04 / 05 / 2024

gaziosmanpaşa Enerji Kimlik Belgesi

gaziosmanpaşa Enerji Kimlik Belgesi

Binalarda zorunlu hale getirilen “Enerji Kimlik Belgesi” için son tarih 1 Ocak 2020 olarak belirlendi. Gaziosmanpaşa Belediyesi vatandaşları Enerji Kimlik Belgesi almaları konusunda uyardı.

10 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin binaya Enerji Kimlik Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011 yılından itibaren yaklaşık olarak 1,3 milyon binaya enerji kimlik belgesi verildi.

Bakanlığa bağlı binaların enerji kimlik belgeleri mecliste!

Bakanlığa bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılan binaların enerji kimlik belgeleri ve enerji giderleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Enerji Kimlik Belgeli bina sayısı 1 milyonu aştı!

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alanların sayısı 1 milyonu geçti. Yeni binalarda alınması zorunlu olan belge, pek çok konuda avantaj sağlıyor. Yüksek enerji verimliliğine sahip binalar kiracıları da, ev sahiplerini de mutlu ediyor...

Kamuoyunun yüzde 42,6'sı binalarda enerji kimlik belgesinden haberdar değil!

Video konferans ile Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''Kamuoyunun yüzde 42,6'sı binalarda enerji kimlik belgesinden haberdar değil'' dedi.

Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre; 2011'den bu yana 1 milyon yapı için Enerji Kimlik Belgesi alındı. Peki Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

Tapuda Enerji Kimlik Belgesi ibrazı aranmayacak!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2020'den itibaren Enerji Kimlik Belgesi bulunmayan binaların alım, satım ve kiralama süreçleriyle ilgili açıklama yayınladı.

Enerji Kimlik Belgesi almak isteyenler Armut’a geliyor!

Armut, binaların enerji performansını gösteren Enerji Kimlik Belgesi arayanlara çare oldu.Enerji Kimlik Belgesi'nin son günü 31 Aralık 2019. Belge için talep artışı yüzde 276’ya ulaştı..

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden Enerji Kimlik Belgesi uyarısı!

Binalarda zorunlu hale getirilen “Enerji Kimlik Belgesi” için son tarih 1 Ocak 2020 olarak belirlendi. Gaziosmanpaşa Belediyesi vatandaşları Enerji Kimlik Belgesi almaları konusunda uyardı.

Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısı 742 bini aştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, binaların enerji kullanımı, yalıtım özellikleri, ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimi ile sera gazı salınımını gösteren Enerji Kimlik Belgesi verilen bina sayısı 742 bin 940 oldu.

Enerji kimlik belgesi örneği!

Enerji kimlik belgesi sınıflandırmaları A’dan G’ye kadar olup; A sınıfı en verimli seviye iken, G sınıfı en düşük verimli seviye oluyor. İşte enerji kimlik belgesi örneği..

Enerji kimlik belgesi almak ne kadar?

Enerji Verimliliği Kanunu ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğine göre 2 Mayıs'a kadar enerji kimlik belgesinin alınması gerekiyor. Peki, enerji kimlik belgesi almak ne kadar?

Enerji kimlik belgesi süresi uzatılacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, binalar için zorunlu olan enerji kimlik belgesi için sürenin uzatılıp uzatılmayacağını Bakan Albayrak'a sordu..

A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip ilk konut İstanbul'da tamamlandı!

Türkiye'nin kentsel dönüşüm kapsamında tasarlanan ve 'Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı' (TuREEFF) fonuyla desteklenen, ilk 'A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip konut projesi, İstanbul'da tamamlandı.

gaziosmanpaşa Enerji Kimlik Belgesi Haberi

gaziosmanpaşa Enerji Kimlik Belgesi

Türkiye’de tüm binalarda alınması zorunlu hale getirilen “Enerji Kimlik Belgesi” 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle uygulanacak. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde yer alan habere göre, Enerji Kimlik Belgesi için başvurular yoğun bir şekilde devam ederken Gaziosmanpaşa Belediyesi, vatandaşların işini kolaylaştırmak için çalışmalarına hız verdi. 

Enerji Kimlik Belgesi alabilmek için belediyeden alınması gereken mimari proje ve yapı ruhsatı evrakları vatandaşlara en kısa zamanda teslim ediliyor. Vatandaşlar, Gaziosmanpaşa Belediyesi beyaz masa biriminden ve https://ebelediye.gaziosmanpasa.bel.tr'den online olarak evraklara kolayca başvuru yapabiliyor.

ALIM-SATIMLARDA ENERJİ KİMLİK BELGESİ ŞARTI ARANACAK

1 Ocak 2020 tarihinden sonra binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde enerji kimlik belgesi şartı aranacak. Satış ya da kiralama safhasında, mal sahibinin bu kimliğin bir suretini alıcıya ya da kiracıya vermesi...