06 / 05 / 2024

gaziantep kredi çekip kaçan müteahhit

gaziantep kredi çekip kaçan müteahhit

Gaziantep’te bir inşaat firmasının sahipleri, önce iflas erteleme kararı aldı, ardından da sattıkları 850 daireyi teminat göstererek 100 milyon kredi alıp ortadan kayboldu.

Ortak Konut Kredisi nasıl çekilir? Ortak kredi çekip 5 Kişi aylık 20 bin TL ödüyor...

Son zamanlarda artan kredi faizi oranlarından dolayı 'Ortak konut kredisi'ne ciddi talep oluşmakta. Buna göre, bu tarz kredi türünde 5 kişiye kadar ortak kredi çekilerek konut alınabiliyor. Böylece, 3 milyon liralık bir evin aylık ödemesi 20 bin lira oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi… Çiftçiye sıfır faizli kredi imkânı geliyor!

Gaziantep’te Köy Evleri Anahtar Teslim Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere 10 farklı müjdeleri olduğunu açıkladı. Çiftçilere hiç faiz ödemeden kredi alma imkanı  veriliyor. İşte ayrıntılar…

Kredi borcu olan herkesi ilgilendiriyor! 

Bankadan kredi çekip ev alanlar dikkat. Bu haber sizi çok yakından ilgilendiriyor. Ödeme için 3 yıl şart bulunuyor...

Emlak sektöründe hareketlilik artacak!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneğinin (TÜGEM) İzmir Şube Başkanı Onur Karademir, “Vatandaşlar düşük faizli kredi çekip konut alıyor. Satışlar hız kazanacak ve sektördeki hareketlilik artacak” diye konuştu.

Konut mağdurları yarın Esenyurt'ta toplanıyor!

Türkiye'de ev alma hayaliyle kredi çekip borca giren çok sayıda kişi yarın Esenyurt'taki Innovia 4 projesinin inşaat alanında toplanacak.

Ev almak mı kirada oturmak mı?

‘Kirada oturmak mı, yoksa ev sahibi olmak için bir adım atmak mı?’ sorusu kafamızı sıkça meşgul eden sorular arasında. Son zamanlarda konut kredisi faizleri düşünce, konuta olan talep de arttı. Peki kredi çekip kiradan kurtulmak mı, mevduatta kalıp kiracı olmak mı daha mantıklı?

Üniversiteliler ev sahibi oluyor!

Faizlerin yüzde 1’in altına düşmesi öğrenci velilerini harekete geçirdi. Öğrencinin 4 yıl boyunca ödeyeceği toplam kira tutarını hesaplayan aileler, kredi çekip ev alıyor.

Beyaz yakalıların yeni yatırım tercihi 'arazi'!

Beyaz yakalı ve maaşlı çalışan kitle 2004 yılın sonrasında faizlerin düşmesiyle kredi çekip ev yatırımına başladı. Bu yatırımlar 10 yıl boyunca reel olarak ciddi getiriler sağladı.

Türkiye’deki aylık konut kredisi faizi, Almanya’daki yıllık faizden fazla!

Türkiye’de faiz oranlarındaki artış nedeniyle 10 yıl vadeyle kredi çekip konut almak isteyenler neredeyse bir ev parası kadar da bankaya faiz ödemek zorunda kalıyor. Almanya’da ise 35 yıl vade yaptıran bir Türk vatandaş, aldığı evin bedelinin en fazla dörtte birlik kısmı kadar faiz ödüyor.

Tuncay Yıldırım: Konut kredi faizleri düşmeli!

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe vergi indirimlerinin kalıcı hale getirilmesini, konut kredi faizlerinin düşmesi gerektiğini söyledi.

ABD'li Mimar Macy Miller, kendi evini inşa etti!

ABD'nin Idaho eyaletinde yaşayan Mimar Macy Miller ev sahibi olmak istedi ancak bankadan kredi çekip uzun yıllar kredi ödemek istemedi ve kendi evini inşa etmeye karar verdi. 

Müsiad'tan S&P kredi notunun düşürülmesine tepki!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, S&P’nin Türkiye’nin kredi notunu düşürmesinin zamanlama olarak manidar olduğunu söyledi.

Gaziantep'te altyapı projelerinde kullanılmak amacıyla JICA'dan kredi alınacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni altyapı projelerinde kullanmak amacıyla Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı'ndan alınacak 275 milyon TL kredinin sözleşmesini imzaladı.

gaziantep kredi çekip kaçan müteahhit Haberi

gaziantep kredi çekip kaçan müteahhit

Gaziantep’te bir inşaat firmasının sahipleri, önce iflas erteleme kararı aldı, ardından da sattıkları 850 daireyi teminat göstererek 100 milyon kredi alıp ortadan kayboldu. Sözleşme karşılığı dairelere yerleşmelerine rağmen tapularını alamayan 850 aileyi ise evlerini kaybetme korkusu sardı.


Gaziantep’te 850 ailenin yıllarca emek verip sahip olduğu evlerini tehlikeye sokan süreç 2012’de başladı. İnşaat firması 2012’de Gaziantep 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak iflas erteleme davası açtı. 2014’te talep kabul edilince, firma sahipleri daha önce sözleşmeyle sattığı 850 daireyi teminat göstererek değişik bankalardan 100 milyon lira kredi aldı. Ardından da ortadan kayboldu.


2011’den itibaren evlerini teslim alan 850 aile ise bu süreçte tapularını alamadı. Şirket sahiplerine ulaşılamaynca hacizle karşı karşıya kalan 850 mağdur mahkemeye başvurdu. Davanın 4’üncü duruşması geçtiğimiz hafta yapıldı. Mağdur avukatı Coşkun...