02 / 05 / 2024

Gaziosmanpaşada dönüşüme eylem

Gaziosmanpaşada dönüşüme eylem

Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi ve mahalle sakinleri, kentsel dönüşüm bahane edilerek yıllardır oturdukları yerlerden gönderilmelerine 'dur' demek için Gaziosmanpaşa Belediyesi toplanarak belediye binası önünde dün bir basın açıklaması yaptı.

İzmir Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm için 10 yıl önce harekete geçildi. Fakat ada bazlı tasarlanan proje üzerinde bir türlü mutabakat yapılamadı. Kentsel dönüşüm için vatandaşın sadece yüzde 10'u ikna edilebildi. Peki Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı neler getiriyor?

Kentsel dönüşüme yeni düzenlemeler getiriliyor. Hükümetin hazırlıklarını devam ettirdiği Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nı Eylül'de açıklanacak. Peki yeni sistem, neler getiriyor?

Kentsel dönüşüm eylem planı bayramdan sonra açıklanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme ilişkin eylem planını bayramdan sonra açıklanmayı planladıklarını belirtti. Bakan Kurum "Hedefimiz, aynı anda 50 bin kentsel dönüşüm projesini başlatmak" dedi.

KİPTAŞ İstanbul'un 4 ilçesinde dönüşüme giriyor!

KİPTAŞ Silivri 3. Etap projesi tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, KİPTAŞ'ın Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Büyükçekmece ve Eyüp'te dönüşüme gireceğini söyledi.

We Haliç bölgedeki dönüşüme öncülük ediyor!

Gaziosmanpaşa Belediyesi işbirliği ile hayata geçen We Haliç projesi bölgedeki dönüşüme öncülük ediyor

İzmir Basmane kentsel dönüşüme girecek mi?

İzmir Kültürpark'ın bitişiğinde, Basmane Meydanı'na cepheli 35 bin metrekarelik arsa İzmir'in en değerli parseli olarak biliniyor. Bu inşaat yapıldıktan sonra, tarihi Basmane semtinin de kentsel dönüşüme gireceği konuşuluyor.

Gölcük'ün tamamen kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Gölcük'ün tamamen kentsel dönüşüme ihtiyacı var" dedi

Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Seyhan'da kentsel dönüşüme karşı kurulmak istenen derneğe ret!

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Barbaros ve Bey mahallelerinde kentsel dönüşüme karşı kurulmak istenen derneğe OHAL gerekçesiyle izin verilmedi.

Yalova'da 432 binanın kentsel dönüşüme alındı!

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya, Yalova'da yapılan etkin çalışmalarla bugüne kadar 432 binanın kentsel dönüşüme alındığını söyledi.

Sinop'un kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Sinop Valisi Kemal Cirit, Sinop'un kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi. Cirit, "Bunu çok inceleyerek dile getirdiğim bir şey değil. Demek ki dışarıdan gelen bir kişi böyle görüyorsa herhalde dışardan buraya turist olarak gelenlerde de bu algı biraz vardır" dedi.

Mersin Kızkalesi kentsel dönüşüme girmeli!

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Kızkalesi’nin tamamen kentsel dönüşüme girmesi lazım. Yolun altının tamamen yıkılması, yolun üst taraflarına ise konaklama tesislerini yapmak lazım.” dedi.

Erensan’dan Yozgat'taki dönüşüme destek!

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde üretimini sürdüren, Erensan’ın Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren, kentsel dönüşüme tam destek verdiklerini vurguladı.

Gaziosmanpaşada dönüşüme eylem Haberi

Gaziosmanpaşada dönüşüme eylem

Polis ekipleri ve TOMA eşliğinde yapılan açıklamada meclis sözcüleri Süleyman Şahin, Canan Can ve Avukat Can Atalay söz aldı. Atalay, barınma hakkına tüm yurttaşların sahip çıkmasını, açıklamaları uzaktan izleyen gecekondu sahiplerinin de mücadeleye katılmalarının gerektiğini ifade...