05 / 05 / 2024

Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi açılıyor!

Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi açılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin yemek kültürüne yeni bir ivme daha kazandırıyor. Belediye, “Mutfak Müzesi ve Aşçılık Okulu”ndan sonra şimdi de “Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi” açıyor...




Dünyaca ünlü Gaziantep mutfağının lezzet değerlerinin yaşatılması için çalışmalar yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, mutfak müzesinin yanına bir de aşçılık eğitim merkezi açmak için harekete geçti. Belediyemiz, Gaziantep mutfağının korunması, unutulmaması ve gelecek nesillere miras olarak aktarılması için böyle proje hedefledi.


Baklavası, kebabı, lahmacunu ve onlarca çeşit yöresel yemekleri ile adını dünya mutfakları arasına yazdıran Gaziantep, bu alanda işi daha profesyonelce yapmak istiyor. Birbirinden lezzetli yemeklerin Gaziantep dışında da değer bulması ve başka insanlar tarafından da öğrenilmesi için “Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi” kurmayı hedefleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz, burada Gaziantep’in lezzet değerlerini yaşatırken, bu ününü akademik zeminde de daha geniş kesimlere aktarmayı amaçlıyor.


NEDEN BÖYLE BİR MEKÂNA İHTİYAÇ DUYULDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi Danışmanı Diş Hekimi Mehmet Ragıp Güzelbey, toplumu yaşatan değerlerin kültürel değerler olduğunu, bunlardan birisini de yemek kültürü olduğunu dile getiriyor. Eski değerleri güncelleştirip gelecek nesillere aktarılması gerektiğini, bunun içinde müzelerin yapıldığını ifade eden Güzelbey, eski Gaziantep yemeklerinin yeniden günümüz insanlarına ulaştırılması ve tanıtılması için böyle bir mekanı yapma ihtiyacı duyduklarını belirterek, “Biz burada teorik değil pratikte yemek yapıyoruz. Bizim burada müzeden tek farkımız insanla meslek sahibi olacaklar. Ama müzelerde insanlar sadece o yöre veya mekanlar hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Burada eğitim veya kurs görecek olan insanlar Türk mutfağının yanında Gaziantep mutfağını da öğrenmiş olacaklar. İkisini birleştiren insan komple bir aşçı olacaklar.” bilgilerini veriyor.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön