14 / 05 / 2024

Gazipaşa'ya dev AVM açılıyor!

Gazipaşa'ya dev AVM açılıyor!

Gazipaşa Sanayi Kooperatifi, AVM projesinden vazgeçmiyor. Başkan Efe, sermaye artırımı yaptıklarını ve yapı inşaat ruhsatı alarak AVM projesini kalıcı hale getireceklerini belirtti



Gazipaşa Sanayi Kooperatifi, AVM projesinden vazgeçmiyor. Başkan Efe, sermaye artırımı yaptıklarını ve yapı inşaat ruhsatı alarak AVM projesini kalıcı hale getireceklerini belirtti 


D-400 KARAYOLU Bölge Trafik İstasyonu yanında bulunan ve kendilerine ait olan 12 dönümlük araziye Alışveriş Merkezi (AVM) yapmak isteyen Gazipaşa Sanayi Kooperatifi, projenin üzerinde kararlılıkla duruyor. AVM'yi yönetecek olan Gazisan İnşaat Emlak ve Ticaret Anonim Şirketi'ni kuran kooperatif üyeleri, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri genel kımılda da, yapı inşaat ruhsatı alarak AVM projesini kalıcı hale getirmeyi oybirliğiyle kabul etti. Sanayi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Efe, "Yaptığımız genel kurulda 2 bin 700 TL artınına giderek hisse payını 4 bin 100 TL'den 6 bin 800 TL'ye çıkardık Sennaye artırımını AVM projemizin yapı inşaat ruhsatım almak ve projemizi kalıcı hale getirmek için gerçekleştirdik. Şirketimizde 184 pay sahibi bulunuyor" dedi. 


ALANYUM SON ANDA VAZGEÇTİ 


Yapılması planlanan AVMnin detaylan ile ilgili açıklama da yapan Başkan Efe, projenin hayata geçmesi ile birlikte Gazipaşa ticaretine hareket geleceğini söyledi. Projeyi yapmalarındaki öncelikli amacın şehir dışına kumlan sanayi sitesinde hareketliliği sağlamak olduğunu dile getiren Efe, "İlk etapta söz konusu araziye iş meıkezi yapmayı düşündük Ancak baktık ki Gazipaşa'da bulunan mevcut işyerleri boş durumda. Bu nedenle iş meıkezi fikrinden vazgeçtik Yönetim kumlumuzla birlikte buraya 8 bin metrekare kapalı alanı olan bir alışveriş meıkezi yapmaya karar verdik Daha önce Alanya'daki Alanyum Alışveriş Merkezi'ni işleten finna ile prensipte anlaşmıştık Ancak 18 uygulamalarının iptal edilmesiyle 5 yıldızlı Sanayi Kooperatifi, AVM projesinin üzerinde kararlılıkla duruyor. 

otel projelerinin de askıya alınmasının ardından söz konusu firma buraya AVM yapmaktan vazgeçti" diye konuştu. 


'GAZİPAŞA NÜFUSU YETERSİZ'


 Alanyum AVM yöneticilerinin projeden vazgeçme sebeplerinden birinin de Gazipaşa nüfusunun yeterli düzeyde olmaması olduğunu söyleyen Efe, "Ancak biz kararlıyız ve buradaki arsamıza önünde sonunda bir AVM yapacağız. 3 kat olarak yapılacak AVM'de 150-250 arasında işyeri olacak AVM içerisinde kaliteli markalar bulunacak. Kaliteli maıkalann büyük çoğunluğu işyerlerinin metrekare bazında büyük olmasını istiyor. O nedenle işyeri sayısı konusunda net bir rakam belirleyemiyoruz. Aynca bu markaların temsilciliğini de Gazipaşalı girişimcilerimizin almasını istiyoruz. Alanya-Gazipaşa Havalimanı ile Gazipaşa Yat Limanı arasında önemli bir yerde olan AVM'nin şehir ekonomisine ve ticaretine önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Aynca AVM içerisinde 4 sinema, 2 eğlence merkezi, fast food markalar ve 4 bin metrekare kapalı otopark bulunacak Bu da Gazipaşa'da önemli bir sosyal hareketlilik sağlayacak" dedi. 


Antalya Yeni Alanya 


Geri Dön