04 / 05 / 2024

Gaziantepte ev yapan ağaç mı dikecek

Gaziantepte ev yapan ağaç mı dikecek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bundan böyle kent sınırları içinde bina yapacak herkese, ağaç dikme zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

Müteahhitlere kötü haber! 80 saatte ev yapan makine Türkiye'ye gelirse inşaatçı kalmayacak...

Teknoloji hayatımızın her alanına girmeye sürekli devam ediyor. Buna göre, birçok mesleğin yerini yapay zeka alırken bu teknoloji de müteahhitleri işinden edecek gibi gözüküyor. 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı, eğer bu makine Türkiye'ye gelirse inşaatçı kalmaz ifadeleri kullanıldı.

Dünyada en fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 kent!

ABD merkezli iş dünyası ve finans dergisi Forbes, dünyada en çok milyarderin yaşadığı 10 kenti duyurdu. ABD merkezli Forbes dergisine göre, dünyada en fazla milyarder sahip kent yine New York olduğu kaydedildi. New York’u 74’er milyardere ev sahipliği yapan Moskova ve Hong Kong izlemiş oldu.

Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park ihalesini alan şirket belli oldu!

İstanbul Tuzla’da yer alan ve daha önce birçok kez Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park'ın ihalesini alan firma belli oldu. İhaleye tek başına giren Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş., pistin 30 seneliğine işletme hakkına sahip oldu.

Ev sahiplerine son dakika uyarısı: 'Emsaller değişti, enflasyon var' diye fahiş artışlar yapan yandı!

Maliye kira geliri konusunda ciddi bir denetime start verdi. Avukat Oğuzhan Aslan, X sosyal medya hesabından kira geliri denetimi ile ilgili paylaşım yaptı ve "Kiracıların yakasına yapışıp emsaller değişti, enflasyon var diye fahiş artışlar yapan ev sahipleri yandılar" dedi. İşte gelen yorumlar...

Kiracısına yüzde 25'ten fazla zam yapan ev sahibine 'kötü niyet tazminatı'

Kiracısına karşı kiraya yüzde 55 zam yapan ve kiracısının yasal olarak kaydedilen yüzde 25 zam üzerinden kira yatırması üzerine tahliye talebiyle dava açan ev sahibi "kötü niyet tazminatı" ödemeye mahkum edildi. İşte haberin ayrıntıları...

Yurttaştan Meclis'e kira artışı yapan ev sahibi için enteresan talep!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, (TBMM) Dilekçe Komisyonuna yurttaşlar tarafından yüzlerce ilginç başvuru gerçekleşti. Bu başvurular arasında en ilginci ise fahiş kira artışı yapan ev sahibi için oldu.

Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracı ve ev sahipleri iyi geçinebildiği gibi bazı sebeplerden ötürü bu ilişkileri hasara uğrayabilir. Bu durumda genellikle zam konusundan çıkmaktadır. Peki “Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?” İşte detaylar!

Bunu yapan ev sahibi yandı! Hülle ile satış nedir? Hülle ile satış cezası ne?

Yasal oranın üstünde zam yapma, ara zam isteme, gibi yasa dışı talepleri reddedilen fırsatçı ev sahiplerinin son metodu ise tanıdığına evini satma yani hülle ile satış yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu işler bu kadar kolay değil. Bunu yapan ev sahibi yandı...

Bunu yapan ev sahibi yandı 4 bakanlık harekete geçti

Yüksek kira fiyatlarıyla baş etmeye çalışan iktidar, TÜFE oranları üzerinde kira artışı yapan ev sahipleri için harekete geçti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 4 bakanlığın bu konu üzerinde çalışma yaptığını belirtti. 

Zam yapan ev sahiplerinin başı belada. Hepsi tespit edildi

Konut destek paketinin açıklanmasının ardından ev piyasasında fiyatlar adeta fırlarken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, astronomik fiyat artışı yapan ev sahiplerinin tespit edildiğini ve bu duruma göz yumulmayacağını dile getirdi.

Ev sahibi yapma vaadiyle 3 milyon TL vurgun yapan çete çökertildi!

Ankara'da gayrimenkul satma bahanesiyle 3 milyon lira vurgun yapan çete polis ekipleri tarafından çökertildi.

HalkBank’tan ev hanımlarına sıfır faizli kredi! Devlet kadınlara 100 bin TL verecek…

HalkBank, ev hanımlarına sıfır faizli kredi desteği veriyor. Kadın girişimci kredisi ile birlikte kendi işini kurmak isteyen kadınlara 100 bin TL’ye kadar kredi desteği verilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan HalkBank Genel Müdürü Arslan, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade etti

Ev fiyatları düşecek mi? İnşaat maliyetleri rekor kırdı!

İnşaat maliyetlerindeki yükseliş rekora imza attı. Hem maliyetler, hem de arz sorunu sebebiyle ev fiyatlarının arttığına vurgu yapan sektör temsilcileri, artık fiyatlarda gerilemenin mümkün olmadığına dikkat çekti.

Gaziantepte ev yapan ağaç mı dikecek Haberi

Gaziantepte ev yapan ağaç mı dikecek

Şahin, resmi Facebook sayfası üzerinden yaptığı açıklamada, yeni kurulacak her bina için 10 adet, en az 5 yaşında ağaç dikmenin zorunlu hale geldiğini bildirdi.

Şahin, şu mesajı paylaştı; 


"Bundan böyle Gaziantep'te yeni bina yapacakların bir sorumluluğu daha var! 

Şehir merkezinde yapılacak her bina için 10 adet ağaç dikmek zorundalar. Bundan böyle yapı kullanım belgesi alanlar her belge için kent merkezinde en az 5 yaşında 10 adet ağaç...