27 / 04 / 2024

SANKO Enerji, rüzgarda kapasitesini artıracak

SANKO Enerji, rüzgarda kapasitesini artıracak

SANKO Enerji Grubu, Akyel 1 ve Akyel 2 RES’de kapasite artırımlarını rüzgar türbini üreticilerinden Danimarka merkezli Vestas’ın EnVentus platformundan tedarik edeceği 6.2 MW gücünde V162 model 4 türbinle yapacak.



Önümüzdeki 2024 yılının 3. çeyreğinde teslimi, son çeyreğinde de devreye alınması düşünülen türbinlerin tedariki için düzenlenen imza törenine Sanko Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoğlu, SANKO Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, SANKO Enerji CFO’su Evren Güvenç ve Vestas Türkiye Genel Müdürü Levent İshak katıldı.

Ekonomim.com'da yer alan habere göre; geçen haziranda mevcut gücünü artırma yoluna gideceğini ve bunu yaparken kapasite artırımlarına ağırlık vereceğini belirten SANKO Enerji Grubu, bu yöndeki öncelikli adımını Karaman’da kurulu Akyel 1 ve Akyel 2 Rüzgar Enerji Santrallerinde atıyor. SANKO Enerji’nin Karaman’da yer alan ve toplam 50 MW’lık kurulu güce sahip 2 rüzgar enerji santralinin kapasitesi, dünyanın en önde gelen türbin firmalarından Vestas’dan tedarik edilecek toplam 24.8 MW güce sahip 4 yeni türbinle fazlalaştırılacak. Vestas, türbinlerin tedarikini ve kurulumlarını da gerçekleştirecek. Teslimatının 2024 yılının 3.çeyreğinde yapılması planlanırken santralin devreye alınmalarının ise 2024’ün son çeyreğinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

“KAPASİTEMİZİ 10 YIL İÇİNDE İKİ KATINA ÇIKARACAĞIZ”

SANKO Enerji Genel Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan SANKO Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, Vestas’ın, enerjide sürdürülebilir büyüme arayışlarında çok değerli bir iş ortağı olduğunu kaydederek, “Bugün, Akyel 1 ve Akyel 2’de mevcut 50 MW'lık rüzgar santralimize eklenecek 24.8 MW'lık rüzgar santrali için kapasite artırım anlaşmasının imzalanmasını kutluyoruz. Ay ortasında 50 MW'lık güneş santralimizi de hibrit sistem olarak Akyel rüzgar santralimize entegre ederek toplam kapasitemizi 100 MW'a çıkarmıştık. Bu son rüzgâr kapasitesi artışıyla beraber yalnızca Akyel tesisimiz tek başına 125 MW'a ulaşacak. SANKO Enerji olarak mevcut 1.000 MW kurulu kapasitemizi önümüzdeki 10 yıl içinde 2 katına çıkarmak gibi bir vizyonumuz var. Odak noktamız rüzgar ve güneş enerjisinden yararlanmaya devam etmek olacak. Vestas'ın da bugün ve gelecekteki büyüme yolculuğumuzda önemli bir rol oynamaya devam edeceğine inanıyoruz.” dedi.

SANKO Enerji, rüzgarda kapasitesini artıracak

Vestas Türkiye Genel Müdürü Levent İshak da; SANKO Enerji’nin Karaman’da kurulu rüzgar enerji santrallerine EnVentus platformunda yer alan son teknoloji ürünü dört ayrı türbin tedarik edeceklerini belirterek Sanko Holding’e kendilerine duydukları güven için teşekkür etti. Vestas Türkiye Genel Müdürü Levent İshak, Vestas olarak EnVentus platformundan Türkiye genelinde bugüne kadar toplam 150 MW’ın üstünde ürün siparişine imza attıklarını söyleyerek, Vestas’ın modüler teknolojisinin Türkiye pazarına uygunluğunu tescil eden güçlü bir gösterge olduğunu kaydetti. Öte yandan SANKO Enerji Grubu, Akyel 1 ve Akyel 2 RES’de planladığı kapasite artırımlarını rüzgar türbini üreticilerinden Danimarka merkezli Vestas’ın EnVentus platformundan tedarik edeceği 6.2 MW gücünde V162 model 4 türbinle yapacak.

Sanko Holding Anadolu'nun 500 büyük şirketi arasında!

Sanko Holding 300 milyon dolarlık yatırım planlıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön