29 / 04 / 2024

Çözüm, antrepo yatırımını tamamladı!

Çözüm, antrepo yatırımını tamamladı!

Firma sahibi Fikret Cömert, 2013 yılında 1.2 milyon TL ' lik yatırımla gerçekleştirdikleri ikinci antrepo yatırımlarını hizmete açtıklarını aktardı. Çözüm, antrepo yatırımını tamamladı. Toplam 15 bin metrekarelik kapalı alana ulaştıklarını bildirdi...



Firma sahibi Fikret Cömert, 2013 yılında 1.2 milyon TL'lik yatırımla gerçekleştirdikleri ikinci antrepo yatırımlarını hizmete açtıklarını aktardı. Cömert, söz konusu yatırımla 6 bin metrekaresi gümrüklü, 9 bin metrekaresi gümrüksüz olmak üzere toplam 15 bin metrekarelik kapalı alana ulaştıklarını bildirdi.



Çözüm Antrepo&Depo, Attica Lojistik Hizmetleri ve Çözümsel Lojistik Hizmetleri şirketleriyle üçüncü parti lojistik hizmeti verdiklerini belirten firma sahibi Fikret Cömert, karayolu ve denizyolu taşımacılığı, proje çözümleri ve taşımacılığı, yurtiçi nakliye, gümrüklü ve gümrüksüz depolama, sipariş yönetimi, ileri depolama, kontrol ve tamir konularında faaliyet gösterdiklerini dile getirdi. 2013 yılında gerçekleştirdikleri ikinci antrepo yatırımıyla 6 bin metrekaresi gümrüklü, 9 bin metrekaresi gümrüksüz olmak üzere toplam 15 bin metrekare kapalı alana ulaştıklarını bildiren Cömert, yaklaşık 1.2 milyon TL'ye mâl olan 7 bin metrekarelik kapalı alana sahip ikinci antrepolarım hizmete açtıklarım kaydetti. Cömert, "Aynı yıl içinde 3 müyon 750 bin TL'lik 15 yeni araç alımıyla toplam 51 adet özmal araca ulaştık. Tüm bu yatırımlarla bir önceki yıla oranla yüzde 50'nin üzerinde büyüdük. 10 bin metrekarelik tır parkımızın yanı sıra, 20 bin metrekarelik inşaat ruhsatına sahip açık alanımız da var" dedi. 


72 kişilik ekiple ağırlıklı otomotiv olmak üzere tekstil ve makine sektörlerine yönelik çalıştıklarını ifade eden Fikret Cömert, en önemli özelliklerinden birinin üçüncü parti lojistik hizmeti vermeleri olduğunu vurguladı. Lojistik ve depolamayla ilgili tüm süreçleri yönettiklerinin altım çizen Cömert, ileri depolama hizmeti verdiklerinin altını çizdi. Müşterilerinin malzeme teslimine kadar tüm lojistik akış hizmetini firmalarından alabildiğini vurgulayan Cömert, "Ani üretim değişikliklerine karşı sürekli olarak emniyet stokunun bulunması, EDI üzerinden üretim adederinin takibi, malzemelerin tedarikçinin tesisinde alımı, depoma&dağıtım yapılacağı gümrüklü ya da gümrüksüz depoya malzemelerin taşınması, RF ile adresleme, FIFO yönetimi, elleçme, üreticinin seri üretim bandından malzeme ile ilgili sorun olması durumunda acil aksiyon alınması, günlük ve haftalık raporlarla düzenli malzeme takibi gibi müşteriye A'dan Z'ye destek sağlıyoruz" diye konuştu. 


"En büyük hedefimiz butik çalışmak" Bu yıl yatırımları ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlara göre şekillendireceklerini ve en büyük hedeflerinin butik hizmet vermek olduğunu aktaran Cömert, müşteri odaklı çalışarak özel çözümler sunduklarına dikkati çekti. Sektörde ciddi bir rekabet yaşandığının altım çizen Cömert, bu durumun fiyat kırma ve vade uzatma gibi sorunları beraberinde getirdiğini, aynca döviz ile çalış tıklan için kurda yaşanan dalgalanmalardan direkt etkilendiklerini aktardı. Şirkederinin kuruluşu hakkında bilgi de veren Cömert, Çözüm Antrepo8cDepo'nun 2009'da Bademli'de faaliyederine başladığım, bugün gelinen noktada 3 bin metrekare gümrüklü, 5 Üçüncü parti lojistik hizmeti veriyor 72 kişilik ekiple ağırlıklı otomotiv olmak üzere tekstil ve makine sektörlerine yönelik çalıştıklarını ifade eden Fikret Cömert, en önemli özelliklerinden birinin üçüncü parti lojistik hizmeti vermeleri olduğunu vurguladı. 


Uluslararası lojistik hizmeti veren Attica Lojistik'in ise 2010'da faaliyederine başladığım ifade eden Cömert, "Attica; Almanya, Fransa, Benelux, İtalya, İspanya, Portekiz ve İngiltere olmak üzere Avrupa hattı ağırlıklı çalışıyor. İthalat ve ihracat dengemizin yarı yarıya olmasına özen gösteriyoruz. Müşteri odaklı yönetim anlayışı çerçevesinde gerekli alt yatırım çalışmalarını tamamlamış ve etkili bir softvvare donanımı olan soft yazılımı ile tüm grup departmanlan tam entegrasyona geçmiştir" dedi. 


Dünya Sektörel Ek 


Geri Dön