15 / 05 / 2024

Gaziantep hafif metro projesi

Gaziantep hafif metro projesi

Büyükşehir Belediyesi, Genel sekreter yardımcısı Sezer Cihan, “Tramvay da yetmiyor. Hafif metro yapma gerekliliği ortaya çıktı. Bir yıl içerisinde çalışmaları tamamlayıp, ihale aşamasına geleceğiz.” dedi

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu'nun ihalesini Metro İstanbul kazandı!

7,4 kilometre uzunluğa sahip olacak Ankara Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistemler projesi ihalesini İBB iştiraki Metro İstanbul kazandı. 

İBB iptal ettiği metro ihalesini yeniden açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Haziran'daki İstanbul Seçimi'nden 16 gün sonra iptal ettiği, 'Yenikapı - Atatürk Havalimanı Hafif Metro Hattı Hemzemin İstasyonları Kapasite Artışı' ihalesini, yeniden açtı. İhalenin 3 Aralık'ta tekrarlanacağı duyuruldu.

MESİAD: Mersin'e metro yerine hafif raylı sistem yapılmalı!

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, kentin en büyük problemlerinden biri olan ulaşım sorununun çözülmesinin hızlandırılması gerektiğini, metro yerine hafif raylı sistemin yapılması önerisinde bulundu…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan havalimanı metrosu açıklaması!

İstanbul Havalimanı metrosu ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sadece Havaist değil, oraya raylı sistemleri getireceğiz. Hafif metroyu havalimanına kadar planladık. Seçim sonrası bu adımı kararlılıkla atacağız. Havalimanı en büyük rahatlığı hafif metro ile alacak" dedi.

Gaziantep'e metro ve millet bahçesi müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterilen Fatma Şahin, Yükselen Gaziantep Vizyon Projeleri'ni açıkladı. Projeler arasında metro ve millet bahçesi de var...

Gaziray 2019 sonunda tamamlanacak!

Gaziantep’e metro konforunda banliyö hizmeti verecek olan Gaziray projesinin çalışmalarına  devam ediliyor. Günde 100 bin kişinin taşınması planlanan 1.1 milyar liralık Gaziray projesinde bazı istasyonlar tamamlanma aşamasına geldi.

Gaziantep'e metro müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, metro müjdesi verdi. Şahin, metro çalışmaları için sondaj çalışmalarına başlandığını söyledi..

Başbakan Yıldırım: İstanbul'da 1.023 kilometre metro hedefimiz var!

Başbakan Binali Yıldırım, Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu. Başbakan Yıldırım, "İstanbul'un genelinde bin 23 kilometre raylı sistem, metro, hafif raylı metro yapma hedefimiz var. " dedi.

Gaziray metro inşaatı 2 yıl içinde tamamlanacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, '' 25 km uzunluğunda Organize Sanayi Bölgesini şehir merkezine bağlayan Gaziray metro inşaatına başladık. İki yıl içerisinde halkımızın hizmetine vermeyi hedefliyoruz'' dedi.

Gaziantep'te metro projesine onay!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede hayata geçirilmesi planlanan metro projesinde ilk adım atıldı. GAR-GAÜN-15 Temmuz Yerleşkesi ile GAR-Düztepe-Hastane hatları onaylandı.

Mersin'e monoray geliyor!

Mersin'de yaşanan su baskını riski hafif metro yerine havaray yapılması kararını getirdi. Hayata geçirilecek proje ile Akdeniz sahili boyunca Türkiye’nin en büyük havaray hattı döşenecek.

Gaziantep'te metro çalışmaları hızlandırıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kente metro hattı yapımı için çalışmalarını hızlandırdı.

Gaziantep hafif metro projesi Haberi

Gaziantep hafif metro projesi

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında Büyükşehir Belediyesi, Genel sekreter yardımcısı Sezer Cihan, Ulaşım Master planları yaptıklarını ulaşım sıkıntılarını bu planlar sayesinde çözeceklerini söyledi.


Kentin 15 yıllık ulaşım ana planını çıkaracak çalışmayla, 2030 yılına kadarki ulaşım ihtiyaçları ve talepleri tespit edecek. Master planıyla, ulaşım ve trafik sorunlarının düzenlemesi, özel araç kullanımından toplu taşıma sistemlerini kullanılmasına teşvik edilmesi ve otomobile olan bağımlılığın azaltılıp araç trafiğinin düzenlenerek karayol kapasitesinin artırılması hedefleniyor. Ulaşım Master planına göre Gaziantep'in hareketine baktığımızda toplu taşımada birçok alternatifler geliştirebilme şansımız var, potansiyel var. Tramvay da yetmiyor. Hafif metro yapma gerekliliği ortaya çıktı.Bir yıl içerisinde çalışmaları tamamlayıp, ihale aşamasına geleceğiz.” dedi.


“Şehir merkezindeki tramvay durakları da büyüyecek”

Karataş, Üniversite arasındaki tramvay duraklarını büyüttük. Okulların tatil olmasından sonra şehir merkezindeki durakları büyütüp...