16 / 05 / 2024

gaziemir zeytinlik imar

gaziemir zeytinlik imar

İzmir Gaziemir'de son imar değişikliğiyle birlikte 210 hektarlık zeytinlik alanı imara açıldı. Gaziemir halkı, ilçelerinde 210 hektarlık ormanlık alanın imara açılması üzerine yürüyüş yaptı..

İzmir Gaziemir'deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesindeki Optimum Alışveriş Merkezi karşısında yer alan trafo alanını ticaret alanına çeviren imar planlarını askıya çıkardı.

Bakırköy Zeytinlik Mahallesi imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Bakırköy İlçesi Zeytinlik Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Girne-Çatalköy imar planına destek!

Templos/Zeytinlik Koruma İnisiyatifi, Şehir Plancıları Odası’nın Cuma günkü açıklamasına destek verdi. İnisiyatif, Girne-Çatalköy imar planına aykırı bir gelişmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

İzmir Yeni Fuar alanı imar planı kriz yarattı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediye Meclisleri'nde 2005 yılında kabul edilen Yeni Fuar alanının ve Ege Serbest Bölgesi'nin mekansal ihtiyacını karşılamak amacıyla Serbest Bölge Alanı'nın belirlendiği 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları 12 yıl sonra kriz yarattı.

Zeytinlik alanlarına imar yasağı!

Zeytinlik sahaları için düzenleme geri çekildi. Alanlar imara kapatıldı. Ev ve otel yapılamayacak zeytinliklere maden ve sanayi tesisi kurulabilecek.

Zeytinlik imarına 1 hafta erteleme!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Üretim Reform Tasarısı'nın Meclis görüşmeleri gelecek haftaya kaldı.

İzmir Gaziemir'deki yeni fuar alanının imar planı müfettişlik oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’deki Fuar İzmir’in “jeolojik ve jeoteknik raporlarının nerede olduğu” sorusuna cevap veremedi. Muhakkik incelemesi sonrası mülkiye başmüfettişi İzmir’e geldi.

İzmir Gaziemir gelişme konut alanı imar planı askıda!

İzmir Gaziemir İlçesi, L18a-18b paftada '' Gelişme Konut Alanı '' kullanımında kalan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 13 Temmuz 2015 tarihinde askıdan inecek...

Gaziemir'de imara açılan zeytinlikler için eylem yapıldı!

İzmir Gaziemir'de son imar değişikliğiyle birlikte 210 hektarlık zeytinlik alanı imara açıldı. Gaziemir halkı, ilçelerinde 210 hektarlık ormanlık alanın imara açılması üzerine yürüyüş yaptı..

Gaziemir'de imar isyanı!

Gaziemir'de 210 hektar zeytinlik alanın bakanlık tarafından imar açılması ve ormanlık alandaki taş ocaklarının yarattığı çevre katliamına Gaziemir Çevre Platformu dur diyecek. İşte bölgedeki gelişmeler...

İzmirliler İmar Affı Yasası'nın 5 yıl ötelenmesini istediler!

İzmir Büyükşehir sınırları içerisinde Gaziemir, Bayraklı, Kadifekale, Ballıkuyu, Uzundere ve Ege Mahallesinde kentsel dönüşüme açılan alandaki hak sahipleri 2981 sayılı imar Affı Yasası'nın 5 yıl ötelenmesi için dilekçe verdi.

Kepez Belediyesi Varsak'ta imar sorununu çözdü!

Kepez Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı'nda, imar sorunlarının çözümünü bekleyen Varsaklılar mutlu sona kavuştu. Menderes, Esentepe, Altıayak, Şelale ve Zeytinlik mahallelerini kapsayan imar plan revizyonu, oy birliğiyle kabul edildi.

Soma zeytinlikte imar planı da yok!

Soma zeytinlikte imar planı da yok. Soma Kolin Termik Santrali'nin kurulması için acele kamulaştırma sürecinde olan zeytinlik alanların henüz imar planlarının dahi olmadığı ortaya çıktı.

gaziemir zeytinlik imar Haberi

gaziemir zeytinlik imar

Taş ocağı ile doğası katledilen Gaziemir halkı, ilçelerinde 210 hektarlık ormanlık alanında imara açılması üzerine yürüyüş yaptı.


Yüzde 65’i orman olan Gaziemir ilçesinin bağrına bıçak gibi saplanan iki taş ocağının yarattığı çevre katliamının ardından son imar değişikliğiyle birlikte 210 hektarlık zeytinlik alanının imara açılması halk tarafından yapılan piknikli eylemle protesto edildi. Eylemde “Cennetime dokunma. İzmir’in oksijen deposu olan bu ormanları rahat bırak’ mesajı verildi.


Gaziemir Çevre Platformunun çağrısıyla Gaziemir Meydanında toplanan halk  Çatalkaya Piknik Alanına yürüdü.


Vatandaşlar eşofmanlarıyla, sporcular formalarıyla gelirken, halk getirdiği yiyeceklerle Çatalkaya ormanlarında piknik yaptı. Piknik sırasında çocuklar uçurtma uçururken, halk ormanlarına sahip çıkarak 'ağaçlarımıza dokundurtmayız' dedi. Alana kurulan platformdan yapılan konuşmalarla  çevre katliamına karşı başarı kazanana kadar mücadele edileceği vurgulandı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ankara’da masa başında yaptığı imar...