28 / 04 / 2024

Kıraç'tan imar barışı açıklaması!

Kıraç'tan imar barışı açıklaması!

"Karavanı sattık ve küçük kulübeyi dizayn ettik, arada orada oturuyoruz" diyen Anadolu rock müziği yorumcusu, besteci ve söz yazarı Kıraç, imar barışıyla ilgili de açıklama yaptı.



Anadolu rock müziği yorumcusu, besteci ve söz yazarı Kıraç, kariyeri boyunca müzikten kazandığını sanata aktardığını belirterek, "İyi kazandım evet. Onların da hepsini tekrar sanata, başka uğraşlara yatırdım. Öyle büyük birikimlerim yoktur. Para tutmayı beceremem bu arada. Onları da çizgi film, animasyon gibi şeylerle üretime geçirdik." dedi.

KKTC'de 1974'ten bu yana kapalı olan Maraş Bölgesinin bir kısmının açılması üzerine, "Varoşlarda Maraş" şarkısını seslendiren ve esere klip çeken sanatçı, 25 yıla yaklaşan müzik kariyerini, hayata "estetik" ve "ahlak" düsturuyla bakışını ve kendisiyle ilgili merak edilenleri AA muhabirine anlattı.

- "Karavanı sattık ve küçük kulübeyi dizayn ettik, arada orada oturuyoruz"

SORU: Biraz hayatın cennet tarafına bakalım. Beykoz'daki karavan hayatınızda 17 inek, 16 tavuk, 8 ördek ve 5 hindiniz var değil mi?

Kıraç: "Vardı. Zaman zaman değişiyor bunlar. Çünkü hayvanlar orada doğal yaşıyorlar. Hindiler, tavuklar bazen hastalanıyor, ölenler, gidenler, gelenler oluyor. İnekler çoğalıyor, azalıyor. Karavanı sattık ve küçük kulübe vardı, orayı dizayn ettik arada gidip orada oturuyoruz."

SORU: Galiba imar sorunu vardı...

Kıraç: "Evet imar sorunu vardı. İmar barışı oldu. Bizim zaten bir şey yapacağımız da yoktu. Doğal yaşantıyı çok seviyoruz. Binalar yapalım derdimiz yoktu. Doğal kalmasını istiyoruz. Gidip geliyoruz, tereyağı yapıyoruz, yoğurt yapıyoruz. Kış geldi tavuklar yumurta vermiyor."


 


Geri Dön