02 / 05 / 2024

gazze elektrik santrali

gazze elektrik santrali

Gazze'nin güneyindeki onlarca ev, bölgedeki tek atık su pompalama istasyonunun gerekli yakıt sağlanamadığı için çalıştırılamaması nedeniyle kanalizasyon suları altında kaldı. Belediye yetkilileri gereken uyarının önceden yapıldığını söyledi...

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı;  Bakan Bayraktar tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kısa süre içinde elektrik üretimine başlanacağını duyurdu veı ve 2028’e kadar santralin tamamının devreye alınacağını müjdeledi. İşte detaylar...

Bursa Nilüfer'de 1.4 milyar TL'ye icradan satılık elektrik üretim santrali!

T.C. Bursa 7. İcra Dairesi, Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Minareli Çavuş Mahallesi'nde yer alan elektrik üretim santralini 1 milyar 388 milyon 375 bin 367 TL'ye satıyor...

Enka İnşaat ve Chubb Corportaion arasında 400 milyon dolarlık dava!

Rusya’nın Krasnoyarsk Bölgesi’ndeki Sharypovo kenti yakınlarında 800 MW’lık Berezovskaya Kömürlü Elektrik Santrali'nin yapılması için Enka İnşaat ile anlaşıldı. Ancak santralde yaşanan yangın ve milyon dolarlık sigorta ödemesi davaya konu oldu. 

Karaman için acele kamulaştırma kararı!

Karaman'da tesis edilecek Akyel-1 Rüzgar Elektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankapark’taki otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali kuruldu!

Ankapark’taki açık otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek GES ile yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.

Gazze'de ısı yalıtımlı tuğla geliştirildi!

Gazze'de yaşanan elektrik krizinin etkilerini hafifletmek için ısı, su ve ses yalıtımı sağlayan tuğla üretti. Filistinli akademisyenlerin söz konusu icadı İngiltere, Avustralya ve Mısır'daki bilimsel dergilerden inceleme kabulü aldı.

459 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanacak!

Güriş Holding tarafından 4 rüzgar elektrik santrali hizmete alınacak. 4 santralle yılda ortalama 459 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Arasya Atıksu Türkiye'de 12 elektrik santrali kuracak!

Türkiye enerjide yabancı fonların ilgisini çekiyor. Arasya Atıksu Çözümleri Şirketi, Türkiye'de her yıl 1.2 milyon tonluk atık çamurdan enerji üretmek için 100 milyon euroluk yatırımla 12 elektrik santrali kuracak.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Unit İnternational, İran'da santral inşa edecek!

Daha önce İran'da elektrik santrali yapımı için ön anlaşmaları yapan Unit İnternational, nihai anlaşmayı mart ayında imzalayacak.

Danıştay Tunceli Çemişgezek'teki kamulaştırma kararını iptal etti!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi Tagar Çayı üzerinde yapımı planlanan Tagar Hidro Elektrik Santrali için alınan acele kamulaştırma kararını yapılan başvuru üzerine iptal etti.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

gazze elektrik santrali Haberi

gazze elektrik santrali


Gazze Belediyesi Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü Sadeddin el-Atbaş, bölgedeki tek atık su pompalama istasyonunun yakıt sıkıntısı nedeniyle çalıştırılamadığını, kanalizasyon taşkınlarını beklediklerini ve daha önceden Gazzelilere gereken uyarıları yaptıklarını ifade etti.


Atbaş, "Gazze Belediyesinin saatte 80 litre yakıta ihtiyacı olan bu istasyonu çalıştırma imkanı ne yazık ki yok" dedi.  

Gazze'nin büyük bir çevre ve sağlık felaketi ile karşı karşıya geleceği uyarısında bulunan Atbaş, yakıt krizine bir an önce çözüm bulunması için Arap ülkeleri ve uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yaptı. 


Gazze Belediye Başkanı Refik Mekki, Gazze'deki tüm belediye başkanlarının katılımıyla düzenlediği ortak basın toplantısında uluslararası kuruluşlara, Arap ülkelerine, bütün belediye başkanlarına, sendikalara Avrupa Birliğine (AB) acilen Gazze'nin yakıt ihtiyacının karşılanması ve olası çevre felaketinin önüne geçilmesini talep etti.


Yaşanan yakıt krizi ve beraberinde...