12 / 05 / 2024

Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi açıldı mı

Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi açıldı mı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Mutfak Sanatları Merkezi’nin açılışı gerçekleşti. Açılışa Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım da katıldı.

Mutfak Sanatları Akademisi’nin tercihi de Grundig! İşte Grundig el blender setleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Türkiye’nin mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi, Grundig ürünlerini kullanıyor. Grundig markasının sevilen el blender setleri ve Mart 2022 fiyatlarını sizler için derledik…

Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Mutfak Sanatları Merkezi’nin açılışı gerçekleşti. Açılışa Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım da katıldı.

Hazal Kaya restoran mı açacak?

Hazal Kaya, bu yıl MSA’da (Mutfak Sanatları Akademisi) aşçılık kurslarına gitmiş, 8 haftalık eğitimini tamamlayıp sertifikasını da almıştı. Kaya’nın, bu sezon bir dizide rol alıp para biriktireceği ve restoran işine seneye gireceği konuşuluyor.

Akdeniz Üniversitesi Mutfak Sanatları MYO açıldı!

Kemer'e bağlı Göynük Mahallesi'nde Akdeniz Üniversitesi'ne (AÜ) bağlı Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu (MYO) törenle açıldı. AÜ Göynük Mutfak Sanatları MYO'nun açılış törenine birçok kişi katıldı.

Gaziantep'te fotoğraflarla kentsel dönüşüm sergisi açıldı!

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Uzmanı Bayram Bozhüyük tarafından Gaziantep’in kurtuluş yıl dönümü olan 25 Aralık’ta Fotoğraflarla Kentsel Dönüşüm: 100 Yıl Önce 100 Yıl Sonra isimli ilk kişisel sergisini açtı.

Nolte Mutfak Gaziantep'e açılacak!

İthal mutfak markası Nolte salonla mutfağı birleştirip Nolte Neo ismiyle yeni bir segmente girdi. Yeni marka yüzde 30 daha pahalı olacak..

Antep Sepeti el sanatlarını İstanbul'da Eataly'e taşıdı!

Eataly Gaziantep'i ağırlıyor etkinliği kapsamında İstanbul Zorlu Center'da Gaziantep rüzgarı estiren Antep Sepeti el sanatları ve etnografik ürünleriyle göz kamaştırdı. Gaziantep'in dünya genelinde el sanatları ve bakır işçiliği oldu.

Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi açılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin yemek kültürüne yeni bir ivme daha kazandırıyor. Belediye, “Mutfak Müzesi ve Aşçılık Okulu”ndan sonra şimdi de “Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi” açıyor...

Gaziantep mutfak sanatları eğitim merkezi açılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin yemek kültürüne yeni bir ivme daha kazandırıyor. Beledil ye, Mutfak Müzesi ve Aşçılık Okulu'ndan sonra şimdi de Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi açıyor...

Vakıflar Gaziantep ve Kilis 'te 9 gayrimenkulü kiraya verecek!

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Gaziantep şžahinbey ve Kilis Merkez"de bulunan toplam 9 gayrimenkulü kiraya vermek üzere ihaleye çıkardı

Superonline, Gaziantep 'i ‘dijital şehir ' yapacak!

İpek yolu üstünde kendi fiber optik altyapısını kurmak isteyen Turkcell Grubu şirketlerinden Superonline, œdijital şehirler konseptiyle Gaziantep"e 100 milyon TL"lik yatırım kararı aldı.

Gaziantep'te Milli Emlak'tan 1 milyon TL'ye arsa!

Gaziantep Defterdarlığı; Gaziantep'in şžehitkamil ilçesinde 6 taşınmazı satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazlar  25 Aralık Gaziantep Deftarlığı Milli Emlak Müdürlüğü'nde gerçekleşecek ihale ile satılacak...

Gaziantep'te 10 milyon 475 bin TL'lik gayrimenkul!

Gaziantep şžehitkamil Vergi Dairesi Müdürlüğü Gaziantep'te üzerinde irili ufaklı binaların bulunduğu gayrimenkulü 22 Ekim'de satışa sunacak

Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi açıldı mı Haberi

Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi açıldı mı


Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mutfak Sanatları Merkezi’nin açılışını yaptı.


Semiha Yıldırım ve beraberindekilere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan merkezi gezdiren Şahin, merkez hakkında da bilgi verdi.


Yemeklerin de ikram edildiği programın sonunda kurdele kesilerek Mutfak Sanatları Merkezi’nin açılışı yapıldı.


MUTFAK SANATLARI MERKEZİ


Mutfak Sanatları Merkezi ile Gaziantep mutfağını özüne bağlı bir şekilde yaşatılarak, genç nesillere kendi öz mutfağını öğretmek ve gelecek nesillere taşımaya yardımcı olması amaçlanıyor.


Burada yapılacak çalışmaların hepsi Gaziantep mutfağını sürdürülebilir ve her zaman dinamik tutmaya yardımcı olacak çalışmalar olacaktır. Gaziantep mutfağı bilindiği üzere dünyada gastronomi şehri olarak anılan ve buna laik görülüp UNESCO'nun gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edilmiş Türkiye'nin tek ve dünya da 18 şehrinden bitanesidir.


Öyle bir mutfak kültürüne ve...