16 / 05 / 2024

Gaziantepte Turizm Ziyaretçi Bürosu

Gaziantepte Turizm Ziyaretçi Bürosu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde "Uluslararası Kültür ve Kongre Merkezi ve Turizm Ziyaretçi Bürosu" kurulması için çalıştay gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Kentin kalkınması gerekiyor'' dedi.

Turizmde 8 ayda ziyaretçi sayısı 36 milyonu geride bıraktı!

Türkiye 2023 yılının ilk 8 ayında toplam 36 milyon 754 bin 146 ziyaretçi ağırladı. Gelen ziyaretçilerin 33 milyon 426 bin 940’ı yabancılar, 3 milyon 327 bin 206’sı ise yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlardan oluştu.

Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Salacak Mahallesi, Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. 

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in hayata geçirdiği 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı olan Galataport İstanbul, gelecek ay 2’nci yılına giriyor. Dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında gösterilen Galataport İstanbul, ziyaretçi sayısını 25 milyona çıkarmayı amaçlıyor.

TEKNOFEST’e ziyaretçi akını! 3 günde 1 milyona yaklaştı!

Atatürk Havalimanı’nda 27 Nisan Perşembe günü başlayan TEKNOFEST adeta ziyaretçi akınına uğradı. Teknoloji yarışmaları ve hava gösterileriyle devam eden TEKNOFEST’e 3 gün içinde her yaştan 925 bin 437 kişi geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı onlarca personel alıyor! Kültür ve Turizm Bakanlığı iş ilanına nasıl başvurulur?

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada 154 personel alacağını duyurdu. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı iş ilanına nasıl başvurulur?

Foc Turizm Acenteliği Tekstil Reklam Ve Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Foc Turizm Acenteliği Tekstil Reklam Ve Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cengiz Parlak tarafından kuruldu.

Kenzo Travel Turizm Acenteliği Limited Şirketi kuruldu!

Kenzo Travel Turizm Acenteliği Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Şahin tarafından kuruldu.

Turizm tesisleri için kiralama süresi 10 yıla düşürüldü!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’ te yapılan değişiklik ile günübirlik turizm tesisleri için 20 yıl olan kiralama süresi 10 yıla indirildi...

Queen City Turizm Acenteliği ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Queen City Turizm Acenteliği ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Fatih'te 20 bin TL sermaye bedeli ile Umut Verdi Bahçeci tarafından kuruldu... 

Göbeklitepe Ziyaretçi Merkezi 8 Mart'ta açılıyor!

Göbeklitepe’de inşa edilen ziyaretçi merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 8 Mart'ta açılacak.

Etkinliktur Com Turizm Acenteliği İnşaat Mobilya Tasarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Etkinliktur Com Turizm Acenteliği İnşaat Mobilya Tasarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Osman Özay Çolak ve Tuncay Çolak ortaklığında kuruldu. 

Bayburt Aydıntepe'deki gizemli yapıya ziyaretçi akını!

Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde bir inşaat kazısı sırasında tesadüfen bulunan Aydıntepe Yer Altı Şehri ziyaretçi akınına uğruyor. Geçen yıl 15 bin 500 kişi Aydıntepe Yer Altı Şehri'nin bu güzelliğini görme şansı elde etti.

Yusufo Keliones Seyahat Turizm Acenteliği Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yusufo Keliones Seyahat Turizm Acenteliği Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Lal tarafından kuruldu. 

Gaziantepte Turizm Ziyaretçi Bürosu Haberi

Gaziantepte Turizm Ziyaretçi Bürosu

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bahriye birçok Salonu'ndaki çalıştayda kentin turizm açısından gelişmesi ve kalkınması için önemli alt yapı çalışması yaptıklarını söyledi. Değişen ve büyüyen dünyanın uluslararası ticaret ve küreselleşme konusunda yeni vizyonlar üretmek, şehirleri, bölgeyi, ülkeyi cazibe merkezlerini artırmak gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu: '"Yaptığımız araştırmalarda toplam turizm gelirlerinin üçte birinin kongre merkezleri ve kongre turizmi üzerinden gittiğini ve dünyada 21 milyon insanın yalnızca kongre merkezi ve kongre turizmi için hareket ettiğini görüyoruz. Bu sayı deniz turizmine göre kişilerin harcadığı ücretler veya kişilerin satın alma kalitesine baktığınız zaman o şehre, o bölgeye bıraktığı katma değer çok daha yüksek. O yüzden biz bunun üzerinden neler yapabiliriz diye baktığınız zaman bunun çok ciddi bir altyapı, pazarlama, teknolojik ihtiyaçlar gibi ciddi...