolayısıyla vatandaşın bankalara olan toplam borcunun 2,6 trilyon TL'ye yükseldiğini, bu rakamların Ekim'e ait olduğunu, zamanında ödeyemediği için bankaların vatandaşlara başlattığı icra takibi borç miktarının da 43,7 milyar TL olduğunu söyledi. 

Melih Meriç, "Seçimlerden sonraki dört aylık dönemde yani temmuz ve ekim ayları arasında 441.563 kişi bireysel kredisini, 382.709 kişi de kredi kartı borcunu ödeyemediği için takibe alındı. Bu dönemde toplam 1 milyon 90 bin kişiye banka borcu nedeniyle icra takibi başladı" açıklamasında bulundu.

Gaziantep te Vakıflar ın kiracısına yüzde 200 zam yapıldı! Fahiş kiraların suçlusu sadece vicdansız ev sahipleri mi?

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, söz konusu açıklamasının devamında Türkiye'de 25 milyon aile olduğunu vurguladı ve . Bunlardan bir kıyas, bir oranlama yaparsak ülkemizde her 25 aileden 1’i bu yıl icralık oldu anlamına gelir. 1 Ocak-8 Aralık 2023 tarihleri arasında icra dairelerine gelen yeni dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60,3 oranında artarak 12 milyon 800 bini buldu. İcra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı 8 Aralık itibarıyla 22 milyona ulaştı" ifadelerini kullandı. 

"Enflasyonu sizin müsrifliğiniz, şatafatınız, tuhaf ekonomi teorileriniz değil, ücretliler arttırıyor. Zamlar, fahiş fiyat artışları sizin yüzünüzden değil, fırsatçılar yüzünden oluyor. Memurundan müsteşarına kadar her kademeye, istediğiniz atıyorsunuz. İstediğiniz kanunları çıkarıyorsunuz. Beğenmediğiniz düzenlemeleri iptal ediyorsunuz" diye knuşan Meriç, yanlış giden işlerde sorumluluğun da suçun da bir başkasında olduğunu belirtti. 

Meriç, barınma krizinde de aynı durumla karşı karşıya kalındığının altını çizdi. Konuya ilişkin Son dönemde en çok konuştuğumuz konu barınma krizi. Fahiş ev kiraları, ev sahibi ile kiracı kavgaları maalesef ki gündemimizden düşmüyor. İktidara göre tek suçlu: Vicdansız ev sahipleri" ifadelerini kullanan Meriç, Gaziantep'te Vakıflar Bölge Müdürlüğünün kiracısı hem de deprem bölgesinde olan vatandaşların kiralarının yüzde 200 artırıldığına dikkat çekti. 

Gaziantep te Vakıflar ın kiracısına yüzde 200 zam yapıldı! Fahiş kiraların suçlusu sadece vicdansız ev sahipleri mi?

CHP'li Melih Meriç, "Vatandaş da şimdi soruyor: “Sizde vicdan var mı? Hani yüzde 25'in üzerinde kira artışı kanunen yasaktı?” diyor. Bu yasa sadece vatandaş-ev sahibi için mi geçerli? Eğer ev sahibi, mülk sahibi devletse bu yasa geçersiz mi?" ifadelerini kullandı. 

Açıklamasının devamında 2024 yılı bütçesinin de bu zihniyetin bütçesi olduğuna dikkat çekerek, "2024 yılı bütçesi işsizliği azaltacak, kamuda lüks harcamaları, israfı, şatafatı önleyecek, gelir adaletsizliğine son verecek, barınma sorununu çözecek, döviz kuru artışını engelleyecek, enflasyonu düşürecek, işçiyi, memuru, çiftçiyi, esnafı refaha erdirecek, asgari ücreti, emekli maaşını zamlarla eritmeyecek, yoksulluğu azaltacak, gençlere umut aşılayacak, markette, pazarda fileleri dolduracak, devleti de vatandaşı da borç sarmalından kurtaracak bir bütçe değildir" dedi ve hayır oyu vereceğini belirtti. 

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 87 bin 327 kişi azaldı! Küçük yatırımcı satıyor, yabancı alıyor!

Devlet memuru olmak isteyenlere müjde: 3 kamu kuruluşuna 1360 personel alınacak!

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?


 


Geri Dön