28 / 04 / 2024

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...



Şirketten yapılan açıklamada, iki rüzgar santrali bulunan Karaman’daki sahada, güçlendirmenin yanında güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yatırımı da gerçekleştirildiği bildirilerek, böylelikle hibrit hale gelen santral yatırımının tamamlandığı kaydedildi.

Ekonomim.com'dan Mehmet Kaya'nın haberine göre; şirketten yapılan açıklamada toplam 50 MW mevcut güce sahip Karaman Akyel 1 ve Akyel 2 rüzgar enerji santrallerinin 2020’de çalıştırılmaya başlandığı alındığı belirtilerek, “SANKO Enerji rüzgar enerji santralleri sahasında kurulumunu tamamladığı 50 MW’lık güneş enerji santrali ile ilk hibrit projesini İç Anadolu Bölgesi’nde tamamlamış oldu” dendi. Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım yaptığı açıklamada, yüzde yüz yenilenebilir enerji kaynaklarından üretim yapan fşrmanın bir sonraki amacının güneş ve hidroelektrik enerjisini bir araya getirmek olduğunu kaydetti.

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

Kurulan güneş enerjisi santralinin firmanın bu alandaki ilk yatırımı olduğu belirtilerek, sadece yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı bir üretim yaptıkları ve toplam 1000 MW mevcut güce sahip olduğu bildirildi. Yapılan açıklamada, “Akyel 1 ve Akyel 2 sahası kapsamında kurulan Akyel 1 GES, 12 invertör ve 75 bin 452 panel ile 48.000 hanenin enerji ihtiyacına denk gelen temiz enerji yapacak ve yıllık 27 bin 232 ton karbon salımını önleyecek” denildi.

KAPASİTEMİZİ İKİ KATINA ÇIKARACAĞIZ

SANKO Enerji Genel Merkezi’nde törende konuşan SANKO Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, Vestas’ın, enerjide devam ettirilebilir büyüme arayışlarında çok önemli bir iş ortağı olduğunu belirterek, “Bugün, Akyel 1 ve Akyel 2’de mevcut 50 MW'lık rüzgar santralimize eklenecek 24.8 MW'lık rüzgar santrali için kapasite artırım anlaşmasının imzalanmasını kutluyoruz. Ay ortasında 50 MW'lık güneş santralimizi de hibrit sistem olarak Akyel rüzgar santralimize entegre ederek toplam kapasitemizi 100 MW'a çıkarmıştık. Bu son rüzgâr kapasitesi artışıyla beraber yalnızca Akyel tesisimiz tek başına 125 MW'a ulaşacak. SANKO Enerji olarak mevcut 1.000 MW kurulu kapasitemizi önümüzdeki 10 yıl içinde 2 katına çıkarmak gibi bir vizyonumuz var. Ortak hedefimiz rüzgar ve güneş enerjisinden faydalanmaya devam etmek olacak. Vestas'ın da gelecekteki büyüme yolculuğumuzda önemli bir rol üstlenmeye devam edeceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

SANKO Enerji, rüzgarda kapasitesini artıracak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön