19 / 05 / 2024

Gazipaşa Havalimanı projesi

Gazipaşa Havalimanı projesi

TAV Holding’e bağlı TAV İnşaat’ın yürüttüğü çalışma kapsamında 90 Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine başlatılan Antalya’nın Gazipaşa Havalimanı pisti uzatma çalışması hummalı bir şekilde sürdürülüyor.

İstanbul Havalimanı projesi için kamulaştırılacak alanlar mecliste!

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi Yukarı Ağaçlı Mahallesi'nde İstanbul Havalimanı projesi kapsamında kamulaştırılacak alan ve kamulaştırma bedeli meclis gündemine taşındı. CHP'li Emre, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Gazipaşa'ya yeni TOKİ projesi!

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik’in girişimleri sonucu Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Bakılar ve Koru mahallelerinde bulunan, Malmüdürlüğü’ne ait toplamda 144 dönüm araziye konut inşa etmete karar vermişti. 

15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi!

İstanbul’un kuzeyine, şehir merkezine 35 kilometre mesafede 76 buçuk milyon metrekarelik alanda İGA tarafından inşa edilen 3. havalimanının inşaatı devam ediyor. Yeni havalimanıyla ilgili merak ettiğiniz tüm soruları sizler için derledik. İşte 15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi...

Antalya Gazipaşa Kültür Merkezi’nin temeli yarın atılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa Kültür Merkezi Projesi’nin temelini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılacağı törenle yarın atıyor.

Antalya Gazipaşa'ya TOKİ müjdesi!

Antalya Gazipaşa AK Parti İlçe Başkanı Yakup Pişkin, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Koru ve Bakırlı'da yer alan 172 dönümlük arsanın TOKİ'ye tahsis edildiğini söyleyen Pişkin, Gazipaşalı vatandaşların ev sahibi olacağı müjdesini verdi.

Antalya Boğaçayı Projesi'nde çalışmalar başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Boğaçayı projesi için start verildiği belirtildi.

TOKİ Şırnak Gazipaşa'da bin 600 konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Şırnak’ın Gazipaşa Mahallesi’nde bin 600 konut ve 100 iş yerinin temelini attı. Proje 2 etap halinde yükselecek.

Antalya Gazipaşa Tapu Müdürlüğü'ne yeni bina yapılacak!

Antalya Gazipaşa Tapu Müdürlüğü'ne yeni hizmet binası yapılacak. Gazipaşa Tapu Müdürü Zafer Çapkur, konuyla ilgili bilgi verdi.

Rize Havalimanı Projesi'nin ÇED raporu yayımlandı!

Rize Havalimanı Projesi'nin ÇED raporu yayımlandı. Rapora göre, 766 hektarlık proje sahasının yaklaşık 260 hektarlık bölümüne dolgu yapılacak.

Sapanca Gazipaşa'ya yeni cami inşa edilecek!

Sapanca Gazipaşa Mahallesi'ndeki eski mescit yıkıldı. 1485 metrekarelik arsaya El Doha adında yeni cami inşa edilmesi için protokol imzalandı.

Antalya Boğaçayı Projesi'nde sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve 10 bin kişiye istihdam sağlaması hedeflenen, içerisinde köprülerin, film platolarının olacağı 1 milyar liralık Boğaçayı Projesi'nde sona gelindi.

Almanlar yatırım için Gazipaşa'yı tercih ediyor!

Gazipaşa yabancıların tercihi olmaya devam ediyor. İlçede yerleşik olarak yaşayan vatandaşlar Gazipaşa'yı ikinci vatanları olarak görüyor.

Gazipaşa'ya dev AVM açılıyor!

Gazipaşa Sanayi Kooperatifi, AVM projesinden vazgeçmiyor. Başkan Efe, sermaye artırımı yaptıklarını ve yapı inşaat ruhsatı alarak AVM projesini kalıcı hale getireceklerini belirtti

Gazipaşa Havalimanı projesi Haberi

Gazipaşa Havalimanı projesi

TAV Holding’e bağlı TAV İnşaat’ın yürüttüğü çalışma kapsamında 90 personel çift vardiya olarak geceli gündüzlü çalışıyor.


Çalışmalar hakkında bilgi veren TAV İnşaat Proje Müdürü Mert Köktürk, Karayollarının isteği üzerine viyadük çalışmasını da kendilerinin yaptığını söyledi. 36 metre genişliğindeki viyadüğü güçlendirmek için fore kazık çakıldığını belirten Köktürk, çok ciddi bir dolgu çalışması yaptıklarını kaydetti.


Mayıs sonunda tamamlanması planlanan pist uzatma çalışmasının daha önce bitirilmesi için çift vardiya olarak çalıştıklarını ifade eden Köktürk, "Akşam saat 16.00’ya kadar uçuş trafiği olduğu için bu saate kadar pistte çalışma yapamıyoruz. Saat 16.00’dan sonra havalimanı pistine girebiliyoruz. Çalışma bittiğinde Türkiye’de ilk olduğunu bildiğim güzel bir çalışma ortaya çıkacak" diye konuştu.


Pist uzatma çalışması yaklaşık olarak 40 milyon dolara mal...