05 / 05 / 2024

gaziantep suriyeli şirket sayısı

gaziantep suriyeli şirket sayısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, kentte kayıtlı 18 bin şirketten 900'ünün Suriyelilere ait olduğunu ve bu rakamın Türk işletmelerinin yüzde 5'i oranında olduğunu söyledi.

Suriyeli iş adamları Şanlıurfa'da 20 fabrika kuracak!

İç savaş nedeniyle ülkelerinden ayrılıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ülkemizde yaptıkları yatırımlarla birçok kişiye istihdam sağlıyor. Suriyeli iş adamları en çok İstanbul, Gaziantep, Mersin, Bursa ve Şanlıurfa'ya yatırım yapıyor.

Kervanlı Life İnşaat'tan Gaziantep'te yatırım fırsatı!

Gaziantep'te faaliyet gösteren Kervanlı Life İnşaat, projelerini hızla hayata geçiriyor. Şirket, vatandaşların aldığı dairelere istek halinde en uygun kiracıyı buluyor.

Abdullah Aksoy: Suriyeli sığınmacılara konut hizmeti sunuyoruz!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı M. Abdullah Aksoy, Suriyeli sığınmacılara konut hizmeti sunduklarını söyledi.

Babacan Holding Fikirtepe ve Gaziantep'te proje yapacak!

Gayrimenkul, turizm ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Babacan Holding, 2018 yılında 1 milyar TL'yi bulan yatırım planlıyor. Şirket önümüzdeki yıl Porto'da ilk rezidans yatırımını yapacak. Ayrıca Gaziantep'te konut projesi ve Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesine başlayacak.

Suriyeliler Türkiye’de 5 bin şirket kurdu!

Suriyeli işadamlarının Türkiye’de yatırım iştahı hız kesmiyor. 5 yıldan fazla süren savaşın biteceğinden umudunu kesen Suriyeliler, Türkiye’de 5 bin şirket kurarak Almanları bile solladı. Suriyelilerin kurdukları şirketlerin başında inşaat ve emlakçılık geliyor.

Kira getirisi isteyenlerin gözde şehri Gaziantep oldu!

Suriyeli sığınmacılar, doğu illerinden aldığı göç ve üniversiteleri dolayısıyla son yıllarda nüfus yoğunluğu artan Gaziantep, gayrimenkul yatırımcılarının da dikkatini çekiyor.

Gaziantep'te Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği hizmete açıldı!

Kıtalararası Doktorlar Derneği ve Sınır Tanımayan Doktorlar, Gaziantep’teki Suriyeli kadın ve çocuklara ücretsiz sağlık hizmeti vermek amacıyla Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği açtı.

Suriyeli iş adamları Konya'ya yatırım yapıyor!

İç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeli işadamları Konya'da yatırım yapmaya başladı. Suriyeli işadamları tarafından Konya'da son 2 yılda onlarca şirket açıldı. Suriyeli işadamları için Konya güvenli liman oldu

Suriyeli avukat Tarsus OSB'de ilaç fabrikası kuruyor!

Suriyeli avukat Reem Kayalı, Tarsus OSB'de ilaç fabrikası kuruyor. Günlük kapasitesi 150 bin kapsül olarak planlanan Casamed isimli şirket, bu yıl üretime başlayacak.

Gaziantep Ibis&Novotel ve Kayseri Ibis&Novotel değerleme raporu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., şirket portföyünde yer alan Gaziantep Ibis&Novotel ve Kayseri Ibis&Novotel'e ait 31 Aralık 2014 tarihli ikinci revize değerleme raporlarını KAP'a bildirdi.

Eylül'de 395 şirket kuruldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin açıkladığı verilere göre, Eylül ayında yabancı ortaklı 395 şirket kuruldu. Kurulan şirketlerden 144'ünü Suriyeli ortaklar oluşturdu.

Mersin’in liman avantajı Suriyeli firma sayısını katladı!

Hem iç savaştan kaçan hem de savaşla doğan ticari fırsatları fark eden Suriyeli girişimciler, Türkiye’de özellikle de Mersin’de art arda şirket kuruyor.

İstanbul'da 2014 yılında en çok Suriyeli şirket kuruldu!

İstanbul Ticaret Odası'nın çıkardığı profile göre 2014'te kentte kurulan yabancı firma ortaklıkları içerisinde yüzde 25.2 ile Suriyeliler ilk sırayı aldı.

gaziantep suriyeli şirket sayısı Haberi

gaziantep suriyeli şirket sayısı


Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, kentte kayıtlı 18 bin şirketten 900'ünün Suriyelilere ait olduğunu ve bu rakamın Türk işletmelerinin yüzde 5'i oranında olduğunu söyledi. Kentteki Suriyeli işadamı sayısının her geçen gün arttığını da aktaran Bartık, Suriyeli işadamlarına yönelik Türkçe eğitim vermeye başladıklarını söyledi. Ekonominin büyümesi adına Suriyelilerin iş dünyasına girmesi gerektiğini ifade eden Eyüp Bartık, şunları söyledi: "Bölgede Suriyeli misafir barındıran 3'üncü şehiriz. Bununla birlikte şirket sayısında en yakın şehirden 2 kat daha fazla Suriyeli şirkete sahibiz. Bu aslından Gaziantep'te iş olduğunu herkes gibi Suriyelilerinde bildiğini gösteriyor. Gaziantep'te yatırım yapıyorlar ve oda üyemizin yüzde 5'i Suriyeli. Bunlara bizim mutlaka kucak açmamız gerekiyor. Çünkü biz işadamıyız ve olaya yabancı sermaye, yabancı yatırım için bakıyoruz."


DOLARDA YÜKSELİŞ NORMAL

Eyüp Bartık, dolardaki...