03 / 05 / 2024

Gaziantep kültür kenti

Gaziantep kültür kenti

Türkiye'nin yıldızı ve Güneydoğu 'nun her geçen gün daha da büyüyen şehri Gaziantep, tarih boyu huzur ve kardeşliğin şehri olarak anılmış ve anılmaya devam ediyor.

Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi Gaziantep'te açılacak!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Gaziantep Şahinbey ilçesinde bulunan Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük kongre merkezi olacak olan Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Abdülhamit Gül kongre merkezi için "Gaziantep’i cazibe merkezi haline getirecek önemli bir katkı sağlayacak" dedi.

Hasan Celal Güzel Kültür ve Spor Vadisi tamamlandı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Celal Güzel Kültür ve Spor Vadisi'ndeki çalışmaları tamamladı.

Gaziantep Nurdağı Kültür Merkezi’nin inşaatı başladı!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi tarafından Nurdağı’na kültür merkezi inşa edilecek. Toplam 9 bin 700 metrekare alan üzerine yapılacak projede inşaat çalışmaları başladı.

Bursa Tayyare Kültür Merkezi yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her alanda öncü olan Bursa’nın, ‘kültür başkenti’ kimliğini de öne çıkarma hedefiyle çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.

Sakarya'ya yeni kültür ve kongre merkezi inşa edilecek!

Sakaryayı kültür kenti yapacaklarını söyleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kente yeni bir Kültür ve Kongre Merkezi hediye edeceklerini söyledi.

Ünye Kültür Yolu Projesi tam gaz!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “Kültür Yolu Projesi Ünye’nin turizm kenti olması için önemli bir adım” dedi. Başkan Çamyar tarihe ışık tutan eserleri ayağa kaldırarak, ilçeye turist çekeceklerini dile getirdi

Kültür Yolu projesi Ünye'yi turizm kenti yapacak!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bugün Ünye Kalibya World Otel’de basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Çamyar, Ünye’nin turizm kenti olma yolunda en önemli projesi olan “Kültür Yolu projesi hakkında bilgi verdi.

Bursa Vakıf Kültürü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Tarih başkenti Bursa’yı, müzecilik anlamında da öncü bir kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı’dan günümüze vakıflar ve vakıf eserlerini anlatan Vakıf Kültürü Müzesi’nin açılışı için gün sayıyor.

Balıkesir Antandros Kültür Parkı hizmete girmeye hazırlanıyor!

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Antandros antik kenti ile ilgili bilinci arttırmak, dünya çapında tanıtımını yaparak bölgeye turizm yönünden katkı sağlamak amacı ile hazırladığımız Antandros Kültür Parkı’nı halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Gaziantep'te eski adliye kültür sanat merkezi oldu!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildikten sonra kültür sanat merkezi haline getirilen eski adliye binasında açılan hüsnü hat sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi açıldı!

ABD'nin başkenti Washington'a yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde bulunan Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Katar'da Yunus Emre Kültür Merkezi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Katar'ın başkenti Doha'da Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yeni kültür merkezi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleri ile mülkiyeti TCDD’ye ait olan 29 bin 717 metre karelik 3 adet arsayı kiralayan Büyükşehir Belediyesi, buraya çok amaçlı kültür merkezi ve park olarak kullanmayı planlıyor.

Gaziantep kültür kenti Haberi

Gaziantep kültür kenti

Sanayisi, mutfağı, müzeleri, tarihi dokusu ve turizmiyle yerli ve yabancı turistlerin odak noktası olan Gaziantep, yeni ziyaretçilerini bekliyor. 


MÜZELERKENTİ 

Dünyanın en büyük mozaik müzesi unvanını Tunus Bardo Müzesi'nde devralan ve saç örgüleri, çıkık elmacık kemikleri nedeniyle "Çingene kızı" diye adlandırılan mozaiğin de sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyorMilli mücadelede AntepIiler, şehirlerini ve bayrağını büyük bir azimle işgalcilerin elinden kurtarmış ve Atatürk'ün, "Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar yalnız Antep'i değil Türkiye'yi kurtardılar" sözlerinin ardından '"Gazi'" unvanını almıştır.


TÂRİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR 

Binlerce yıllık bir tarihe ve zengin bir kültüre sahip olan Gaziantep'te gezginlerin uğramadan geçmediği rotalardan Zeugma Antik Kenti sizi kendine hayran bırakacak. Ayrıca Dülük Antik Kenti, Karkamış Harabeleri, Rumkale, tarihi Antep Kalesi, Gıncıklı ören yeri, Dolmen...