10 / 08 / 2024

Gazprom enerji

Gazprom enerji

Yıllık 153 milyar dolarlık cirosuyla dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Gazprom, enerjinin yanı sıra finansta da ağırlığını artırıyor. Sahip olduğu Gazprombank ile Rusya'nın ikinci büyük bankası haline geldi...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Gazprom Başkanı Miller ile görüştü!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus enerji şirketi Gazprom’un Başkanı Aleksey Miller ile bir araya geldi.

Gazprom resmen tehdit etti! 20 Ekim’e kadar süre verildi!

Rusya-Ukrayna savaşında ki tutumu nedeniyle gaz sevkiyatlarının düşürüldüğü Moldova’ya, Rusya’dan tehdit gibi açıklama geldi. Rus enerji şirketi Gazprom, aksayan doğalgaz ödemelerinin 20 Ekim’e kadar yapılmaması halinde sevkiyatları durdurabileceğini bildirdi.

Gazprom’dan tehdit doğal gaz sözleşmesini her an feshedebiliriz

Rusya’nın enerji şirketi Gazprom, Moldova’nın düzenli olarak ihlal ettiği doğal gaz sözleşmesine ilişkin yaptığı açıklamada sözleşmeyi her an feshedebileceklerini açıkladı. Moldova’da Ocak ayında yeterli doğal gaz temin edilememesi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmişti.

Avrupa’da enerji krizi büyüyor! Hapis cezası gelebilir

Gazprom üzerinden yapılan sevkiyatını süresiz olarak durdurmasının ardından Avrupa’da enerji krizi derinleşmeye devam ediyor. Bazı ülkeler de enerji tasarruflarına uyulmadığı takdirde hapis cezası bile gündemde.

Gazprom’dan doğalgaz vanasını kapatıyor! İşte detaylar!

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesini doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı. İşte detaylar!

Gazprom, Türk Akımı'nın ikinci hattı için Allseas ile anlaştı!

Rus enerji şirketi Gazprom ile İsviçreli Allseas şirketi arasında, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde ikinci hattın inşa edilmesi için anlaşma sağlandı.

Gazprom, Türk Akımı projesinin inşası için ilk izni aldı!

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattının inşası için diplomatik kanallar vasıtasıyla Türkiye'den ilk iznin alındığını bildirdi. Gazprom Üst Yöneticisi Aleksey Miller, projenin uygulama safhasına geçilebileceğini belirtti.

Gazprom, Türk Akımı'nın yarısından vazgeçti!

Rus enerji devi Gazprom, Rusya'nın doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı projesinde kapasiteyi 63 milyar metreküpten 32 milyar metreküpe çektiklerini açıkladı.

Gazprom, Almanya'ya yeni doğalgaz boru hattı inşa edecek!

Rus enerji şirketi Gazprom, Almanya 'ya iki koldan uzanacak yeni bir doğalgaz boru hattı inşa edecek. Yeni boru hattının yıllık 55 milyar metreküplük kapasiteye sahip olacağı ifade edildi.

Rus enerji şirketi Gazprom’un karı yüzde 86 azaldı!

Gazprom, 2014 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Rus enerji şirketi Gazprom’un brüt karı, 2014’te bir önceki yıla kıyasla yüzde 86 azalarak 3 milyar dolar oldu. Şirketin bir önceki yılki karı ise 21 milyar dolardı.

Gazprom Akfel Gaz'ı satın alıyor!

Rus Enerji devi Gazprom, Akfel Holding grup şirketlerinden biri olan Akfel Gaz'ı satın alıyor. Kasım 2011’de İstanbul’da doğal gaz ithalatı ve toptan satışı amacıyla kurulan Akfel Gaz ile masada olan Gazprom, gerekli onay için resmi makamlara başvurdu.

Gazprom'dan 63 milyar metreküplük yeni boru hattı!

Rus Enerji şirketi Gazprom Üstyöneticisi Aleksey Miller, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Güney Akım projesinden vazgeçildiğini belirtmesinin ardından, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yeni bir doğalgaz boru hattı inşa edileceğini kaydetti

Taner Yıldız: Gazprom’dan yeni gaz fiyatı teklifi bekliyoruz!

Rus doğalgazında daha fazla alım ve fiyat indirimi konusunda ilerleme sağlandı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, indirim teklifine kısa sürede cevap beklediklerini, ancak Gazprom’a göre ek gazın 2016’ya kalabileceğini belirtti

Gazprom enerji Haberi

Gazprom enerji



Enerji devi Gazprom'un finans şirketi Gazprombank ilk fonunu kurdu. Türkiye ve Polonya'ya odaklanacak fon, Türk finansçı Aylin Suntay'a bağlı olacak.


 Yıllık 153 milyar dolarlık cirosuyla dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Gazprom, enerjinin yanı sıra finansta da ağırlığını artırıyor. Sahip olduğu Gazprombank ile Rusya'nın ikinci büyük bankası haline gelen Gazprom, şimdi de yatırım fonuyla büyüme kararı aldı. Gazprombank, gelişmekte olan ülkelere yönelik ilk yatırım fonunu kurdu. Lüksemburg merkezli fon, Türkiye ile birlikte Polonya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerden hisse alımı yapacak. Rus enerji devinin fonu ise Gazprombank Varlık Yönetimi CEO'su ve Birinci Başkan Yardımcılığı görevine geçen yıl atanan Türk finansçı Aylin Suntay'a bağlı işlem yapacak. 


İLK ADIMI 2012'DE ATTI


İlk etapta 50 milyon dolarla kurulan fonun Avrupa ülkelerinde fırsat peşinde olacağını belirten Aylin Suntay,...