05 / 05 / 2024

Gaziantep mutfak sanatları eğitim merkezi açılıyor!

Gaziantep mutfak sanatları eğitim merkezi açılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin yemek kültürüne yeni bir ivme daha kazandırıyor. Beledil ye, Mutfak Müzesi ve Aşçılık Okulu'ndan sonra şimdi de Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi açıyor...



Dünyaca ünlü Gaziantep mutfağının lezzet değerlerinin yaşatılması için çalışmalar yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, mutfak müzesinin yanma bir de aşçılık eğitim merkezi açmak için harekete geçti. Belediye. Gaziantep mutfağının korunması, unutulmaması ve gelecek nesillere miras olarak aktarılması amacıyla hedeflediği projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı. 


BALIK YEME YERİNE BALIK TUTMA ÖĞRETİLECEK 


Baklavası, kebabı, lahmacunu ve onlarca çeşit yöresel yemekleri üe admı dünya mutfakları arasına yazdıran Gaziantep, bu alanda işi daha profesyonelce yapmak istiyor. Birbirinden lezzetli yemeklerin Gaziantep dışında da değer bulması ve başka insanlar tarafından da öğrenilmesi için Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi kurmayı hedefleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, burada Gaziantep'in lezzet değerlerini yaşatırken. bu ününü akademik zeminde de daha geniş kesimlere aktarmayı amaçlıyor. 


3 ANA BÖLÜM HALİNDE EĞİTİM 


Dünyada şehir adı ile anılan tek mutfağın 'Gaziantep Mutfağı' olduğu herkes tarafından biliniyor. Bu açıdan Türkiye'nin değişik bölgelerinden günü birlik turlarla Gaziantep'in mutfağmın leziz yemeklerini tatmak için gelen insanlara daha iyi imkanlar sunmaya çalışan belediye, bu insanlara Antep yemeklerinin yapılmasını öğretecek. 


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi Danışmanı Diş Hekimi Ragıp Güzelbey, merkezde üç ana bölümde çalışma programı yapacaklarını belirterek, "İlk bölümde, meslek edinmek isteyenler ve amatör olarak aym beceriyi kazanmak isteyenlere belirli bir ücret karşılığı farklı zaman dilimlerinde kurslar verilerek, başarılı olanlara aldığı eğitim türüne göre yeterlilik belgesi sahip olmaları sağlanacak. İkinci bölümde oluşacak talepler doğrultusunda kısa süreli ve hatta yarım günlük turistlere yönelik kurslar planlanmaktayız. İlgili turizm acenteleri ile görüşmeler yaparak, bu tarz talepleri karşılayacağız. Üçüncü bölümde ise, usta eğitmenler eşliğinde değişik olarak üretilen yemeklerden mutfak müzesini ziyaret eden ve önceden rezervasyon yaptıran misafirlere makul bir bedel karşılığında ikram edeceğiz. Böylece kendi içinde sistemi koruyan bir döner sermaye oluşturmaya çalışacağız" dedi. 


Hürriyet Çukurova-Gap


Geri Dön