05 / 05 / 2024

Gaziosmanpaşa imar barışı

Gaziosmanpaşa imar barışı

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde kurulan Barış Masası’nı ziyaret eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, vatandaşlara İmar Barışı’nı anlatarak bizzat başvurularını aldı.

Buğra Gökce'den imar barışı açıklaması: Karşı duracağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olan Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce, imar barışı ve deprem riski ile ilgili X sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. İşte Gökce'nin o açıklaması...

İmar barışında son dakika gelişmesi! Yeni imar affı gelecek mi? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, imar barışı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki yeni imar affı gelecek mi?

Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tüm imar aflarına karşı olduğuna dikkat çekti. Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

10 ili etkileyen depremlerin ardından imar barışı konusu yeniden tartışmaya açıldı. İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

İmar barışı ile ilgili son dakika açıklaması! Yeni bir imar barışı gelecek mi? Bakan canlı yayında resmen açıkladı!

Son dönemde sık sık gündeme gelen imar barışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni bir imar barışının gelip gelmeyeceği ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. İşte Murat Kurum'un o açıklaması...

Kıraç'tan imar barışı açıklaması!

"Karavanı sattık ve küçük kulübeyi dizayn ettik, arada orada oturuyoruz" diyen Anadolu rock müziği yorumcusu, besteci ve söz yazarı Kıraç, imar barışıyla ilgili de açıklama yaptı.

İmar barışı ödemesi kira gelirinden nasıl düşülür?

Kira geliri bildirme süresi 1 ile 25 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak.Geçtiğimiz yılki konut kira geliri 5 bin 400 TL'yi, işyeri kira geliri brüt 40 bin lirayı aşanlar gelirbildirme belgesi verecek. Peki imar barışı ödemesi kira gelirini düşürür mü? İşte sorunun cevabı...

Gaziosmanpaşa Küçükköy 7224 ve 15076 parsellerin plan tadilatı askıda!

Gaziosmanpaşa İlçesi, Küçükköy Mahallesi, 17224 ve 15076 parseller ve bir kısım tescil harici alana ilişkin kreş 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulana imar planı tadilatı askıda...

İmar barışı yeniden başlayacak mı? 

MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektörü Genel Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Demirtaş, imar barışı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Peki imar barışı yeniden başlayacak mı? İşte yanıtı...

Marmaris'te imar barışı talebi!

Marmaris ilçesinde 3 mahallenin sakinleri, 2018 yılından sonra inşa edilen yapıların imar barışına dahil edilmesini ve mahallelerine imar planı getirilmesi için talepte bulundu.

İmar barışından elde edilen toplam gelir 23.5 milyar lira!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada imar barışı kapsamında 3 milyon 599 bin 867 adet yapı kayıt belgesi başvurusu yapıldığını ve toplamda 23 milyar 523 milyon 609 bin 133 lira ödeme alındığını söyledi.

Gaziosmanpaşa Fevzi Çakmak Mahallesi imar planı askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, 31.41 ha’lık Riskli Alana (8C Bölgesi) İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Batman'da imar barışına 32 bini aşkın başvuru!

Batman'da imar barışı uygulamasına 32 bini aşkın kişi başvuruda bulundu. Kentte uygulama kapsamında 88 milyon TL tahsilat yapıldı.

Gaziosmanpaşa imar barışı Haberi

Gaziosmanpaşa imar barışı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ve Türkiye genelinde yaklaşık 13 milyon konutun imar ve iskân sorununu çözecek olan “İmar Barışı” için başvurular başladı. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde yer alan habere göre, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırmayı planlayan düzenlemeyle ilgili Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde bilgilendirme ve başvuru birimi oluşturuldu.

GAZİOSMANPAŞALI VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Gaziosmanpaşalı vatandaşlar Fevzi Çakmak Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde kurulan Barış Masası’na giderek uygulamaya yoğun talep gösteriyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da Barış Masası'nı ziyaret ederek vatandaşlara İmar Barışı ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Barış Masası’nda görevliler tarafından, gayrimenkulü üzerinde imar ve iskân sorunu bulunan vatandaşların soruları yanıtlanıyor, başvuruları da alınıyor.

Yasaya aykırı olan yapıları kayıt altına alarak yasal güvence...