29 / 04 / 2024

Cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan mühendis 20 saattir aranıyor!

Cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan mühendis 20 saattir aranıyor!

Gaziantep Akkent'te cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın bulunması için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.



Gaziantep Şahinbey'deki Akkent Camisi inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın bulunması amacıyla başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 20 saat geride kaldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, dün saat 15.42'de yaşanan olay sonrası zemine uzun ve kalın ebatta çok sayıda tahta düştü. AFAD, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri tarafından başlatılan arama çalışmaları kesintisiz olarak sürerken bir yandan da tahtalar çıkarılıyor.

Ekipler iş makineleri ve testerelerle uzun tahtaları keserek taşınmaya uygun biçime getiriyor. Daha sonra da tahtalar elden ele verilerek içeriden çıkarılarak, kamyonlara yükleniyor.

Aralarında AFAD, UMKE, inşaat işçisi, AKUT ve şehirdeki itfaiye personellerinin olduğu yaklaşık 250 kişilik ekibin yürüttüğü çalışmalara, arama kurtarma köpekleri, termal kameralar ve dronelerle de destek verildi.

Bu arada, inşaat içerisindeki farklı bir iskelenin de yıkılma tehlikesi bulunması sebebiyle bölgede bazı tedbirler alındı. Arama kurtarma ekipleri inşaattan çıkartıldıktan sonra iskelenin bazı bölümleri söküldü ve herhangi bir tehlike oluşturması engellendi.

Bu arada, caminin kubbe bölümünde başlatılması planlanan çalışmalar öncesi gerçekleştirilen incelemeler sırasında olayın yaşandığı öğrenildi.

Yaklaşık 20 saati geride bırakan çalışmalar devam ederken, evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilen Korkut Küçükcan'ın ailesinin de bekleyişi devam ediyor.

Olay yerine gelen Vali Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da Küçükcan'ın ailesiyle bir araya geldi.

- Görgü tanıdığı yaşadıklarını anlattı

Olayın görgü tanığı olan ve ikinci çökme esnasında hafif yaralanan Ahmet Kurt (16), gazetecilere yaptığı açıklamada, dün okul çıkışında arkadaşıyla inşaatın yakınlarından geçtikleri sırada içeriden çökme sesleri geldiğini duyduklarını ve yardımcı olabilmek amacıyla bölgeye koştuklarını belirtti. 

Arkadaşıyla inşaatın kapısını kırarak içeri girdiklerini ve yardım edebilmek amacıyla seslendiklerini söyleyen Kurt, bu sırada Korkut Küçükcan olduğunu düşündükleri bir kişiyi gördüklerini belirtti.

Kurt, olay anını şu şekilde anlattı:

"İçeriye girdik arkadaşımla seslendik 'Kimse var mı' diye. Biri ses verdi. Oraya doğru gittik üzerinde siyah kıyafet olan birini gördük. Adamın elinden tuttuk yukarıya çekmeye çalıştık. 'Abi bir şeyin var mı' dedik. Ses vermedi. Gözünü kapattı. Gözünden bir damla yaş geldiğini gördüm. 'Yasin sen elinden tut ben de seni çekeceğim' dedim. Çektiğimiz sırada ikinci göçük meydana geldi. Yukarıdan üzerimize tahtalar düştü. Altında kaldık. Daha büyük tahtalar düşmeye başladı. O sırada bir ağabey bizi dışarıya çıkardı. Sonra ambulanslar gelip bizi götürdü." 

 

Gaziantep Akkent Camisi'nin inşaatı çöktü: 2 yaralı!


Geri Dön