02 / 05 / 2024

gaziantep Gelecek Vizyonumuzu Birlikte Belirleyelim

gaziantep Gelecek Vizyonumuzu Birlikte Belirleyelim

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü "Şehir Kimliği Çalıştayı" başladı. Şehitkâmil Kamil Kongre Merkezi'nde başlayan , çalıştayda katılımcılar Gaziantep ile ilgili bilgi ve birikimlerini aktaracaklar.

Gaziantep Şehir Kimliği Çalıştayı düzenleniyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi "Gaziantep Şehir Kimliği Çalıştayı" düzenliyor. "Gelecek Vizyonumuzu Birlikte Belirleyelim" temalı çalıştayda elde edilen sonuçlar şehir kimliğine ilişkin kavramsal ve teorik açıklamalar haline sunulacak.

Yeni imar affı gelecek mi? Depremle yeniden gündemde! Japon uzman resmen uyardı! 

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğuna dikkat çekmişti. Depremin ardından yeniden gündeme imar barışı geldi. Yeni imar affı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

Gaziantep'te deprem master planı hayata geçiyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Deprem Master Planı Gaziantep modeliyle depremde meydana gelecek risklerin önüne geçecek.

Milli Gözetim Radarı, Gaziantep'te kuruldu! 

TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) ve DHMİ iş birliğiyle yapılan Milli Gözetim Radarı, Gaziantep Havalimanı'nda kuruldu. 112 kilometre menzile sahip radarın teslimati gelecek hafta yapılacak... 

Gaziantep Şehir Hastanesi'nin inşaatı gelecek yıl bitirilecek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep'te, beraberindeki Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile inşaatı süren Gaziantep Şehir Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Gaziantep İconova'da yaşam başlıyor!

Dünyanın en köklü yerleşim bölgelerinden biri olan "Gazi Şehir", yine dünya çapında bir atılım yapıyor olmanın gururunu yaşıyor.Sadece Gaziantep'in değil, Türkiye'nin en kaliteli ve hayat dolu yaşam merkezlerinden biri olacak Iconova'da yaşam gelecek yılın sonunda başlayacak.

Gaziantep Arena'da açılış için hazırlıklar başladı!

Gaziantepspor'un gelecek sezon maçlarını oynayacağı Gaziantep Arena'nın açılışı için planlar yapılmaya başlandı. Kulübün stadyum açılış maçında Portekiz Ligi şampiyonu Benfica ile maç yapacağı ifade edildi.

TOKİ'nin Gaziantep'teki 50 bin konutluk projesi yarın tanıtılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in davetlisi olarak Gaziantep'e gelecek olan TOKİ Başkanı Ergün Turan, belediye tarafından kentteki konut sıkıntısını gidermek için yapılacak 50 bin konutluk projenin lansmanını yapacak.

Gaziantep'teki 50 bin konutluk proje yarın tanıtılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in davetlisi olarak Gaziantep’e gelecek olan TOKİ Başkanı Ergün Turan, belediye tarafından kentteki konut sıkıntısını gidermek için yapılacak 50 bin konutluk projenin lansmanını yapacak

Danfoss Isıtma Departmanı Semineri Gaziantep’te gerçekleşti!

Danfoss Türkiye, ‘Gelecek için dönüşüme hazırız’ sloganı ile yola çıktığı seminer ve eğitimlerine bir yenisini ekledi. Danfoss, Gaziantep ve çevre illerdeki mühendislerle paylaştı.

Gaziantep Güzelyurt Mahallesi ilk etabının temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan 50 bin konutluk projenin Güzelyurt Mahallesindeki ilk etabın temeli atıldı. Fatma Şahin konuşmasında "Bu daha işin başı. Arkadan daha büyük projeler gelecek.” dedi.

Gaziantep Şehir Kimliği Çalıştayı düzenleniyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi "Gaziantep Şehir Kimliği Çalıştayı" düzenliyor. "Gelecek Vizyonumuzu Birlikte Belirleyelim" temalı çalıştayda elde edilen sonuçlar şehir kimliğine ilişkin kavramsal ve teorik açıklamalar haline sunulacak.

Gaziantep'teki TCDD arazisi için düğmeye basıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in merkezinde bulunan TCDD’ye ait 450 bin metrekarelik arazinin değerlendirilmesi için düğmeye bastı. TCDD’den bir heyet önümüzdeki günlerde Gaziantep’e gelecek.

Gaziantep cazibe merkezi oluyor!

Gaziantep cazibe merkezi oluyor. Daha iyi bir gelecek için çcvreci projelere imza atan Şehitkamil Belediyesi' nin Seyrantepe' de yaptığı konutların teslimatında sona yaklaşırken, ailelerde yeni evlerine kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

gaziantep Gelecek Vizyonumuzu Birlikte Belirleyelim Haberi

gaziantep Gelecek Vizyonumuzu Birlikte Belirleyelim

"Gelecek Vizyonumuzu Birlikte Belirleyelim" temalı çalıştayda; "Şehrinizi kısaca nasıl tanımlarsınız. Şehrinizi tarih, kültürel, doğal güzellik, konum, ekonomik gelişmişlik açısından nasıl tanımlarsınız. Şehrinize ait başlıca simgeler, şehrinizin en temel çevre sorunları, şehriniz ile ilgili kentsel dönüşüm ve gelişim tespitleriniz. Şehrinizi güçlüzayıf yönleri, tespit ettiğinizi zayıf yönler ve tehditler. 

Şehrinizin geleceği ile ilgili hayalleriniz" gibi konu başlıklarını içeren birer form dolduracaklar. Şehrin seçilmiş yöneticilerinden oluşan yerel ve genel siyaset temsilcileri, bürokrasi. 


STK temsilcisi, üniversite, sanayi, ticaret ve meslek odaları, kültür-sanat ve spor alanında öncüler ile kanat önderlerinin katıldığı çalıştayda; kazanılmış değerlerin korunması, kaybedilen değerlerin ise geri kazanılması hedefleniyor. 

Şehir kimliği, çevre bilinci ve mekânsal planlama ana başlıklarda gerçekleşen çalıştayda; Türkiye genelinde, şehir, mahalle, ilçe, köv ve diğer yerleşim birimlerine yönelik olarak gelecek öngörülerinin orada...