04 / 05 / 2024

gaziantep meydan cami alanı son durum

gaziantep meydan cami alanı son durum

Mustafa Kutlu Habertürk Güneyli Gazetesi'ndeki bugünkü köşyazısında Kamil Ocak Stadyumu yıkılınca yerine ne yapılacağı hakkındaki tartışmalara değindi. İşte o yazı...

Gaziantep'teki Kamil Ocak Stadı'nın yerine cami yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kamil Ocak'ın yerine cami yapılacak' açıklamasının ardından büyükşehir belediyesi de bölgenin 5 bin metrekaresine cami yapılmasının düşünüldüğünü resmen açıkladı.

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatı kaçak mıydı?

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatına 5 yıl kaçak şekilde devam edildiği tespit edildi. Mühendis Korkut Küçükcan, cami inşaatında iskelenin çökmesiyle hayatını kaybetti. Mimar Zeynep Küçükkan ise bilirkişi raporunda eşinin tali kusurlu gösterilmesine karşı çıktı.

Gaziantep Akkent Camii inşaatının çökmesi TBMM gündeminde!

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep Şahinbey ilçesindeki Akkent Cami inşaatı iskelesinin çökmesiyle ilgili soru önergesi hazırladı.

Mühendis Korkut Küçükcan için İMO'da tören düzenlendi!

Gaziantep’te cami inşaatında kubbeye beton dökmek için kurulan iskelenin çökmesi ile 33 saat boyunca enkaz altında kalarak hayatını kaybeden mühendis Korkut Küçükcan (38) için İnşaat Mühendisleri Odası'nda (İMO) tören gerçekleştirildi...

Gaziantep'te çöken iskelenin altında kalan mühendisin cenazesi defnedildi!

Gaziantep Şahinbey'deki cami inşaatında çöken iskelenin altında kalarak hayatını kaybeden inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın cenazesi toprağa verildi.

Cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan mühendis 20 saattir aranıyor!

Gaziantep Akkent'te cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın bulunması için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Gaziantep Akkent Camisi'nin inşaatı çöktü: 2 yaralı!

Gaziantep'te Şahinbey ilçesinde inşaatı devam eden cami inşaatındaki iskelenin çökmesi sonucu 2 kişi yaralandı... 

TOKİ Gaziantep Şehitkamil 727 konut ihalesi 22 Ekim'de!

Gaziantep İli Şehitkamil İlçesi 6. Etap 1. Bölge 727 Adet Konut , 1 Adet Mescit ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 22 Ekim 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Gaziantep Şehitkamil 6. Etap 1. Bölge 727 konut ihalesi 22 Ekim'de!

TOKİ'nin Gaziantep İli Şehitkamil İlçesi 6. Etap 1. Bölge 727 Adet Konut, 1 Adet Mescit ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 22 Ekim'de yapılacak...

Gaziantep Uğurtepe Cami hizmete açıldı! 

Şahinbey Belediyesi tarafından Uğurtepe Mahallesi'ne yaptırılan Uğurtepe Cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Bursa'daki çivisiz cami yıllara meydan okuyor! 

Bursa İznik'te çivi kullanılmadan çentik yöntemiyle yapılan ahşap cami, yıllara meydan okuyan ihtişamıyla görenleri hayran bırakıyor.

Almanya Aachen Yunus Emre Camisi ve meydanı açıldı!

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydan ve cami vatandaşın hızmetine açıldı. Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Almanya'da Cami Meydanı açıldı!

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Suriye El-Bab'da inşaatı yarım kalan cami için destek isteniyor! 

İMKANDER Gaziantep Temsilcisi Sait Gökdere Doğu Gutalıların El-Bab’da yapımına başladığı ve ekonomik imkanlar nedeniyle yarım kalan bin kişilik cami inşaatı için destek istedi.

gaziantep meydan cami alanı son durum Haberi

gaziantep meydan cami alanı son durum

Bu hafta herkesin bahsettiği Gaziantep'teki kriz dedikodularından bahsetmek istemiyorum. Bu dedikodularla ilgili en iyi cevabı bu hafta HT Güneyli'nin manşetinde okuduğunuz gibi Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu "Herkes işine baksın" diyerek verdi. 

"Ağa'nın sözünün üstüne söz olmaz" derim. 

Beni daha çok sancılandıran bir konu var. 

Malum Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu için sona yaklaşıldı. 

Yeni stadyumun yapılmasıyla burası yıkılacak. Nereden baksanız 1 yıldan uzun zamandır yıkılacak olan Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine ne yapılacağı tartışılıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asım Güzelbey, "ben bu koltukta oturduğu sürece bu alan kente yakışır bir meydan olacak" demişti. 

Tabi aynı dönemlerde malum alanın TOKİ'ye verildiği, konut ve ticari alan olarak değerlendirileceği konuşulmuş hatta şiddetli tartışmalara sebep olmuştu. 

Velhasıl, bugüne dönersek; son günlerde Gaziantep'in yeni Büyükşehir Belediye Başkanı bu alan...