22 / 12 / 2024

Vesta Mobilya, makine yatırımları ile üretim kapasitesini artıracak!

Vesta Mobilya, makine yatırımları ile üretim kapasitesini artıracak!

Vesta Mobilya, yeni tesis ile birlikte üretimde de yeniliğe gidiyor. Kastamonu Organize Sanayi Bölgesindeki yeni tesisine taşınan Vesta Mobilya, makine yatırımları ile üretim kapasitesini yüzde 40 artıracak...



Kastamonu Organize Sanayi Bölgesindeki yeni tesisine taşınan Vesta Mobilya, makine yatırımları ile üretim kapasitesini yüzde 40 artıracak. 


Nilşen İnşaatın markalan arasında yer alan Vesta Mobilya, yeni tesis ile birlikte üretimde de yeniliğe gidiyor. Şirketin geçmişi aslında 1984'te kurulan Nilşen Dershanesi ile başlıyor. Firma daha sonra 1996'da Nüşen İnşaat'ı kurarak bugün geldiğini noktanın temellerini atıyor. Mobilya sektöründeki faaliyetlerine Nilşen Mobilya ile başlayan şirket, 2004'te ise yoluna Vesta Mobilya ismi ile sürdürme karan alıyor. Firma o tarihten bu yana faaliyetlerine ağırlıklı olarak inşaat ve mobilya sektöründe devam ediyor. 


Geçmişten günümüze izledikleri yolu anlatan Nüşen İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Rahmi Şener, "Mobilya üretimimiz 1992'de modüler sistem mutfak, banyo imalatı ile başladı. 2001 yılında ise tesisimize yeni ithal makinelerin eklenmesi ile her türlü panel mobüyayı üretir hale geldik" dedi. Tarihi eser restorasyonu proje ve uygulamaları ile tarihi konaklar, vüla ve konut projeleri alanlarında da hizmet verdiklerini söyleyen Şener, "Battalgazi ve Malatya'da 9 tane tarihi eser konak restorasyonu ve projelendirilmesini yürüttük. Bunların içerisinde Malatya Hükümet Konağı da yer alıyor. Kastamonu'da Şeyh Şabani Veli Türbesi'nin restorasyonu ve Taşköprü Belediye Sarayı restorasyonunu yaptık. Ayrıca Kırklareli'de de tarihi birkaç okulun restorasyonunu gerçekleştirdik" diye konuştu. 

Yeni tesisleri hakkında bilgi veren Şener, "Faaliyetlerimizi 25 kişi ile birlikte, yaklaşık 32 bin metrekarelik bir alanda yürütüyoruz. Bu alanın 3 bin 500 metrekaresi kapalı geri kalan bölümü de ileride yapacağımız yatırımlar için ayırdık. Ayrıca bu alan içerisinde bir de shovvroom olmasını da planlıyoruz" dedi. 


Ürünlerinde tüm aşamalarda birinci sımf malzeme kullandıklarını vurgulayan Şener, "Fireli veya defolu malzemeler kullanmıyoruz. Ürünlerimizin kaliteli olması bizim pazar içerisindeki rekabet gücümüzü bir noktaya kadar artırıyor. Ama ekonomideki olumsuz durumlar kar marjlarımızı olumsuz yönde etkiliyor" açıklamasını yaptı.İlerleyen dönemde banyo dolapları ve masif ahşap mobilyaları »üzerinde yoğunlaşacaklannı vurgulayan Şener, "75, 80, 90 ve 120 santimetrelik banyo dolaplarında seri imalata geçeceğiz. Masif ahşap mobilya çalışmalan jçin ise İtalya ve Almanya ile görüşüyoruz. Diğer ürünlerimizi de normal üretim sürecinde imal etmeye devam edeceğiz" bilgisini verdi. 


500 bin liralık yatırım Projeleri arasında masif ahşaba yönelik fırınlama tesisi ve tomruk ebatlama tesisi bulunduğuna dikkat çeken Şener, bunun için yaklaşık 500 bin liralık yatırım yapacaklannı açıkladı. 


İhracata odaklandık İhracat çalışmalarına da değinen Şener, bu alanda önemli adımlar atacaklarım açıkladı. İran ve Irak ağırlıklı olmak üzere Hindistan ve Avrupa ülkeleri ile görüşmeler yaptıklarını dile getiren Kemal Rahmi Şener, "Yeni fabrikamız ile birlikte bu yü ihracata ağırlık vereceğiz" dedi. Yurtiçinde de sosyal tesislerin dolap ihtiyaçlarına yönelik pazar araştırması içerisinde olduklarım anlatan Şener, ürünleri için artık belirli bölgelerde bayilikler vereceklerini, böylece daha önceki satış politikalarından farklı bir yol izleyeceklerini söyledi.



Dilek Seval/ Dünya Gazetesi 


Geri Dön