01 / 05 / 2024

Gaziantep yapıları

Gaziantep yapıları

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yüzlerce öğretmen ile bir araya gelen Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, öğretmenlerin yüzünü güldürdü. Gazintep'teki öğretmenlerin sorununun konut olduğunu vurguladı ve TOKİ aracılığı ile öğretmenlere konut istedi.

Gaziantep'teki inşaatların imalat kalitesi yeterli değil!

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında görevli Yapı Kontrol uzmanlarıyla bir araya gelen Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, inşaatların imalat kalitesinin yeterli düzeyde olmadığını söyledi.

Gökhan Çeliktürk: Depreme dayanıklı yapılar inşa edilmeli!

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, ülkenin yapı güvenliği sıkıntısı çektiğini söyledi. Çeliktürk, depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesi gerktiğini belirtti.

Gaziantep'te tarihi yapılar restore edildi!

Gaziantep'te birçok önemli tarihi mekanları ve yapıları restore ederek yeniden gün yüzüne çıkartan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2005'ten bu yana 11 adet tescili yapı ve 26 kilometre sokak sağlıklaştırması yaptı.

Gaziantep'te tarihi yapılar restore ediliyor!

Gaziantep’te birçok önemli tarihi mekanları ve yapıları restore ederek yeniden gün yüzüne çıkartan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2005'ten bu yana 6 adet, 11 adet tescili yapı ve 26 kilometre sokak sağlıklaştırması yaptı.

Gaziantep'te eski yapılar restorasyona girdi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerince başlatılan çalışmalar sayesinde, kentteki eski yapılar restore ediliyor. Restorasyon başta tarihi Bey ve Şehreküstü mahallelerinde ve kentin farklı noktalarında yürütülüyor.

Kentsel dönüşümle birlikte eski yapılar değerlendi!

Gayrimenkul sektörüne hareket katan kentsel dönüşüm sektöre hareket katarken, aynı zamanda dönüşümün yapıldığı bölgelerdeki eski yapıların fiyatını da artırdı. Eski yapıların değeri astronomik rakamlara çıktı...

Serkan Savu: Depreme karşı güvenli yapılar yapıyoruz!

YEDSA İnşaat Genel Mudürü Serkan Savu, projelerinde depreme karşı ekstra yatırım yaparak, güvenli yapılar inşa ettiklerini kaydetti. Yeni projeler yapacaklarını da söyleyen Savu, 2014'te Saluspark 2'nin startım vereceklerini açıkladı.

Riskli yapıların yıkılması nasıl gerçekleşir?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılar nasıl yıktırılır? Riskli yapıların yıktırılması adım adım nasıl gerçekleşir? İşte Kentsel Dönüşüm Kanunu'na göre Riskli yapıların yıkılması nasıl gerçekleşir? sorusunun cevabı...

Muğla'daki tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor!

Çok sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesindeki tarihi yapılar, son yıllarda sinema ve dizi yapımcılarının rağbet göstermesi nedeniyle hazırlanan projelerle ayağa kaldırılıyor.

KDKÇA'da hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanları kısaca KDKÇA alanlarında yapılabilecek yapılar, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Buna göre KDKÇA'da hangi yapılar yapılabilir? İşte KDKÇA'da yapılabilecek yapılar...

Konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanlarına ilişkin esaslar, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alıyor. Yönetmelik hükümlerine göre konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir? İşte yanıtı...

Riskli yapılar kanunu!

Kentsel dönüşüm kapsamında içinde barındığı konutun riskli olduğunu düşünen vatandaşlar, Bakanlık tarafından lisans verilmiş kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunarak, yapılarının riskli olup olmadığını öğrenebiliyor. İşte Riskli yapılar kanunu...

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

Gaziantep yapıları Haberi

Gaziantep yapıları

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yüzlerce öğretmen ile bir araya gelen Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, öğretmenlerin yüzünü güldürdü. Gazintep'teki öğretmenlerin en büyük sorununun konut olduğunu vurgulayan Vali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkam Fatma Şahin'den TOKİ aracılığı ile öğretmenlere konut istedi. 


Gaziantep'te görev yapan öğretmenler için atılacak en büyük adımın onlara TOKİ aracılığı ile konut edindirmek olduğunu vurgulayan Vali Yerlikaya, "Şehrimizde görev yapan öğretmenlerimizin en önemli eksiği kesinlikle konuttur. Bu konuda sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'den de bir söz istiyoruz. Bu öğretmen arkadaşlarımıza konut gerekiyor. Öğretmenlerimize TOKİ aracılığı ile konut edindirelim. Öğretmenlerimize pozitif ayrımcılık yapılmalı. Bu konuda da Büyükşehir Belediye Başkanımızın elinden geleni yapacağım ve öğretmenlerimizi konut sahibi yapacağım tahmin ediyoruz" dedi. 


EĞİTİMDE MİLAT OLACAK

 2015 yılının yeni yapılacak okullar için milat yılı olacağım...