Devlet memuru olmak isteyenlere müjde: 3 kamu kuruluşuna 1360 personel alınacak!
Gelir İdaresi Başkanlığı, TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunda görev yapmak üzere 1360 kişi istihdam edilecek. İlan Resmi Gazete'de yayımlandı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı ile TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsünde görev yapmak üzere 1360 kişi istihdam edilecek.
Konuya dair ilanlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı sınavla 1271 gelir uzman yardımcısı alacağını duyurdu. Adaylar başvuru sırasında öncelik sırasına göre 5 kenti tercih edebilecek. Başvurular 15 Nisan 2024 başlayacak ve 25 Nisan Perşembe günü sona erecek.
Kurum aynı zamanda 50 devlet gelir uzman yardımcısı istihdam edecek. Sınava ön başvurular 7-13 Mart 2024'te, nihai başvurular ise 22-28 Mart 2024'te alınacak.
Her iki işe alım için giriş sınavları yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamada uygulanacak.
TÜBİTAK'ın Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsünde görev yapmak üzere 2 personel istihdam edilecek. İş başvuruları https://kariyer.tubitak.gov.tr üzerinden 3 Ocak'a kadar yapılabilecek.
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu da 29 uzman personel ve 8 denetçi alımı yapılacak. Adaylar sınava kurumun internet sitesinden (http://www.tkdk.gov.tr) elektronik başvuru gerçekleştirecek. Başvurular 29 Aralık'ta başlayacak ve 7 Ocak'ta tamamlanacak.
BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER
Aşağıda yer alan belgeler Kurumun internet adresinde (http://www.tkdk.gov.tr) yer alan elektronik başvuru sistemine dijital olarak (dijital formatta ya da taranmış belge) yüklenecektir. Başvuru ve belge teslim aşamalarında fiziki belge (belgenin aslı, fotokopisi, onaylı sureti vb.) talep edilmeyecektir. 1 ile 6'ncı sıradaki belgeler başvuru aşamasında tüm adaylardan, 7 ile 12'nci sıradaki belgeler sıralamaya giren adaylardan talep edilecektir.
1) Son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf.
2) E-devlet kapısından alınan barkodlu mezun belgesi.
3) Açıktan uzman ve açıktan denetçi pozisyonları için, ÖSYM sisteminden alınan barkodlu KPSS sonuç belgesi.
4) ÖSYM sisteminden alınan barkodlu yabancı dil belgesi ya da taranmış uluslararası yabancı dil sınavı belgesi.
5) İlan tarihi ve sonrasında e-devlet kapısından alınmış barkodlu Sosyal Güvenlik Kurumu tescil ve hizmet dökümü belgesi.
6) Kamudan denetçi pozisyonu için, mülga 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nei maddesi kapsamındaki kamu kurum veya kuruluşlarında halen çalışıyor olduğunu belgeleyen ve ilgili kurum tarafından onaylı yazı,
7) İmzalı aday bilgi formu.
8) İlan tarihi ve sonrasında e-devlet kapısından alınan, adli sicil kaydı bulunmadığına dair barkodlu belge.
9) Erkek adaylar için, ilan tarihi ve sonrasında e-devlet kapısından alman askerlikle ilişiği olmadığına dair
barkodlu belge.
10) Diploma veya geçici mezuniyet belgesi.
11) Denetçi pozisyonları için, ilanda belirtilen sertifika belgeleri ve/veya tecrübe gösterir onaylı çalışma belgeleri.
12) Kurum internet sitesinde yapılacak duyurularda belirlenen esaslara göre GAZIODM hesaplarına 250 TL sınav ücretinin yatırıldığına dair belge. (Yazılı sınava girmeye hak kazanarak sınav ücretini yatıran ancak talep edilen belgeleri sunmayan, sınava girmeyen ya da sınavı kazanamayan adaylara sınav ücreti iade edilmeyecektir.)
Deprem dalgaları bu yapılara daha çok zarar verir! Aman dikkat!