05 / 05 / 2024

Gaziantep Fevzipaşada kentsel dönüşüm ne durumda

Gaziantep Fevzipaşada kentsel dönüşüm ne durumda

Gaziosmanpaşa Fevzipaşa Mahallesi yıl önce kentsel dönüşüme alındı ve mahallede yüzü aşkın konut yıkıldı. Mahalle sakinleri belediye hizmetlerini alamamaktan dolayı tepkili.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Gaziantep Şahinbey kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızlandı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, devam eden çalışmaları inceledi.

Gaziantep Şahinbey'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Boğaziçi Bulvarı 2’inci etap çalışmalarına sokağa çıkma yasağında da hızla devam ediyor.

İzmir'de kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

İZSİAD Başarı Hikayeleri Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu Epig Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı ve İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Semiha Güneş, "Bugün İzmir’in gündeminde olan kentsel dönüşüme ada bazında bakılmalı; ada dönüşmeli, parsel değil. Bu dönüşüm olursa onun adı kentsel dönüşüm olur" dedi.

İzmir'de ada bazında kentsel dönüşüm şart!

İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, İzmir'de kentsel dönüşümün şart olduğuna dikkat çekti. "Ben hep ada bazında kentsel dönüşümü savundum" diyen Yeşil, "Projelerde ticari kaygı olduğunda insanlar tercih etmiyor. Bu nedenle daireler boş kalıyor" açıklamasında bulundu.

Gaziantep Göllüce Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Gaziantep’te olası depremde riskli bölgeler arasında bulunan merkez Şehitkamil ilçesindeki Göllüce Mahallesi sakinleri, yıllardır kentsel dönüşümü bekliyor.

Kentsel dönüşüm ada bazında gerçekleştirilmeli!

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şube Başkanı Abdülaziz Aydın, “İzmir’deki deprem felaketinin benzerlerini yaşamamak için kentsel dönüşüm, yörenin hassasiyetine göre parsel değil ada bazında yapılmalıdır” dedi. 

Gaziantep Şahinbey kentsel dönüşümde öncü belediye!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bölgelerde yürütülen projelerle ilgili incelemelerde bulundu. Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi'nin kentsel dönüşümde öncü belediye olduğunu söyledi.

Gaziantep Fevzipaşa 3. Etap'ta sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Gaziantep İslahiye Fevzipaşa Belediyesi'nin ortaklığında hayata geçirilen Gaziantep İslahiye Fevzipaşa 3. Etap projesinde sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Gaziantep Nizip Caddesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Nizip Caddesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne yönelik yürütülen çalışmalarda gelinen son nokta vatandaşlarla paylaşıldı. 

Gaziantep İslahiye Fevzipaşa TOKİ kurası yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Gaziantep İslahiye Fevzipaşa Belediyesi'nin yürüttüğü Gaziantep İslahiye Fevzipaşa 3. Etap Belediye Projesinin kurası yarın çekilecek...

TOKİ Gaziantep Fevzipaşa 2. etapta teslim dönemi başlıyor!

TOKİ Gaziantep Fevzipaşa 2. etap projesinde yer alan 198 adet konut için teslim dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Gaziantep kentsel dönüşüm toplantısı 27 Şubat'ta!

Gelişmiş sanayisi ile Türkiye’nin en büyük 8’inci şehri olmasının yanı sıra kültür ve gastronomi başkenti de olan Gaziantep, kentsel dönüşüm konusunda da iddialı şehirlerden biri olma yolunda ilerliyor.

Gaziantep Fevzipaşada kentsel dönüşüm ne durumda Haberi

Gaziantep Fevzipaşada kentsel dönüşüm ne durumda

Fevzipaşa Mahallesi, 3 yıl önce kentsel dönüşüme alındı ve mahallede yüzü aşkın konut yıkıldı. Enkazı ise halen mahalle ortasında. Atıl konutlarla iç içe bulunan mahalle sakinleri belediye hizmetlerini alamamaktan dolayı tepkili. Toz, toprak içinde üç yıldır kapı pencere açamayan mahalle sakinleri evlerine hapsedildi. Mahallenin üç yıldır atıl alanlar dolayısı ile yaşadığı güvenlik problemini ve hizmet alamayışlarını Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Zeki Kabak, değerlendirdi. 


MAHALLELİ 3 BUÇUK YILDIR EVİNE HAPİS


Mahallede 3 buçuk sokağın kentsel dönüşüme girdiğini ve üç yıldan bu yana taş üstüne taş konmadığını belirterek kendilerinin unutulduğunu hatırlatan Muhtar Kabak, “Mahallemizin 3 buçuk  sokağı kentsel dönüşüme girdi. Toplamda 13 mahallemiz var bunların 3 buçuk tanesi kentsel dönüşümde. Kentsel dönüşümün başlayalı üç yılı doldurdu. Kentsel dönüşümün bu denli aksatılmaması gerekiyordu. Bunca mahalle...