29 / 04 / 2024

gaziantepteki otoparklar

gaziantepteki otoparklar

Güneydoğu’nun en çok göç alan kenti Gaziantep’te vatandaşların dinleneceği park ve yeşil alanlarını artırma çalışmaları sürdüren Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda vatandaşların araçlarını park edecek otopark sayılarını da artırıyor.

AVM otoparklarından alınan ücretlere dikkat! Bilinçli tüketici geri alabiliyor

AVM otoparkları 0-3 saat arası ücretsiz olması gerekiyor. Fakat bazı AVM'ler bu kuralı esneterek vatandaşlardan ücret alabiliyor. Bilinçli tüketiciler ise yapacakları itirazla bu hak gasbının önüne geçiyor. İşte tüm detaylar...

Bina ve site otoparklarına şarj istasyonu kurulabilir mi? İşte 12 soruda tüm detaylarıyla

Otomobil piyasasında her geçen gün artan elektrikli otomobiller için şarj istasyonları sorun haline gelmeye başladı. Peki Bina ve site otoparklarına şarj istasyonu kurulabilir mi? İşte 12 soruda tüm detaylarıyla...

AVM otoparklarını kullanan sürücüler dikkat! Bunu kimse bilmiyor! Paranızı geri alabilirsiniz!

AVM otoparklarında 0-3 saat arası bedava gerekirken pek çok AVM bu kurala uymayıp, insanlardan ücret istiyor. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, kendisinden 1 saat 5 dakika için 60 lira isteyen AVM'yi şikayet etti. AVM, otopark ücretini geri verdi ve otopark girişinde bulunan ücret tarif

Togg sonrası İSPARK otoparklarına elektrikli şarj istasyonları kuruluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İSPARK otoparklarına elektrikli otomobiller için elektrikli şarj istasyonu kurulacak. İSPARK Genel Müdür Yardımcısı Samet Aslan 2030 yılında İSPARK otoparklarının kapasitesinin yüzde 10'unun elektrikli araçlara hizmet vermesinin amaçlandığını söyledi.

Avrupark Hayat'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden Avrupark Hayat kapsamında, 701/4 Ada/Parsel G Blok ve Bu Parsele Ait Kapalı Otoparklar, Ticari Alanlar, Sosyal Tesis, Ada Dışı Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin (Projedeki Son Kısım) kısmi geçici kabulü yapıldı.

Otopark yönetmeliği konut projelerinin önünü açacak!

Otopark yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kentsel dönüşüm ve konut projeleri de şekillendi.  Yeni yapılacak yapılarda otopark yapılmaması durumunda çevre otoparklarından park sorunu karşılanacak. 

Bina otoparklarında öncelikli kullanım hakkı kime ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini kaleme aldı. 

Yeni yapılarda otopark zorunluluğu ne olacak?

Kentsel dönüşüm ile yeni yapılacak olan binalarda otoparkların ne olacağı merak konusu ne oldu. Olaycom.'dan Günay Yumruktay  bugünkü köşe yazısında otopark zorunluluğunu kaleme aldı.

Binadaki bahçe alanları otopark yapılabilir mi?

Yeni Otopark Yönetmeliği Türkiye’nin otopark problemini çözüme kavuşturacak mı? Yeni yönetmelikle binalardaki otoparklar nasıl düzenlendi? Bahçeler otopark olarak kullanılabilecek mi? Şehircilik ve İmar Danışmanı ve aynı zamanda şehir plancı olan Erhan Demirdizen, yönetmeliği anlattı...

Otoparkların engelli kullanıma uygun olması zorunlu olacak! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen Otopark Yönetmeliği değişikliğiyle, otoparklarda engellilerin kullanımına uygun düzenlemelerin yapılması zorunlu tutuldu.

Şişli Belediyesi, sahte imzayla otoparklarını tahliye mi ettirdi?

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin  ilçedeki 5 otoparkı 2023’e kadar işletme hakkı bulunan Monarch şirketinden devretmesini istedi. Diğer yandan şirket talebi reddedince Belediyenin sahte imzayla şirketten otoparkı boşaltmalarını talep ettiği iddia edildi. 

Kayseri'de bulunan otoparklar meclis gündeminde!

Kayseri il merkezinde bulunan otoparklar meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İBB: İstanbul Otogarı'nda İSPARK davası reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin, 15 Temmuz Şehitler Otogarı otoparklarının İSPARK AŞ. tarafından işletilmesi yönündeki kararına karşı eski işletmeciler tarafından açılan dava, idare mahkemesi tarafından reddedildi. 

gaziantepteki otoparklar Haberi

gaziantepteki otoparklar


Güneydoğu’nun en çok göç alan kenti Gaziantep’te vatandaşların dinleneceği park ve yeşil  alanlarını artırma çalışmaları sürdüren Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda vatandaşların araçlarını park edecek otopark sayılarını da artırıyor.


Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Çınarlı Meydanı’nın alt kısmına Gaziantep’te ilk kez uygulanan çift katlı lif sistemli otopark yaptı.


Araç kapasitesinin artırılması amacıyla yapılan modern otopark içerisine çift katlı lifler yerleştirildi.


Böylece tek katlı olarak inşa edilen otopark, çift katlı lif sistemiyle, bir tane araç duracak yere iki tane araç koyulacak. Gaziantep’te ilk kez uygulanan sistemle, otopark kapasitesi iki katına çıkacak.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuya ilişkin, merkezde otopark sayısını artırdıklarını belirtti.


Eski Bedesten AVM’nin yerine inşa edilen meydanın alt kısmında yapılan otoparkın kısa zamanda hizmete sunulacağını aktaran Şahin, çift katlı lif sistemiyle yapılan otopark...