16 / 05 / 2024

Gazprom yetkilileri

Gazprom yetkilileri

Rus doğalgazının en iyi müşterilerinden olan Türkiye'nin, bu ülkeden yaptığı ithalat artmaya devam ediyor.Yılın ilk yarısında Gazprom'un Avrupa'ya gaz ihracatı yüzde 2,5, Türkiye'ye ihracatı ise yüzde 9 arttı.

BOTAŞ’tan Gazprom açıklaması geldi; Doğalgaz iddiasına cevap verdiler

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğü (BOTAŞ), son günlerde sosyal medyada dolaşan ve Rus petrol ve doğal gaz şirketi Gazprom'un BOTAŞ'ı devralacağına dair iddiaları yalanladı. BOTAŞ yetkilileri, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası faiz kararı öncesi büyük olay çıktı! Banka yetkilileri çatıştı! Euro tam olarak böyle olacak

Avrupa Merkez Bankası’nda gelecek hafta yapılacak para politikası toplantısı öncesinde banka yetkilileri arasında görüş çatışmaları çıktı. Peki euro ne kadar olacak? Euro yükselecek mi?  Euro tam olarak böyle olacak...

Böyle ahde vefa görülmedi! O devletin tüm yetkilileri maaşlarını bağışlıyor!

Böyle ahde vefa gerçekten görülmedi. Türkiye’nin bundan 20 sene önce yaptığı iyiliği unutmayan Tayvan hükümeti duygulandıran bir yardım kararı aldı. Buna göre, hükümetin tüm yetkilileri, bir aylık maaşlarını depremzedelere bağışlayacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Gazprom Başkanı Miller ile görüştü!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus enerji şirketi Gazprom’un Başkanı Aleksey Miller ile bir araya geldi.

BOTAŞ iddialarının ardından Gazprom iki ülkenin borcunu erteledi

BOTAŞ erteleme istedi iddiasının ardından Gazprom iki ülkenin doğalgaz borcunu erteledi.

Gazprom resmen tehdit etti! 20 Ekim’e kadar süre verildi!

Rusya-Ukrayna savaşında ki tutumu nedeniyle gaz sevkiyatlarının düşürüldüğü Moldova’ya, Rusya’dan tehdit gibi açıklama geldi. Rus enerji şirketi Gazprom, aksayan doğalgaz ödemelerinin 20 Ekim’e kadar yapılmaması halinde sevkiyatları durdurabileceğini bildirdi.

Gazprom’dan tehdit doğal gaz sözleşmesini her an feshedebiliriz

Rusya’nın enerji şirketi Gazprom, Moldova’nın düzenli olarak ihlal ettiği doğal gaz sözleşmesine ilişkin yaptığı açıklamada sözleşmeyi her an feshedebileceklerini açıkladı. Moldova’da Ocak ayında yeterli doğal gaz temin edilememesi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmişti.

Gazprom'dan Naftogaz açıklaması! Rusya'ya yaptırım uygulayabilir!

Uluslararası Tahkim Mahkemesi (ICC), Gazprom'un yazılı açıklamasıyla, Naftogaz'ın Rus doğalgazını Avrupa'ya tedarik etmekle ilgili olarak Gazprom'a yönelik suçlamalarını reddetti. 

Gazprom’dan doğalgaz vanasını kapatıyor! İşte detaylar!

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesini doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı. İşte detaylar!

Gazprom, Türk Akımı'nın ikinci hattı için Allseas ile anlaştı!

Rus enerji şirketi Gazprom ile İsviçreli Allseas şirketi arasında, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde ikinci hattın inşa edilmesi için anlaşma sağlandı.

Gazprom, Türk Akımı projesinin inşası için ilk izni aldı!

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattının inşası için diplomatik kanallar vasıtasıyla Türkiye'den ilk iznin alındığını bildirdi. Gazprom Üst Yöneticisi Aleksey Miller, projenin uygulama safhasına geçilebileceğini belirtti.

Gazprom, Türkiye’de yatırım yapacak!

Gazprom Üst Yöneticisi Aleksey Miller, Türk Akımı projesi doğrultusunda Türkiye'de doğalgaz çevirim santrali yatırımlarıyla ilgilendiklerini belirtti.

Gazprom yarın Türk yetkililerle Türk Akımı projesini görüşecek!

Gazprom'dan yapılan açıklamada, yarın Türk yetkililerle Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin nasıl canlandırılabileceğinin konuşulacağı bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

Gazprom yetkilileri Haberi

Gazprom yetkilileri

Enerji alanında ısınma ve elektrik ihtiyacını büyük oranda doğalgazdan karşılayan Türkiye, abone sayısındaki artış, konut ve sanayideki doğalgaz kullanım miktarının artması, su kaynaklarından üretilen elektrik miktarının düşmesi gibi nedenlerle daha fazla doğalgaz ithal etti.


Türkiye'nin artan doğalgaz ihtiyacı Rusya ile olan ticaretini de büyüttü. Türkiye, geçen yılın ilk 6 ayında Gazprom'dan 12,9 milyar metreküp doğalgaz ithal etti. Bu yılın aynı döneminde bu miktar 14,07 milyar metreküpe çıktı. Söz konusu dönemde ithalat miktarı 1,17 milyar metreküp artmış oldu. Bu, yılın ilk yarısında Rusya'dan yapılan doğalgaz ithalatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artışa karşılık geldi.


Aynı dönemde Gazprom'un Avrupa'ya olan doğalgaz ihracatındaki artış ise daha sınırlı oldu. Geçen yılın ilk yarısında Gazprom, Avrupa'ya 78,86 milyar metreküp doğalgaz ihraç ederken, bu yılın...