28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Büyükşehir'den Elbistan imar planı açıklaması!

Kahramanmaraş Büyükşehir'den Elbistan imar planı açıklaması!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’den Elbistan kamuoyunun merakla beklediği imar planıyla ilgili yaşanan sürece ilişkin imar planı açıklaması yapıldı...



Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bülbül, Elbistan kamuoyunun merakla beklediği imar planıyla ilgili yaşanan süreci ve gelinen noktayı anlattı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bülbül, Elbistan kamuoyunun merakla bekledği imar planıyla ilgili yaşanan süreci ve gelinen noktayı anlattı. Elbistan'ın Sesi'nde yer alan habere göre Bülbül, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Elbistan'ın imar planı süreci Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'un önemle ve öncelkli olarak üzerinde durduğu bir konudur. Büyükşehir Beledyesi kurulur kurulmaz ilk planlama ihalesi Elbistan'ın 1/5000 Nazım imar planıdır. Bilindği gibi 1/5000 nazım imar planlarının hazırlanması Büyükşehir sorumluluğunda olup 1/1000 uygulama imar planları ilçe belediyeler tarafından hazırlanmaktır. Büyükşehir Beledyesi'nce hazırlanan 1/5000 Nazım İmar Planı 2015 yılının Eylül ayında onaylanmıştır. Nazım imar planı sürecinin tamamlanmasının ardından Elbistan İlçe Beledyesi tarafından 1/1000 Uygulama İmar Planı hazırlanmıştır. Hazırlanan plan Elbistan İlçe Belediyesi Meclis tarafından reddedilmiştir. Elbistan Beledyesi, 16.03.2017 tarihi itibari ile 1 yıl içerisnde planın onaylanamadığını belirtmş ve Büyükşehir Beledyesi tarafından yaptırılmasını talep etmiştir. Büyükşehir Beledyesi vakit kaybetmeksizin ilk meclis toplantısında aldığı kararla İller Bankası'nın plan hazırlama sürecini başlatmıştır. Bu doğrultuda 2017 Nisan ayı itibariyle İller Bankası tarafından 1/5000 ölçekli Revzyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave ve Revziyon Uygulama İmar Planı çalışmalarına başlanmıştır.” Planla ilgili olarak kurumların, şehrin mevcut gelişimini etkileyebilecek nitelikte görüş belirttiğni vurgulayan Büyükşehir Beledyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bülbül, “İller Bankası tarafından plana esas kurum görüşler alınmış, şehrin mevcut gelişimini etkileyebilecek nitelikte kurum görüşler ortaya çıkmıştır.

Elbistan gerek tarım alanları gerekse su kaynakları açısından oldukça önemli bir konumda yer almaktadır. İçme suyunun temin edildiği Pınarbaşı-Kaynarca Kaynaklarının, Ceyhan ve Söğütlü gibi şehir doğudan batıya, kuzeyden güneye geçen önemli akarsuların ve ilgili kurumların bu alanlarda yaptığı ıslah projelerinin planlama sürecinde belirleyici rol oynadığı görülmüştür. İller Bankası'nca hazırlanan plan taslağı ve ilgili kurumlarca verlen görüşler, Büyükşehir tarafından koordine edilen, tarafların br araya geldiği toplantılarda müzakere edilmiş, Elbistan halkının bugün ve gelecekte menfaatine olabilecek şekilde revize kararlar alınmıştır. Gelinen noktada ilgili kurumlar tarafından nihai revize görüşler oluşturulmakta olup İller Bankası tarafından bu görüşler doğrultusunda oluşturulacak planların Büyükşehr Beledyesi'ne gönderilmesinin ardından olağan meclis toplantısı beklenmeksizin, olağanüstü meclis toplantısıyla planlar meclis gündemine alınacaktır. En kısa zamanda askıya çıkarılarak Elbistan halkının bilgisine sunulacak olan planlar itirazların değerlendirilmesinin ardından onaylanarak yürürlüğe girecektir.” 

 


Geri Dön